Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Sciągłem sobie film [ass]_sakura_wars_-_the_movie_-_(xvid+5.1_ogg)_[54ae2326].mkv ale na filmie brak jakichkolwiek napisów po angielsku, mam zainstalowany splitter Haali i zaznaczone angielskie napisy.
Czy robie coś źle a jeśli tak to co, czy siągłem zła wersję filmu a jeśli tak to czy jest możliwość dociągnięcia napisów po angielsku w pliku txt bo o polskich mogę zapomnieć.
A może pora postawić od nowa system? pamiętam jeszcze twojego topica "za szybkie mp4" czy siakoś tak...
Hmm, zainstaluj vobsuba, wtedy napisy sie pojawia
Ja tez mam czasami problem z napisami w ogm/mkv... niby mam wszystko poinstalowane i powinnobyc cacy to jednak nie jest. Ale "odkrylem" sposob na nie pojawiajace sie napisy Poprostu daje pause odczekuej ze 2-3 sekundy daje play i napisy o dziwo juz sie pojawiaja Poza tym nie wiem czemu ale czasami rozjezdza mi sie dzwiek w mkv i musze odpalac film jeszcze raz :\ (przewaznie tak sie dzieje jak wiele razy przewijam film).
Hmm, zainstaluj vobsuba, wtedy napisy sie pojawia
nie podpowiadaj, niech ludzie nauczą się korzystać z FAQ
A może sprawdz czy ten film wogóle zawiera napisy, nie każdy takowe ma albo powinien mieć a nie ma ze względu na zły encode.
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
A jakiego playera używasz? Bo jak ja prubuję odtworzyć ogm/mkv w SE i zaznaczę napisy w splitterze to i tak mi ich nie wyświetli Co innego w MPC - tam po zaznaczeniu napisów (jakich bądź) w ikonce w tray-u zawsze się pojawią.
Zainstalowałem vobsub ale nie pomogło, @KAT twoj sposób też nie pomógł, ze 2-3 dni temu robiłem foramt więc to nie to, na anidb piszą że ta wersja ma napisy nawet na początku pojawia się info skąd ta wersja ale to wszystko
edycja
Najpierw używałem Cinema player, ale sprawdziłem też MPC ale napisów brak
Ostatnio edytowany przez marconii2002 (2006-07-04 12:14:16)
Odinstaluj wszystkie kodeki jakie masz (najlepiej wyczysc tez klucze z rejestru), zainstaluj CCCP lub K-Lite kodeki i jezeli anime jest zaopatrzone w softsub nie ma mozliwosci zeby nie poszlo.
Możesz spróbować, jeśli masz już vobsub, nazwać plik z napisami tak jak nazywa się film. Wtedy vobsub sam wczyta napisy. Może pomoże.
[EDIT] Ale to trzeba by mieć napisy w zewnętrznym pliku, a czy je masz to nie wiem.
Ostatnio edytowany przez Winged (2006-07-04 12:28:22)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
~Winged tu chodzi o napisy wmuxowane w film
~Winged tu chodzi o napisy wmuxowane w film
Hehe, później tak właśnie pomyślałem. Cóż, ja to na tych technicznych sprawach za bardzo się nie znam. Jeszcze coś bym napisał, ale jednak tego nie zrobię, bo może bym się aż zanadto ośmieszył.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Problem napisów rozwiązany wyciągłem ja za pomocą MKVextractgui
Wrzuc ripa na ansi, moze ktos przetlumaczy z nudow
Juz sie pogubilem. Czy ty miales problem z wlaczaniem napisow (do ogladania razem z filmem), czy po prostu chciales je wyciagnac do pliku txt z mkv, ogm?
Miałem problem z włączeniem ale po wyciągnięciu było wszysto ok
No tylko, ze to marne roziazanie Przeciez nie bedziesz wyciagal napisow jesli bedzie chodzilo o cala serie w mkv, ogm.
Problem definitywnie rwiązany po instalacji Matroska Full Pack teraz już nie trzeba wyciagać
Strony 1