Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam
Od razu na wstępie muszę zastrzec, że nie przepadam za tym gatunkiem (Ecchi).
Green green nie cierpię a od Love Hina dostaję wysypki.
Co do Magical Pokaan (Pokahn?) to po lekturze recenzji które klasyfikuje to anime właśnie do tej kategorii to dałem sobie spokój ze ściąganiem. Aż tu całkiem niedawno, przez pomyłkę(!) sciągnęłem jakiś odcinek, bodaj nr 2 i coś mnie tknęło aby rzucić na to okiem przed skasowaniem. Ku mojemu zaskoczeniu odkryłem że to anime potrafi być śmieszne!!! ( a to prawdziwa rzadkość ). Opowiadana historia zręcznie unika pułapek "haremowych" itd.
Z całości przebija coś z klimatu "Photona" czyli kompletny odlot. Miła kreska, sprytne unikanie szablonów w prowadzeniu fabuły, postacie które mimo swojej głupoty idzie polubić.
No coś takiego...
Nie żeby to było coś ambitnego ale lekkość tego anime mogła by być wzorem dla wielu "komedii".
[url=http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=animelist&adb.search=pokaan&do.search=search]Link
do AniDB[/url]
Właśnie usiłuję sciągnąć inne odcinki.
Tym anime naprawde warto się zainteresować.
Pozdrawiam
P.S. Gdyby ktoś chciał tłumaczyć mogę wyciągnąć mu tekst ang z subów i przesłac mailem.
Ostatnio edytowany przez mbell (2006-06-13 12:56:01)
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
zapowiada sie bardzo ciekawie
no i jak ty ~mbell polecasz to juz napewno jest warte obejrzenia
Gdzies juz to krazy po necie by mozna bylo sciagnac bo przeszukujac pare(4-5) stron z torrentami nie moge znalezc chyba ze jestem idiota (zapewne to 2 ) Moge prosic o jakis link??
emule
DC tylko troszke malo zrodel
http://www.mininova.org/search/?search=magical+pokaan
Latwo znalesc torrenciki z dostepnoscia zrodel moze byc juz gorzej. Ale jak tos ma znacznie lepsze lacze niz ja to nie bedzie problemow pzdr
no to jestem idiotą hehe dziekowac za link
Po przeczytaniu twojej recenzji Mbell stwierdziłem, iż warto było by ściągnąć i sprawdzić co tak naprawdę oferuje to anime, i... Jestem zaszokowany bo mimo, iż anime zalicza się do ecchi to jednak wyróżnia się od innych z tego gatunku. Właśnie skończyłem tłumaczyć 1 epek, i po poprawkach jeszcze dziś go wrzucę. Więcej recenzji takich anime Mbell
Pzdro.
P.S. Pachira roX
hehe, tak sie sklada, ze sciagnalem to anime 2 dni temu Fajnie, ze je tlumaczysz, jak wrzucisz dzisiaj pierwszy epek to nie omieszkam go zobaczyc i wystawic ocene napisom. Pozdrawiam
Napisy dodane, jeśli się spodobają dokończe całą serię, jak nie... zobaczymy
Pozdro.
Napisy podobają się , tłumacz dalej[okej]
Podesłałem tłumaczenie op. i endingu.
Mam nadzieję, że teraz będzie bardziej zrozumiały.
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Bardzo fajne to było anime. Co prawda bez fabuły, ale przynajmniej zdecydowanie można o nim powiedzieć, że śmieszyło i miało fajne postacie.
A to wcale nie jest takie częste zjawisko w komediach bo w wielu z nich humor wcale nie jest śmieszny.
Ja bym ocenił 8/10.
Strony 1