#61 2006-07-04 18:21:26

songoku
Użytkownik

Odp: Neozdrada 512 od 33zl!! Prawda czy falsz?!

strusic napisał:
songoku napisał:

To zapodaj jakiegos screena, bo zeby tego dokonac potrzebny bylby niebywaly transfer. Pokaz z checia zobacze z jaka predkoscia ciagniesz z http.

Teraz już nie mam takiego transferu... Bo się popaliło pare rzeczy po ostatniej burzy...
Jedyne co zostało to wpisy w NetMeter... SCREEN

Z tego screena to mozna jedynie stwierdzic, ze w tygodniu pobierasz te 15GB, a nie w jednym dniu jezor

#62 2006-07-04 18:22:52

songoku
Użytkownik

strusic napisał:
songoku napisał:

To zapodaj jakiegos screena, bo zeby tego dokonac potrzebny bylby niebywaly transfer. Pokaz z checia zobacze z jaka predkoscia ciagniesz z http.

Teraz już nie mam takiego transferu... Bo się popaliło pare rzeczy po ostatniej burzy...

Z tego screena to mozna jedynie stwierdzic, ze w tygodniu pobierasz te 15GB, a nie w jednym dniu jezor

Kurisu napisał:
Arry napisał:

Hahaha, mój ma w tej samej firmie co ja i aktualnie mam od niego coś koło 20Mb/s (Znaczy się tak było ostatnio jak sprawdzałem)

bo w tej samej sieci ma się transtef duzy, widziałem takie cos, tak jakby sie kopiowało tylko ze przez DC, ale musicie byc podczepieni ppod ten sam router czy costam smile

To jest wlasnie to o czym caly czas pisze oczkod

Edit:

Sry za dwa posty baka

Ostatnio edytowany przez songoku (2006-07-04 18:24:09)

#63 2006-07-04 18:39:29

strusic
Użytkownik

songoku napisał:
strusic napisał:
songoku napisał:

Przecież wyraźnie pisze, że to jest dzienny download. Tygodniowo jest na następnej zakładce jezor

strusic.pngmalsig2.png

#64 2006-07-04 19:00:36

songoku
Użytkownik

No nie zwrocilem uwagi, sorry, to na jakim laczu tyle wyciskasz?

#65 2006-07-04 20:36:44

Kilgur
Użytkownik

Ja mam net z NTL-a 10 Mbitow download i jakies 600 kbitow upload, place za to 40 funtow miesiecznie, jeden dzien pracy, limit jest 80 gb, ale jeszcze nigdy mi sie go nie udalo przekroczyc. Rzeczywista maxymalna predkosc sciagania jest jakies 1.08 MB/s testowalem sciagajac drivery ze strony nvidi, i kilka razy mialem na dc takie transfery od ludzi ze skandynawi.

ara ara...

#66 2006-07-04 20:46:44

skrzynia
Użytkownik

no to jak sie juz przechwalamy to ja mam
zwykła 1 megówke z DIALOGA smile_big ale co lepsze dzielona na 4
wiec jak pozostala "swieta" trojca cos sciaga to jest nie ciekawie ale zwykle to mi sie zdarza cale lacze zabierac jezor
a najlepsze w tym jest to ze miesiecznie 25 zl place ^^ yahoo

#67 2006-07-04 21:26:41

nazghoul
Użytkownik

Kilgur napisał:

Ja mam net z NTL-a 10 Mbitow download i jakies 600 kbitow upload, place za to 40 funtow miesiecznie, jeden dzien pracy, limit jest 80 gb, ale jeszcze nigdy mi sie go nie udalo przekroczyc. Rzeczywista maxymalna predkosc sciagania jest jakies 1.08 MB/s testowalem sciagajac drivery ze strony nvidi, i kilka razy mialem na dc takie transfery od ludzi ze skandynawi.

no chyba zartujesz oczkod ja na 1mb ciagne dziennie ok 7GB. po 15 dniach limit 80gb przekroczony jak nic bym miał[wstyd] moim zdaniem to jest bezsens - wypas net i do tego jakis limit. ile place ? 49zl za 1mb, jakbym chcial to za 2mb 75zl. tylko po co? i tak nie nadazam wypalac oczkod

#68 2006-07-04 21:44:53

tomxxx
Zbanowany

A ja ciągnę dziennie całe 200 mb(5 godzin) no i ta bardzo dużo.
Czyż nie.

#69 2006-07-04 22:26:12

fillip75
Użytkownik

Ja mam w Multimedia 256kbps (bez limitu) i uważam, że to i tak za dużo. Co prawda kolejną promocję musiałem niczym psu z pyska wydzierać, bo sobie o promocji jesiennej "zostańcie z nami" przypomnieli, kiedy zarządałem rozwiązania umowy. No i tutaj wielki ukłon w stronę TePsów. Bo to właśnie dzięki nim płacę o 40 zetów niżej w dziadowskich Multimediach. Co czyni konkurencja na rynku, nawet ta kiepskawa. Oni na serio uwieżyli, że przejdę do TePsów smile_big ...i spuścili z tonu. Ileż ja pozytywów z neostrady wymieniłem. Co prawda Multimedia przydusiły mnie do ściany, kiedy wspomnieli, że Tepsy mają limit. Ale ja spokojnie odpowiedziałem niczym w pokerowej zagrywce, a na cóż mi więcej. Chociaż serce drżało, bo 15GB to dziadom pod kościołem powinni rozdawać oczkod

#70 2006-07-04 23:35:10

strusic
Użytkownik

songoku napisał:

No nie zwrocilem uwagi, sorry, to na jakim laczu tyle wyciskasz?

Na jakiejś sieci osiedlowej na lewo chyba ^_^

strusic.pngmalsig2.png

#71 2006-07-05 12:47:03

Kilgur
Użytkownik

nazghoul napisał:
Kilgur napisał:

no chyba zartujesz oczkod ja na 1mb ciagne dziennie ok 7GB. po 15 dniach limit 80gb przekroczony jak nic bym miał[wstyd] moim zdaniem to jest bezsens - wypas net i do tego jakis limit. ile place ? 49zl za 1mb, jakbym chcial to za 2mb 75zl. tylko po co? i tak nie nadazam wypalac oczkod

heh po pierwsze trzeba miec co sciagac, po drugie majac 400 Gb w dyskach twardych ciagle niemam miejsca, a czasu na nagrywanie za bardzo tez niemam. Jakbym sciagal i wypalal wszystko co popadnie, jestem dosc wymagajacy wiec kiepskich anime lub takich co mi sie nie podobaja nie sciagam, to moze by mi nie starczylo tego limitu, ale i tak nie zdazyl bym tego odgladnac, a sciaganie sztuka dla sztuki mnie nie interesuje smile

ara ara...

#72 2006-07-05 15:19:21

utsukushii
Użytkownik

swego czasu mialem neoshit i bulilem za to jak za zborze smile
kisiel co do twojego "Calego Wroclawia" mowisz o sieci Mpec'a wiec masz takie transfery
ja na swoim hubie DC wyciakalem i po 11mb/s wiec nie ma sie co chwalic smile

Jesli ktos chce sobie wziacf neta w TP stanowczo odradzam bo:
1. jestes zwiazany umowa (jesli wziales terminowa i rozwiazanie jej grozi karnymi odsetkami)
2. abonament telefoniczny ktory daje swoje smile
3. slaba jakosc lacza (u mnie dosc czesto net sie po prostu krzaczyl a w umowie tpsy jest naskorobane ze nie placisz abonamentu za ten dzien jesli netu nie miales przez 12h w jednym dniu.)
4. Dynamiczne IP przy ktorym dosc czesto czlowieka trafia

Stopka forum

© Animesub.info 2024