#21 2005-05-21 16:19:16

DEEFsnk
Użytkownik

Odp: BADZIEWIA

Sailor Moon smile_big To jest KICZ !!! Ale to tylko moje zdanie.

#22 2005-05-21 17:16:00

tung2001
Użytkownik

moim zdaniem
DNA2. niepodobało mi się kiepska grafika i wogóle
Akira fabuła do kitu no i grafika

#23 2005-05-21 17:17:00

RhinoRace
Użytkownik

na wstepie powiem ze to tylko moje zdanie smile

wspomniane Vampire Princess Myu - takie nudnawe to bylo, ale mozna obejrzec i czasem zaskoczy czyms smile_big

Final Fantasy Unlimited - to juz kompletna klapa, schemat w kazdym odcinku ten sam (pojaiwenie sie potwora, przyjscie Kaze, zabawa z pistoletem, jakis summon, koniec potworka), kreska kilku momentach wyglada jakby dany fragment wycieto z innego animei i tu wklejono, bohaterowie robieni na sile, fabula za bardzo nie trzymajaca sie kupy - na sile mozna toto uznac za fabule - jedyne co im sie tam udalo to te latajace cos co co chwile powtarzalo KuKuriuriu (albo cosik w ten desen oczkod) - czyli ogolnie anime bazujace na popularnosci serii i wypadajace strasznie slabo nawet dla kogos kto w gre nie gral (ja nie gralem)

to chyba tyle - reszte z tego co obejrzalem to mniejszym lub wiekszym stopniu mi sie podobala smile
aha
zeby nie bylo to obie erie obejrzalem do konca z nadzieja ze moze wydarzy sie cosik ciekawego, ale niestety sie zawiodlem smutny

#24 2005-05-21 17:24:50

kalamir
Użytkownik

hellsing - 2 odcinki pokazują niby bossów ale przyłazi alucard i ich zabije w kilka sekund.... finałowa walka... przyłazi alucard i zabija wszystko w kilka sekund....co by się niedziało to i tak przyjdzie alucard i zabije coś w kilka sekund. Znając życie to zaraz przyjdzie do mnie alucard i mnie zabije w kilka sekund za tą wypowiedź. Niby horror ale ciagle traci na tym klimacie przez jakieś durne akcje bo się ktoś zdecydować nie mógł czy hellsing to komedia czy horror będzie.... smile_bigojej smile_big zly

ktoś tam napisał że db ma nie za nową kreskę.....?? a było coś co miało troszeczkę nawet podobną kreskę ?? nie Akiry T .... ?

#25 2005-05-21 17:58:20

duch_84
Użytkownik

to nie jest eksperymien psychologiczny, raczej socjologiczny (do przeprowadzenia jednego i drugiego nie mam uprawnień jezor)

obiecałem że powiem dlaczego dałem ten temat
1. chciałem wiedzieć co weług innych jest do dupy żeby się nie naciąć
2. byłem ciekaw co się stanie gdy jedni będą zachwalać to co inni uznają za zupełne dno (naszczęście obyło się bez wulgaryzmów)

chcecie mnie za 2 zmieszać z błotem i nigdy tu niezajrzeć - prosze bardzo
chociaż wolał bym żebyście pociągneli to dalej

dodaje
Xenosaga - pierwsze sceny zapowiadają coś fajnego ale później jest coraz gorzej
Tsubasa Chronicle - ep 1 przejdzie w tłumie ep2 dno ep 3 i 4 takie sobie
The Law of Ueki - najgorsze co w życiu widziałem

Sailor Moon - prawda jest cienka i chematyczna ale i tak ją lubie (sentyment zawsze zostaje)
jezorwstyd

#26 2005-05-21 18:19:59

Wanderer
Użytkownik

Właśnie przyszedł Alukard i cie zabije w kilka sekund oczkod A mnie się to własnie podobało ze nikt nie potrafil mu dac rady. To było cos w stylu, przez 5 odcinkow nie chwalił się co potrafi, i mialo sie bledne pojecie o tym co umie, a tu nagle bum, w 6 odcinku fajnie gostka rozwalil, który nawet nie wiedzial z kim zadarł. Ja wole taka walke niz, raz wygrywa zly, potem dobry, potem zly i na koncu dobry smile ale kazdy ma swoj gust.

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#27 2005-05-21 19:42:52

Supprzem
Użytkownik

Zgadzam się z Wandererem, każdy chyba lubi oglądać silnych gostków a nie takich co ciągle przegrywają. Alucard napoczątku dostaje a potem wstaje i wrzystkich rozwala to jego styl;) Ja mianowicie nie lubię filmów gdzie główny bohater to jakiś cienias, którego wszyscy bronią.

mod-vs-spam.gif

#28 2005-05-21 19:48:29

duch_84
Użytkownik

właśnie ogłądam DNA2 jestem na 7 ep i jak narazie mi się podoba grafa nie zła (OGM)
a Akira to kultowa rzecz manga jest jedną z ważniejszych i najbardziej znanych

#29 2005-05-21 21:48:32

Dead Uchika
Użytkownik

A co masz do Disco Polo jezorzly
Mozna sie pośmiac przy tej NibyMuzyce :]

Najgorsze Serie :
Final Fantasy Unlimited
Di Gi Charat
hmm.. sporo jeszcze ale narazie nie kojarze.. bo juz dawno anime nie ogladałem.. jade teraz tylko na Asian Movie :]

#30 2005-05-21 22:16:36

Kilgur
Użytkownik

Perfect blue jest swietne, jedne z lepszych jakie ogladalem, zaczyna sie hmm bardzo dziwnie, ale i tak caly film jest swietny.
Film jest dosc "ciezki" wiec dla amatorow "latwych" filmow jest niezrozumialy smile_big

ara ara...

#31 2005-05-21 22:36:15

Wanderer
Użytkownik

Zgadzam się, Perfect Blue należy do takiego gatunku który akurat lubie, czyli zaręcona fabula nad którą trzeba pomyśleć oczkod

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#32 2005-05-21 23:54:19

m_rudy
Użytkownik

Co tu durzo mówić - Tekken...

#33 2005-05-21 23:55:37

m_rudy
Użytkownik

Kurde... Przez to badziewie nawet dobrze napisać nie umiem...

#34 2005-05-22 02:06:12

harnas02
Użytkownik

Hmmm........ jakoś nikt nie wymienił pokemona. Przypominam że to też anime.Więc ja przypominam.
Sailor Moon mogło by być fajne gdzyby nie ta schematyczność i ten ich balet.
A Alucard jest wogule wypasiony.Tylko końcówke troche zwalili jak zabił tamtego boga, Setha czy który to był.

#35 2005-05-22 02:18:24

Kilgur
Użytkownik

Jakos niespotkalem sie z anime ktore by mnie bardzo zniechecilo, no moze poza "Czarodzieja z ksiezyca" ^^ ale spotkalem sie ostatnio z bardzo nieladna sprawa pt. X The Movie.Film jest dla mnie przegieciem, jestem wqr.....ny na maxa, przeczytalem gdzies, niepowiem gdzie, ze byl pierwszy przed seria X TV nigdzie nie napisano najwazniejszej rzeczy jezor Ogladnolem go jako pierwszego, teraz ogladam serie i krew mnie zalewa bo po 3 epkach widze ze fabula jest prawie taka sama jak w X the movie. Niewiem jak ktos moze wydawac film i zrobic pozniej serie z praktycznie taka sama fabula, ogladne jeszcze z dwa epki, ale jak cos sie nie zmieni to chyba skasuje to i nigdy juz nie ogladne, no moze za 40 lat jak mnie skleroza dopadnie jezor

ara ara...

#36 2005-05-22 04:06:13

Supprzem
Użytkownik

To witaj w klubie. To jest chyba któreś z kolei anime gdzie film jest prawie identyczny jak serial np. film Rahxephon.

mod-vs-spam.gif

#37 2005-05-22 10:00:15

duch_84
Użytkownik

widział ktoś kinówki Salior Moon bo ja gdy byłem małym szczeniakiem i wtedy podobały mi się
co do live action ja ogłądałem 1 ep chyba 3 dni za każdym razem wkużałem się i wyłamczałem to

wczoraj na mangas widziałem 2 odcinki (więcej nie widziałem) Wolf Rain i szczerze mówiąc wrażenia takie sobie, kreska fajna akcja do niczego. wiem że są ludzie ceniący te pozycje ja obejrze jeszcze pare docinków i podejme decyzje gdzie to zakwakifikować

pokemon normalnie było by wstyd to wymieniać

#38 2005-05-22 10:31:47

kalamir
Użytkownik

to ja dodam Ragnaroka ... nie bawią mnie anime oparte na grach (mam nadzieje że FFU się rozkręci albo umnie podzieli los ragna) powiem szczerze nawet nie miałem ochoty oglądać dalej tego anime po 2 epku. slayers i soul hunter mi wystarczą

#39 2005-05-22 13:13:40

m_rudy
Użytkownik

A propo X'a to zakończenie w serii jest troche inne od tego w filmie, ale cała reszta sie zgadza.

#40 2005-05-22 13:31:33

amarthar
Użytkownik

A ja tylko nadmienie, ze seria TV nie powstala na bazie filmu (jak niektorzy mysla) ale zarowno seria jak i film powstaly na bazie mangi autorstwa grupy CLAMP jezor

Stopka forum

© Animesub.info 2024