Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
poradnik ten jest skierowany do osob, ktore pragna zachowac sobie ulubione materialy wideo z takich serwisow jak youtube badz video.google.com
3 proste kroki:
1. znajdujesz w
[wersja Firefox] c:\Documents and Settings\ [nazwa uzytkownika] \Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\ [katalog zalezny od profilu] \Cache\
[wersja IE] c:\Documents and Settings\ [nazwa uzytkownika] \Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\Content.IE [wersja przegladarki] \
2.
[wersja Firefox] wyszukujesz plik majacy pierwsze trzy bajty o tej wartosci "FLV".
[wersja IE] wyszukujesz plik o rozszerzeniu "FLV".
3. otwierasz plik odtwarzaczem MPlayer (jest takze wersja pod Winde; GUI - interfejs graficzny - MPUI). mozesz takze uzyc FLVPlayer.
legenda:
[nazwa uzytkownika] - konto na ktorym jestes aktualnie zalogowany
[katalog zalezny od profilu] - nazwa jest zwykle kombinacja liczb i cyfr (prawdopodobnie przeksztalcenie z funkcja hashujaca (skrotu lub suma kontrolna))
[wersja przegladarki] - jednocyfrowy kod oznaczajacy wersje przegladarki IE (np. 5)
wazne: nie nalezy zamykac przegladarki gdyz moze sie zdarzyc iz pliki znikna a to z tego powodu ze np. rozmiar cache'u zostal przekroczony i aplikacja sama usuwa wieksze (niepotrzebne) pliki. radze skopiowac znalezione materialy wideo w inne miejsce.
Mogłeś to wrzucić do wątku o videogoole. :]
[wersja Firefox] wyszukujesz plik majacy pierwsze trzy bajty o tej wartosci "FLV".
Nie rozumiem tego fragmentu, mógłbyś jakos bardziej łopotaologicznei to wytłumaczyć?
wazne: nie nalezy zamykac przegladarki gdyz moze sie zdarzyc iz pliki znikna a to z tego powodu ze np. rozmiar cache'u zostal przekroczony i aplikacja sama usuwa wieksze (niepotrzebne) pliki. radze skopiowac znalezione materialy wideo w inne miejsce.
Ale co może zostać skasowane i dlaczego?
ja nic nie rozumie
A ja znam inny sposób
Z GoogleVideo można pobrać plik w mp4 (wybrać wersję pod PSP i download) a konwersja mp4 do avi to żaden problem (choć nie widzę w tym sensu)
Z YouTube pobrac plik za pomocą keepvid (o rozszerzeniu flv) - następnie konwersja flv do avi za pomocą programu MediaCoder.
Koniec pieśni
Jeśli ktoś będzie chciał to opiszę to krok po kroku z linkami
EDIT:
ja bym poprosił o link do tego MediaCoder
Już poszedł na PM
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-07-07 13:23:50)
A gdzie solucja dla osob majacych Opere hmm...
Ten poradnik wymaga jescze duzo poprawek. Opisany sposob jest wyjasniony strasznie nie jasno.
Z racji ze wiem co i jak, to nie sprawia mi problemu odczytanie co trzeba zrobic. Ale jak bym mial to zrobic 1 raz, to nie zrozumialbym nic.
Ponadt mozna zamiescic linki stronek, w ktorych wystarczy umiescic link do filmiku w odpowiednim polu, i sciagnac w zadanym formacie ( w tym avi - Zalezne tez od stronek)
Do poprawki.
ja bym poprosił o link do tego MediaCoder
@ Zgrzyt ban na google??
To ja napisze:
1. Kopiujecie link do filmiku np. http://video.google.com/videoplay?docid … 30&q=anime or http://youtube.com/watch?v=WVQZeWoWVng
2. Wchodzicie na strone http://keepvid.com
3. Wklejacie w odpowiednim polu link do filmkiu i klikacie na "Download"
4. Chwilke czekacie, po czym macie pozliwosc wyboru formatu w jakim chcecie sciagnac. (Przy filmikach z google jest rowniez avi, w pozostalych zazwyczaj tylko FLV)
5. Klikacie na link ktory otrzymacie i zapisujecie plik na dysku - W przypadku filmkiow FLV musicie dodac te rozszerzenie do nazwy pliku (z pliku "anime" musicie zrobic "anime.flv")
6. Majac plik avi ogladacie, majac FLV uzywacie FLV Player'a badz konwertujecie go przy pomocy Mediacoder do zadanego formatu. Ewentualnie ogladace w playerze ktory potrafi odtwarzac FLV.
Jest to wersja najlatwiejsza. Ale wymaga ponownego sciagniecia filmu.
Wersje trudniejsza (ta z cache) opisze moze pozniej.
Pozdro all.
Strony 1