Nie jesteś zalogowany.
choć i tak bym przeczytał o ASS2...
Dodałem dziś do strony PANEL PROJEKTÓW (strona główna nad newsami), dzięki któremu będzie wiadomo nad czym obecnie pracuję i jaki jest stopień zaawansowania prac. Znacznie też poszerzyła się od ostatniego czasu baza linków. Dzięki ludziska, że zaglądacie, bo wiem że komuś to się przydaje (a wiem że zaglądacie ). Na forum wrzucona jest aktualna lista tematów, które zostaną przerobione.
Post informacyjne, hehe
Serwis przeszedł ostatnio sporo zmian. Dzięki wam za wypełnienie ankiety. I zapraszam do lektury artykułu o wyciąganiu napisów z DVD A na prośbę tych, którzy są "uczuleni" na forum dodałem ShoutBoxa
Ostatnio edytowany przez gracol (2006-05-29 14:28:39)
Opublikowano nowy artykuł na temat wyciągania napisów z MKV, autorstwa Smoczka. Zapraszam do lektury.
nie zebym sie czepial, ale jest troche prostrzy sposob na wyciaganie napisow z mkv ja osobiscie uzywm nakladki na MKVtoolnix tak zwanej MKVextractGUI. Ewentualnie moge skrobnac 2 czy 3 zdania, choc obsluga jest dosc prosta (wrzuca sie film, wskazuje sie sciezke, i naciska extract. Ot i cala filozofia)
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Pewnie, że możesz. smoczek napisał, że jest to jeden ze sposobów. On ręcznie korzysta z mkvextract, a Ty z nakładki. Możesz napisać drugi art - drugi sposób
Waski... ja nie jestem zbyt oblatany w nowosciach (a jezeli to nie nowosc to mozna powiedziec, ze korzystam z zabytkowego oprogramowania xD) i nie wiedzialem o istnieniu tego czegoś, aczkolwiek jak Gracol zauwazył (a ja napisałem) jest wiele innych sposobów na wyciąganie napisów, w niektórych przypadkach da się to nawet zrobić za pomocą VDM ^^.
Jest już druga wersja artykułu o wyciąganiu napisów za pomocą mkvextract + dodatkowo wydobywanie napisów z kontenera OGM. .: CZYTAJ :.
Pytanie. Czy jest zapotrzebowanie na tego typu opisy? Opis komenty ASS.
Jasne[okej]
Pytanie. Czy jest zapotrzebowanie na tego typu opisy? Opis komenty ASS.
Brakuje w tym artykule najważniejszego - różnicy między \fade a \t z alpha! Okazuje się ona bardzo istotna podczas robienia wszelkiego typu efektów.
Otóż podczas pojawiania i znikania napisów za pomocą \fade, następuje to z koloru szarego i powrót do szarego, bez względu na użyty kolor czcionki. Natomiast za pomocą \t alpha można uzyskać ładny efekt pojawiania się i znikania, bez cienia szarości.
Dlatego też niezbyt szczęśliwe było pokazanie efektów na szarym tle, bo w tym wypadku ta różnica znika. Trzeba było wybrać jakiś kolorowe tło (najlepiej żywcem wycięte z anime).
Acha, nie wczytywałem się, ale "Jełśi są jakieś błędy, jutro poprawię."
Ostatnio edytowany przez Zatoichi (2006-07-08 09:08:55)
Mało się działo ostatnio w serwisie, ale czas to zmienić. Zapraszam do lektury najnowszego NEWSa i liczę na waszš pomysłowoć (a znajšc was to wiem, że jest ona nieeeeeograniczona!)
Dodano w końcu poprawnie działajšcy kanał RSS. Dzięki wszystkim za uwagi i propozycje (częć z nich z pewnociš zostanie wdrożona)
Edit: Wyłšczyłem, na probę, mus logowania się, aby dodać komentarze i wpisy do shoutboxa. Teraz może to zrobić także osoba nie majšca konta w serwisie.
Ostatnio edytowany przez gracol (2007-01-16 17:19:14)
Zapraszam do lektury krótkiego tutoriala na temat konwersji SRT --> TXT, MPL2, SSA, mDVD. Dla większości z was jest to banał, ale po analizie słów kluczowych na napisy.ovh okazało się, że bardzo wiele osób ma jednak z tym problem. Niemniej zapraszam do lektury i komentowania ;]
Ostatnio edytowany przez gracol (2007-01-20 15:17:30)