Nie jesteś zalogowany.
ja juz mam od jakis 2-3 dni odcinek 14 a wy dopiero o 13 gadacie
Super. Jak znasz japoński, to go przetłumacz, ok?:)
MistrzSztuki: z tego cow wiem, to ty chyba ściągasz rawa od ayyo jak pamietam,a w komentarzach napisałem że synchro pasuje do tego rawa więc nei było sensu robić(chyba że zależy ci na zmianie nazywy pliku:) ), ale jak ściągasz innego rawa to napisz jakiego to następnym razem ściągne i zrobie do niego synchro
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2006-07-10 21:28:46)
a czy pierwszy epek tego anime jest straszny? bo mam na kompie
pierwszy jeszcze nie ale, poźniejsze tak:D
Dla mnie to 6 epek był nawet straszny jak opowiadają historie o święcie Watanagashi, a potem zaczynają ginąć.
Ostatnio edytowany przez Phoeniks16 (2006-07-10 22:15:34)
taa i tylko Keiichi przezyje:D hehehe
Hej, zauwżyłe pewną rzecz. W każdym kolejnym chapterze ginie coraz wiecej ludzi
Wygląda na to, że w ostatnim chapterku szlag trafi wszystkich na świecie
Podejrzewam, że w 14 epku zginęła cała ekipa Winda tłumacząca Higurashi na angielski...
A w następnym rozdziale przyjdzie kolej na nas.
Przemek3 napisał:taa i tylko Keiichi przezyje:D hehehe
Nie uwzględniłeś Oyashiro-samy
Oyashiro-samy nie da się zabić:D dlatego go juz nie pisałem:D
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2006-07-10 23:12:53)
Przecież to wszytko klątwa Oyashiro-sama, więc jak mógłbym zginąć, skoro to wszystko moja zasługa:P? Wyznawcy nie maja się czego obawiać:).
Na mnie już się czai Oyashiro-sama bo bym dziś sobie uciął ręke siekierką muszę zacząć uważać
Więc wiem kogo musze ścigać by pozbyć się klątwy[baka]
Ostatnio edytowany przez Phoeniks16 (2006-07-10 23:30:12)
Wyznawcy nie maja się czego obawiać:).
nawet jak będziesz w złym humorze?:P
Właśnie żem obejrzał co dopiero 13 epek. Mam mieszane uczucia. Najlepsze odcinki to były moim zdaniem:
01, 02, 03, 04... Szkoda, że akcja nie posunęła się dalej.
Niedłuog zacznę ściągać Twin Peaks. Jeszcze tego nigdy nie oglądałem. Radzę poczytać sobie o tym serialu na filmwebie
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-07-11 00:08:20)
Virus napisał:Wyznawcy nie maja się czego obawiać:).
nawet jak będziesz w złym humorze?:P
Ja mam prawie zawsze zły humor ostatnio - ale wyznawców nie ruszam:)
Według mnie Keiichi troszkę ześwirował podobnie pod koniec Satoko chodź w jej przypadku to wyjaśnione bo straciła wszystkich swych najbliższych. Hehe Keiichi ma szczęście ponieważ nasz łaskawy Oyashiro-sama spełniał jego życzenia:)
Ja wczoraj w końcu obejrzałam epek 13. Nieźle pokręcony ten chapter, bardzo mi się podobał, najbardziej jak do tej pory.
spoiler
co do wujka Satoko, to wydaje mi się że Kei go jednak zabił. Potem nie był pokazany żywy. Tylko Satoko twierdziła, że on żyje. Myślę jednak, że ona po prostu nie przyjmowała jego śmierci do wiadmości i zachowywała się tak jakby żył. Przecież wierzyła, że dzięki złemu traktowaniu jej przez wujka, wróci Satoshi, no i w tym momencie straciła na to nadzieję.
ib333, mi też wydaję się, że we wspomnieniach Satoko jest Keichii, ale to niemożliwe żeby nie pamiętał że tam mieszkał, chociaż....
I kto zabił Rikę??? Może Rena? Parę razy oczka jej się zwęziły, to i zaszalała:)Chociaż nie tak jak Keichii:)
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
Ja wczoraj w końcu obejrzałam epek 13. Nieźle pokręcony ten chapter, bardzo mi się podobał, najbardziej jak do tej pory.
spoiler
co do wujka Satoko, to wydaje mi się że Kei go jednak zabił. Potem nie był pokazany żywy. Tylko Satoko twierdziła, że on żyje. Myślę jednak, że ona po prostu nie przyjmowała jego śmierci do wiadmości i zachowywała się tak jakby żył. Przecież wierzyła, że dzięki złemu traktowaniu jej przez wujka, wróci Satoshi, no i w tym momencie straciła na to nadzieję.
ib333, mi też wydaję się, że we wspomnieniach Satoko jest Keichii, ale to niemożliwe żeby nie pamiętał że tam mieszkał, chociaż....
I kto zabił Rikę??? Może Rena? Parę razy oczka jej się zwęziły, to i zaszalała:)Chociaż nie tak jak Keichii:)
Taa... ale pamiętaj, ze w 2 chapterku martwi ludzie chodzili sobie ot tak
Chodźby ta blondowłosa Takano albo Shion
Niby tak, ale w tym chapterze nie jest to jednoznacznie określone i można interpretowć w różny sposób. Sądzę że gdyby wujek został "zombi" to Kei na pewno by się na niego natknął, tak dla wzmocnienia efektu (Oz wiejki i wsaniały! - dla fanów Kinga; tak mi się skojarzyło:))
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)