Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Brave Soul wie ktos skad moge sciagnac tą gierke
Ja to mam, ale nie mam solucji. Przechodzę gierkę 10 raz i mam ten sam ending. No ale girga fajna fajna. A szukałeś w takich torrentowniach jak boxtorrents lub torrent reactor. Zazwyczaj tam są takie bajery.
Oczywiście, że Star Ocean na Snesa i Star Ocean - The Second Story na PSX'a. świetne gierki, tyle sekretów do odkrycia, że chyba grając
100 nie dałoby się ich wszystkich odnaleźć. Fajny motywik z nauką nowych skillów, plus do tego kilkanaście róznych zakończeń gry.
Ale słyszełem, że Anime na podstawie tej gierki jest dość mocno krytykowane. Nie wiem czemu bo nie oglądałem
A drua gierka to ma sie rozumić, że Tales of Phantasia na Snes'a - popłakałem się na niej... Taka piękna, taka wzruszająca muzyka. Ach...
^^ Powtórze sie troszke ^^
Moje ulubione gierki:
- Wszystkie Final Fantasy (nawet te na NESa XP)
- Chrono Cross, Chrono Trigger
- Reszta gier Square ^^
- Girlfriend Of Steel ^^
- Reszta gierek związana z NGE
- Soul Calibur
- Reccord Of Lodoss WAR
- Skies Of Arcadia
- Evolution 1 i 2
Te cztery ostatnie są na Dreamcasta ^^ Wkońcu nie tylko PSXa sie miało ^^
LEGEND OF LEGAYA .. tego chyba nikt nie wymienił a jest znakomitym RPGiem
Ja do tego wielkiego spisu gier - w większość grałem, ale większości nie ukończyłem (brak chęci, czasu, itp) dorzucił bym jeszcze ten tytuł (ukończyłem gre w 100% ostatnio i utkwiła mi jak drzazga w pamięci):
Xenogears - nie mylić z Xenosagą, gra jest mieszanką FF i NGE w jednym, mogę powiedzieć że stawia pod znakiem zapytania kilka dogmatów wiary, ale musielibyście przejść żeby to zrozumieć: człowiek jest częścią zamienną dla boga - który jest biologiczną bronią zagłady, a kobieta została stworzona po to aby była interfejsem boga. Do tego w grze mamy możliwość sterowania mechami i ludźmi, co z fabułą dało wybuchową mieszankę.
Grałem jedynie Girfriend of Steel, a także troche "nawalanek" z Gundamami i Dragonballem,.
Byłbym wdzęczny gdyby ktoś polecił mi jakieś tytuły gierek związanych z NGE, albo może jest jakis symulator mecha z jakiegoś anime )
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
No może nie J-game, ale bardzo dobra i wciągająca gra z mechami którą mogę polecić to Shogo: MAD (amerykańska, ale taka ala anime) - stara, ale jara. Jeśli chodzi o inne gry z mechami to polecam Gun Metal - dość ciekawa gra.
A ja Wam powiem że najlepsza gra j-game to Final Fantasy IX. POLECAM:)
Mogę tylko powiedzieć że przynajmniej w rejonach mojego miasta FF IX uchodzi za najgorszą część serii, ale dużo zależy tu od upodobań.
U mnie to wygląda tak (kolejnośc przypadkowa) :
1) Metal Slug (wszystkie ! )
2) Higurashi no Naku koro ni Matsuri
3) Disgaea 1 & 2
4) La Pucelle Tactics
5) Yakuza (Taki klon Shenmue, nawet tej samej ekipy bodajże)
6) Samurai Shodown 4 & 5
7) Atelier Iris 1,2 i 3
8) Odin Sphere (kozacki dośc oryginalny jrpg z dośc dużym naciskiem na akcje)
9) Way of the Samurai
10) Shuffle (aktualnie czekam na patcha :/ )
więcej grzechów nie pamiętam, a w zasadzie pamiętam ale nie będe wymieniał wszystkiego w co mi się dobrze grało .
moje pozycje to :
1.saga Suikoden
2.saga Final Fantasy
3.metal gear solid
4.resident wvil
5.saga tales of.....
i wielle innych rpg
Jeżeli kogoś zainteresuje, stronka na której jest masa "Dojin games" to proszę
Wystarczy sie tylko zarejestrować, mamy dostep do masy dojin games, rpg'i, bitki 2 i 3d, przygodówki.
Ogólnie masa tego
Ostatnio edytowany przez Viader (2007-08-22 20:28:48)
Najlepsze j-gry?
1. Breath of Fire 2
2. Final Fantasy VI
3. Terranigma - za zakończenie
4. Breath of Fire 4
5. Chrono Trigger
6. Final Fantasy VII
"Skazany na zajebistość"
1. Okami - moim zdaniem,jedna z najlepszych gier(jak nie najlepsza) na ps2
2. MGS
3. Resident evil 4
4. Shadow of collosus
5. ICO
6. FF X
jest tego sporo więcej, ale wypisywać nie będę.
Jeśli chodzi p gry japońskiej produkcji, to w moim przypadku:
Chrono Trigger
- na zSNES - wypasionym, luksusowym emulatorze SNES-a (PSX nie doczekał się takiego). Gra mnie wciągnęła po same uszy, jak Deus Ex, czy inny Planescape: Torment. Jedna z najlepszych gier wszechczasów. Wersji na Pleja nie oceniam. Ponoć straciła na konwersji, choć dodano to i owo. W każdym razie emulator SNES-a pójdzie w dzisiejszych czasach na niemal każdym zabytku.
Silent Hill 2
- ebsolutly cziling. Jakby growy odpowiednik Miasteczka Twin Peaks. Bardziej przestraszył mnie Thief 2: The Metal Age, jednakże artyzm SH2, dbałość o szczegóły, o tzw. "sukces artystyczny"...
MGS3
- arcydzieło.
Respekt.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-08-22 21:20:09)
Jedną z takich moich ulubionych j-game jest Golden Sun. Tytuł jak najbardziej godny polecenia, oczywiście jak skończycie jedynke musicie po prostu zagrać w Golden Sun: The Lost Age. Ciekawe czy wyjdzie 3 część.
Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2007-08-22 22:18:30)
Nieeee, te ostatnie to prawdziwe szmiry i chały!
Najlepsze to MS-X i trójeczka - te to miały nawet fabułę
wszystkie Final Fantasy
Wszystkie Breath of Fire http://ban-zai.info/pliki/gry/psx/Breat … re%204.zip >> link do gierki tylko trzeba jeszcze zapodać emulatorem i to do 4:D
Chrono Croos
Chrono triger (czy jak sie pisze)
do tego dragon balle jakie moglem znaleźć
Pokemony to chyba moje pierwsze spotkanie z grami
Jedną z takich moich ulubionych j-game jest Golden Sun
Zdecydowanie najlepsze jrpg na gba, zanim mojego handhelda szlag trafił mordowałem ten tytuł do ostatniej baterii .
Co do Metal Slugów to rzeczywiście trójka najlepsza, ale pozostałe też są dobre (akurat fabuła w przypadku Metal Slugów nigdy nie nalezała do wymyślnych , a napewno w dziedzinie arcadowych shooterów MS dalej nie ma sobie równych, grywalnośc ta sama od lat .
Właśnie wpadło mi w łapy Rozen Maiden Gepetto Garden... żałuje płyty troche .
W sumie to marzy mi się psp... pewnie jak bym na wykładach expił to by tysięczne levele szły w disgaea
Ostatnio edytowany przez AKUM4 (2007-08-22 22:08:25)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna