#261 2006-07-15 15:06:48

gracol
Użytkownik

Odp: Matura 2006

tom_21 napisał:

Widać że Giertych to dobry minister.
Oczywiście jak zwykle są przeciwnicy i zwolennicy tego pomysłu z maturą.
Ale jak się postawi w roli maturzysty którego obejmuje ta amnestia to chyba się nie będzie narzekać.

Więc brawo Giertych byle tak dalej.

Bez komentarza.

#262 2006-07-15 15:19:31

m_jay
Użytkownik

tom_21 napisał:

Ale jak się postawi w roli maturzysty którego obejmuje ta amnestia to chyba się nie będzie narzekać.

Nie moglem sie powstrzymac zeby tego nie napisac. Tak potrzeba nam jeszcze wiecej populistycznych ustaw i rozporzadzen. Zamiast robic cos naprawde sensownego jako minister, pan Giertych zajmuje sie jedynie poprawa wlasnego wizerunku. A tu pomysl zeby ksiazki papieza zakupic, albo wolne w dzien przyjazdu papieza zrobic i teraz ta akcja. Moze wogole trzeba zlikwidowac mature bo i po co ona jesli przy odrobinie szczescia moze ja zdac najwiekszy nieuk. No i w przyszlosci dobzi wyborcy beda - ciemni, niewyksztalceni potulnie podporzadkowywujacy sie nawet najwiekszym bredniom. Ale wsumie kazdy chcialby miec takich podwladnych prawda tom_21?

Ostatnio edytowany przez m_jay (2006-07-15 15:20:09)

WoodenJesus.png

#263 2006-07-15 15:22:20

Kisiel
Użytkownik

Ile nie zdało? 21%! ponad połowie z nich chce dać we wrześniu 'zaliczenie'. Jeśli to przejdzie to zaskarbi sobie około 50tys. zwolenników - a ilu będzie przeciwko? 90% z tych co zdali? (10% - zawsze ci mogą sie wstrzymać od decyzji, być bezstronni) To jest fair? (bez obrazy skrzynia)

tak samo z obowiązkową matematyką co chcą wprowadzi znów... są zwolennicy i przeciwnicy tego (moim zdaniem chorego) pomysłu. I dziwią się ilu młodych ludzi ucieka stąd? beznadzieja

Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-07-15 15:22:47)

10721827ve.gif

#264 2006-07-15 15:42:15

Nilatarion
Użytkownik

Ja myślę, że z tą matematyką to nie jest zły pomysł tylko za około 4-5 lat po reformie nauczania matematyki. W Polsce jest za dużo humanistów. Też sobie myśle jakim to matołem trzeba być aby nie uzyskać 30% z jakiegoś przedmiotu. Te matury są specjalnie pisane żeby te 30% odpowiednik oceny dopuszczającej uzyskał każdy... widać 21 % pomyliło powołanie i powinno pracować jako fryzjerki albo w biedronce lub kopiąc rowy.

#265 2006-07-15 15:43:29

tomxxx
Zbanowany

No i znowu jest głupie przeświadczenie że wyborcy PISU to ludzie starszy,biedni,mało wykształceni.
Wg statystyk to w większości tak jest ale nie można mówić że prawie sami są tylko tacy.

Ja tam nikogo nie bronię ale wiem ze wielu zdolnych uczniów nie zdało matury więc takie osoby powinny mieć szansę.
Bo w szkole mieli dobre oceny ,a na maturze im nie poszło.
Jak ja pamiętam to jak miałem maturę z matematyki to na maturze były zadania wielokrotnie trudniejsze od tego co było w szkole więc trzeba było mieć trochę szczęścia żeby zdać a wiele osób tego szczęścia nie ma.

#266 2006-07-15 15:48:13

skrzynia
Użytkownik

Nilatarion napisał:

Ja myślę, że z tą matematyką to nie jest zły pomysł tylko za około 4-5 lat po reformie nauczania matematyki. W Polsce jest za dużo humanistów. Też sobie myśle jakim to matołem trzeba być aby nie uzyskać 30% z jakiegoś przedmiotu. Te matury są specjalnie pisane żeby te 30% odpowiednik oceny dopuszczającej uzyskał każdy... widać 21 % pomyliło powołanie i powinno pracować jako fryzjerki albo w biedronce lub kopiąc rowy.

hehe smile ide sie przejsc do biedronki czy nie potrzebuja jakiegos pracownika ^^ szpan

#267 2006-07-15 15:53:59

pa3cja
Użytkownik

jak juz wczesniej napisalam, to nie uwazam zeby pomysl Giertycha byl zly, bo tak jak napisal ~tom_21, wielu zdolnym osoba moglo sie nie poszczescic a tak przynajmniej maja teraz szanse na studia. No ale to moje zdanie

#268 2006-07-15 15:54:29

misiurrr
Użytkownik

Giertych chyba przesadzil, to jest bez sensu. Ja zdawalaem w tym roku mature i zdalem. Staralem sie zeby to osiagnac, kazda wolna chwile spedzalem na nauce choc jedynie zdawalem podstawowe przedmioty plus biologie. Napewno w polsce sa osoby ktore olaly mature i jakims cudem zdaly te 4 przedmioty i jeden oblaly ( mam przyklad na kolegach ) Teraz oni co kompletnie olewali szkole i tym baredziej mature maja niby zdac ?? Niektorzy mogli olac nap. przedmiot wybrany po to zeby zdac Polski i obcy jezyk z najwyzszymi wynikami a dodatkowy zdza sobie za rok przez to mieli mniej nauki, i wysze wyniki z tamtych przedmiotow i teraz dzieki naszemu wspanialemu ministrowi Giertychowi takie osoby zdadza. Szkoda ze niedadza amnestji w wiezieniu przecie wielu katolikow tam siedzi i to za glupoty, zamordowac czlowieka ?? co to jest... wypuscic go moze i Giertycha zamorduje albo jakas Kaczke. Tak czy inaczej Gertych wedlug mnie przesadzi i to wszystko robi na pokaz, chce byc Matka Teresa tylko mu to jakos niewychodzi bo niewszystkim robi dobrze jezor. Cytujac slowa znanego polityka ( kaczora premiera ) : "Jeszcze sie taki nie urodzil co by wszystkim dogodzil". Ehhhh mam juz dosc naszego rzadu...

#269 2006-07-15 16:02:19

Nilatarion
Użytkownik

Muszę się zgodzić z Gracolem chyba faktycznie rząd chce stopniowo ogłupiać społeczeństwo.

#270 2006-07-15 16:06:40

bodzio
Użytkownik

Ja totalnie "olewałem" naukę matematyki w szkole średniej. Zdawałem w zeszłym roku rozdzeżony angielski, polski, i matematykę. I wszystkie te przedmioty zaliczyłem bardzo dobrze. I co z tego? Matma na maturze to pikuś, w porównaniu z tym co jest na studiach. Jestem na Politechnice Szczecińskiej i ledwo zaliczyłem pierwszy rok (a cała matmę mam do poprawki). Ale matmy trzeba sie uczyć, bo inżynirów w naszym biednym jraju brakuje. Chyba, zę wszyscy chcemy wyjechać... JA TAM JUŻ SIĘ PAKUJE;)

wladza1.png

#271 2006-07-15 16:07:10

tomxxx
Zbanowany

Czy ja wiem.
To ludzie sami się ogłupiają bo zbyt przejmują się polityką.
Wypowiedzi polityków należy traktować z wiekszą rezerwą.
Albo należy nauczyć się rozpoznawać bzdurne wypowiedzi od tych sensownych.

#272 2006-07-15 16:56:08

Zeus
Użytkownik

Inzynierow brakuje bo w Polsae nadal mało im placa, gdyby pensje byly wieksze to nikt by nie wyjezdzał, do obcego kraju i rozstawal sie z rodzina(jesli ma). Pozatym troche słabo kształca w szkołach średnich, powiedzmy jesli ktos kształci sie w kierunku mechanik, eletronik , ekonomista..to na chu..mu biologia w szkole, wok , chemia. Te przedmioty powinny byc na kierunkach z nimi zwiazanymi, a ich nauka konczyc sie na gimnazjum albo po 1 klasie szkoly sredniej a tak tolkowac to zamiast dac wiecej przedmiotow potrzebych, albo zwiekszyc ilosc godzin tych przedmiotow ktore sa potrzebna..polski, matma, fiza, gegra j.obce itd. umiec wszystko dobrze, ale z konkretnych przedmiotow, potrzebnych w dalszym zyciu, karierze , lepiej uczyc konkretow.

#273 2006-07-15 18:25:53

Lukasz_1986
Użytkownik

skrzynia napisał:

buhaha smile Jak giertych to wprowadzi to moze go polubie smile
ja nie zdalem tylko z 1 przedmiotu :/ a laczny procent wszystkich pieciu (poszedlem tylko na minimum) wynosi mi 49%
czekam na wprowadzenie tej ustawy yahoo

chyba ocipiales, nie zdales masz problem, i tyle, dlaczego taki lepek ktory nie zdal ma zajac mi miejsce bo powiecmy z innych przedmiotow ma wiecej niz ja.To on by sie dostal nie ja chociaz ma oblady przedmiot,

bez kitu, giertych musi odejsc !!!!!!!!!!!

#274 2006-07-15 19:05:06

Jasmine
Użytkownik

Też uważam, że to by było niesprawiedliwe. Jeżeli ktoś się uczył, to powinien zdać choćby na te 30%, nawet przy niepomyślnych wiatrach. Dlaczego osoby, które oblały i olewały sobie naukę mają zajmować miejsca tym, którzy się starali? Bez sensu. Totalnie bez sensu. Gasz, co ten człowiek robi na tym stanowisku? :/ Najlepiej niech sobie co roku zmieniają, a w końcu w ogóle zniosą maturę. Po co się uczyć, skoro i tak można mieć maturę...

#275 2006-07-15 19:08:40

tomxxx
Zbanowany

Powiem że jest wiele osób którzy się naprawdę uczą i nie zdadzą matury(bo nie ściągają) a mnóstwo tępaków zdaje maturę bo lepiej ściągnęło.
I to jest smutna prawda.
Nie wspominam już o szkole i studiach gdzie ściąganie jest na porządku dziennym.

#276 2006-07-15 19:22:33

Lukasz_1986
Użytkownik

ps."Powiem że jest wiele osób którzy się naprawdę uczą i nie zdadzą matury(" jesli tak mocno sie uczyli to z jakiego powodu nie zdali?, heh wniosek nasuwa sie sam =gowno sie nauczyli , obijali sie i tyle

#277 2006-07-15 19:36:59

Tajkus
Użytkownik

tom_21 W tym roku wiele osób oblało bo właśnie ściągali - na angielskim było pare wersji testów. Później nie ma się co dziwić, że tyle osób matury nie zdało. Robią różne półapki na uczniów a potem nie wiedzą o co tu chodzi.. Za rok matura będzie łatwiejsza i nie będzie ściągania, szczęściarze.

#278 2006-07-15 19:48:16

Obiwanshinobi
Użytkownik

tom_21 napisał:

RG nie musiał nic robić, żeby objęcie przez niego wiadomego stanowiska było faktem wysoce niesmacznym. Ale, niestety, robi.

#279 2006-07-15 19:55:34

almisael
Użytkownik

bueheuhue to po kiego w ogóle ta matura była??

takie myki to ja moge zrozumieć na studiach. Profesor ma świadomość, że uczy przedmiotu kompletnie nie związanego z kierunkiem to obniża poziom, żeby więcej osób zdało. ale żeby na maturze takiego joke'a odwalić to istny lol. Jak sie matoły nie uczyły to za rok niech próbują.

W ogóle rośnie poziom kretynów w szkołach ;/

A Giertych niech lepiej zniesie całkowicie mature a kase przeznaczy na własne dokształcanie, baran jeden. Chce się litować nad tłukami bo sam matury nie ma ;]

#280 2006-07-15 19:57:18

skrzynia
Użytkownik

Lukasz1986 ja sie tylko tak zastanawiam czy jesli bylbys w mojej sytuacji i gest ze strony RG ratowalby Ciebie
czy nie byl bys wtedy zadowolony??
Fakt ty zdales mature ale co piata osoba sobie z tym nie poradzila. Sądze ze gdybym sciagal na Polskim to moze bym zdal ale sciagac sie nie dalo bo typek z innej szkoly siedzial obok mnie i ciagle mnie mierzyl wzrokiem.
Powiem tak ciesz sie tym ze zdales mature bez pomocy a ja bede sie cieszyl ze tez ja zdalem ale z mala pomoca.
wracajac do twojej poprzedniej wypowiedzi gdzie mnie cytowales smile
jaka jest szansa ze wybiore te same studia co ty? a jesli nie zamierzam isc na studia? Fakt faktem kazdy mysli tylko o sobie.
Ja sie ciesze ze Giertych cos takiego zrobil bo jak to powiedzieli w telewizji "dostalem 2 zycie"
pozdrawiam smile

Stopka forum

© Animesub.info 2024