Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Czy ktoś wie jak odtworzyć Iketeru Futari, z dźwiękiem pod Winshit XP?
Problem polega w codecu Audio, zainstalowałem oryginalny Vorbis OGG codec, i nic lipa, ani nie ruszył, natomiast wersja 0.0.95 daje efekt uruchomienia, ale nie odtwarza dźwieku. Może ktoś mnie poratuje. Proszę o kontakt na e-mail: olecki@agh.edu.pl
Co prawda nie mam tego anime, ale większość problemów z ogm rozwiązało mi k-lite pack. Lepiej to mi działało niż jak instalowałem poszczególne elementy z osobna.
KLite to dobry zestaw kodeków... również polecam...
Bardziej zastanawia mnie format w jakim masz Iketeru Futari.. to jest OGM, MKV czy AVI (wersja open, bo w oryginalnej nie da się dołączyć dźwięku jako OGG)...
Możesz też spróbować otworzyć to w MediaPlayerClassic, posiada dużo wbudowanych filtrów więc powinien sobie poradzić... warto spróbować..
BTW w k-lite Media Player Classic jest wbudowany, więc rozwiązaniem twoich problemów pewnie będzie ten codec pack
Ja polecam za pak Matroska_Pack_Full plus kodeki Ogg mi wszystkie filmy dzialaja.Matroska ma filty a nie codeki pelne wiec i nawet na slabszych komputerach dziaja po drugie otwarzaja filmy mkv maja tez kodeki AAC .
Ja tak uzywam i nie mam problemow zadnych.
Jest tylko jeden warunek nie wgrywac innych kodekow bo sie beda gryzly
Generalnie większość obecnych codec packów ma te same możliwości co wymieniłeś. Problem jest w stabilności chodzenia i całkowitej kompatybilności z systemem, jak również możliwość odinstalowania (tu ace mega codec pack kuleje).
W Media Player Classic, nie za bardzo wiem jak włączyć napisy w formacie txt.
Ktoś może pomóc?
Poza tym Media Player Classic świetnie sobie radzi z OGG i nie ma rzadnych konfliktów z Winshit XP. Problem brak napisów. ;-((
Już pisałem o tym w innym temacie, więc pozwole sobie ten fragment zacytować
"opcje -> playback -> output teraz wybrać VMR7 (renderless) lub VMR9 (renderless)
teraz możesz po załadowaniu filmu wybrać load subtitles."
Jak by coś dalej nie działało, to daj znać, ale z dokładniejszym opisem problemu.
Jeżeli pomimo tych ustawień nie masz napisów to najprawdopodobniej gdzieś w napisach jest błąd składni ( np ; zamiast : )
Strony 1