Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Może słyszeliście o tym, może nie, tak czy inaczej przybliżę wam o co w tym chodzi
Naukowcy (podobno) udowodnili, że do zmiany orbity Ziemi potrzeba jedynie 600 000 000 ludzi, w tym celu powstał ten 'flashmob' - bo w sumie tym jest ta akcja.
Chodzi o to, żeby dnia 20 lipca o godzinie 12:39.13 sekund sobie podskoczyć i tyle
Trudno w to uwierzyć? Nawet dla mnie trochę to śmierdzi ale co mi tam, podskoczę sobie, najwyżej sąsiedzi będą na mnie dziwnie patrzeć
Co da zmiana orbity? Według naukowców skróci to wydłużające się dnie, poprawi klimat i zahamuje globalne ocieplenie (razem z topnieniem lodowców itp.).
Więcej info macie na stronie http://www.worldjumpday.org/ , jest tam także licznik zarejestrowanych osób, po rejestracji dostaniecie maila przypominającego o skakaniu, na jakiś czas wcześniej.
Akcja jest o tyle ciekawa, że powstała nawet grupa przeciwników, którzy zamierzają zniwelować te działania, podskakując sobie 12 godzin później (do nich się nie piszę, dopiero by ludzie się dziwnie patrzyli gdybym skakał po północy ). Oto ich strona http://www.contraworldjump.org/ - licznik coś nie wyświetla liczby chętnych
Jesteś ponury. _^_
Jeśli jedni skoczą na północnej półkuli, a inni skocza na południowej, albo ilość ludzi rozłoży się równomiernie, to siła będzie się negować.
Bzdury, ale skoczyć sobie można... na piwo
ja se podskocze jak nie zapomne :D:D
Ostatnio edytowany przez pa3cja (2006-07-18 22:51:34)
A ja skoczę o normlanym czasie i potem 12 godzin później aby zniwelować działanie (kaca)
To już będa dwa piwa.
A ja chciałbym tego dnia być w towarzystwie cycatych panienek w bikini:P A co?!
a jakby skakac nie chcialy co?
moga byc w sumie te cycate panny w bikini ale nie o tej porze ~~
Wątek pójdzie do kosza.
lub "ktoś" go przytnie jak żywopłot
Do tematu: B.Z.D.U.R.A. zresztą dodaj jeszcze jedno 0 to może coś z tego wyjdzie - chyba właśnie coś około 6 miliardów ludzi żyje na naszym globie.
Strony 1