Nie jesteś zalogowany.
Mam problem taki potrzebuje wylaczyc zinegrowana karte sieciowa
Nvidia nForce Networking Controller wyglada to tak w polaczeniach sieciowych pojawija sie 2 polaczenia slyszalem ze mozna wylaczyc to w biosie ale nie wiem jak wiec prosze o rade
Plyta GA-K8NF-9 zamowilem sobie neta z multimedi wszystko ladnie dziala oprocz p2p
Ostatnio edytowany przez Yannkeesik (2006-07-21 00:38:56)
Zalezy jak chcesz, z pod poziomu biosu czy windows (XP).
W biosie musisz sobie poszuakc sam, z racji tego ze nie wiem jaka masz plyte i jaki bios (firma).
A w windowsie wchodzisz w otoczenie sieciowe, wyswietl polaczenia sieciowe i tam wylaczasz niepotrzebna sieciowke. (Mozna tez to zrobic przez menagera urzadzen.
Jak robie z poziomu windows to niesety po ponownym uruchomieniu znowu sie instaluje a tego nie chcem
W ten sposób wyłączysz jedynie połączenie. Jeśli chcesz wyłączyć układ wejdź w manager urządzeń (Shift+PauseBreak --> Sprzęt --> Menedźer urządzeń --> Karty sieciowe) i tam wybierz kartę, którą chcesz odłączyć.
W pewnym sensie pomoglo ale po restarcie ponownie pojawia sie karta o nazwie 1394
Ostatnio edytowany przez Yannkeesik (2006-07-21 00:53:06)
Dzieki za pomoc to moze ktos mi powie czemu net dziala ,,normalnie" a gdy wlaczam np emule to nawet sie nie laczy to somo przy innych rzeczach (RO)
Może masz poblokowane porty, może masz źle skonfigurowanego klienta, może firewall blokuje ci porty lub program. Wiesz... wróżki tu nie znajdziesz.
Edit: LOL Ard. Mówią, że wielkie umysły myślą podobnie ;]
Ostatnio edytowany przez gracol (2006-07-21 01:05:57)