Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
MPEG2 to standard kodowania używany przy DVD
Zazwyczaj ma świetną jakość (o ile nie był rekompresowany) i duży rozmiar (pare GB).
Kompresja jest gorsza niż w przypadku kodeków z rodziny MPEG4 (XviD, DivX itd), ale za to bez problemowo jest obsługiwany przez stacjonarne odtwarzacze DVD (wystarczy nagrać w Nero jako VideoDVD).
Jednakże, uprzedzam.. to, że MPEG2 i DVD to nie znaczy, że tutaj jakośc będzie taka jak w przypadku oryginalnych DVDków.
oczywiscie wszystko zalezy jak masz film w granicach 3,5-4 gb mozna zalozyc ze jest to praktycznie gotowy material jakosci bardzo zblizonej do dvd, raz widzialem takie cos na dc oczywiscie mpgi w granicach normalnych divx sa biedne jakosciowo
ara ara...
To, że materiał jest w okolicach 3,5 - 4,0 GB też nie gwarantuje jakości zbliżonej do DVD.
Z doświadczenia mogę powiedziec, że nie zawsze tak jest - ostatnio zassałem Armitage III rekompresowany do okolic 4,2 GB a jakość, była bardziej zbliżona do przeciętnego hardka (a może nawet poniżej, ze względu na częste makrobloki).
oczywiscie ze nie gwarantuje jak jak nie kazde DVD gwarantuje dobra jakosc, ostatnio mozna sciagnac dvd robione z avi, ja ogolnie w mpgach to tylko teledyski sciagam
ara ara...
Strony 1