Nie jesteś zalogowany.
posiadam peceta z procesorem PIII 600 MHz, 128 mb ram i 4 mb grafika. przy odtwarzaniu divx/xvid wszystko jest ok, problem pojawia sie przy wmv, a mainowice rawach od l33tow (120 kaltek). Na grafice ustawionej na 16 bitow jestem w stanie objezec film na pol ekranu bez przycinki, zas na calym ekranie czy przy 24 bitach jest juz kaplica. Film chodzi plynnie na calym ekranie, ale przy 16 bitach i rozdzielczosci 640x480, co mnie nie bardzo zadowala. Zastanawiam sie, czy jest jakas mozliwosc (kodek, filtr, odtwarzacz), aby odtwarzac tylko ~25 klatek, a reszte pomijac. Ewentualnie jakis inny sposob na rozwiazanie problemu. Moim zdaniem problem tutaj stanowi grafika, gdyz na podobnym pc z 32 mb grafika pliki chodza az milo. dvd tez mozna obejzec tylko na 16 bitach, inaczej tnie.
Korzystaj z mplayera i pomijania klatek. Był temat na forum o mplayerze - tam znajdziesz dokładne rozwiązanie.
1. w mplayerze nie bedzie napisow, a to jednak nie to co bym chcial uzyskac
2. nie pamietasz moze gdzie byl lub co bylo w temacie tego topicu? bo jakos nie moge znalezc.
1. w mplayerze nie bedzie napisow, a to jednak nie to co bym chcial uzyskac
Hę? Od kiedy to?
2. nie pamietasz moze gdzie byl lub co bylo w temacie tego topicu? bo jakos nie moge znalezc.
Jak nie możesz znaleźć tutaj to wpisz w googlu i idź na strone główną projektu. Masz tam polskiego mana z dokładnymi opisami co i jak działa.
Ostatnio edytowany przez gracol (2006-07-23 12:16:40)
mplayer WYŚWIETLA napisy
CHYBA wystarczy jak mają taką samą nazwę jak plik,
ale najprościej jest użyć jakiegoś gui np tego
zresztą mplayer potrafi wyciągnąć ze sprzętu naprawdę wiele,
sam go używałem jak filmy w wysokich rozdziałkach przycinały mi na 128mb ram
edit do poniżej: #gracol, oczywiście co do "odpowiedniego polecenia" masz rację,
ale mplayer ma tyle poleceń, że imo lepiej iść na skróty zamiast się ich uczyć na pamięć
Ostatnio edytowany przez fuchikoma (2006-07-23 13:33:19)
Oczywiście, że wyświetla. I wcale nie muszą być nazwane tak samo, ale wtedy ładujesz je za pomocą odpowiedniego polecenia. Ale nie o tym tutaj, bo się offtop zrobi. Zrób jak ci napisaliśmy.
doszlo do nieporozumienia o media playerze classic myslalem, moj blad. zaraz bede sie meczyl z tym dziadostwem dzieki za wszystko.
doszlo do nieporozumienia o media playerze classic myslalem, moj blad. zaraz bede sie meczyl z tym dziadostwem dzieki za wszystko.
MPC też OBSĹUGUJE napisy
hehe
chyba czas zamknąć temat, bo wysoka temperatura daje się już ludziom we znaki