Nie jesteś zalogowany.
KGNE ma na siłę wplecione elementy komediowe, które nie pasują do całości. Za to "Onegai Teacher" jest pełne ciepła, a elementy smutne nie gryzą się z elementami komedii, a wręcz podkreślają późniejszy smutek. A trudno o takie coś. Poza tym KGNE jest typem brutalnej rzeczywistości, i jak ktoś chce obejrzeć coś emocjonalnego z happy endem, to raczej bym nie polecał.
Ostatnio edytowany przez No1 (2006-06-28 14:31:41)
No musze przyznać, że Onegai Teacher to chyba najlepsza anime, jaka widziałem z tego gatunku jeszcze ten OVA ROX:] szkoda ze nie ciągną dalej tej serii, bo miło się oglądało
Ĺlicze rysunki, urocza Mizuho, sympatyczny klimat, sporo dobrze wkomponowanego humoru, fajna muzyka (zwłaszcza opening). Naprawdę porządna seria. Poza tym nie za wiele widziałem anime w których tak realnie pokazano by relacje między młodzieżą jak tutaj.
Edit:
Właśnie skończyłem oglądać Onegai Twins - jest jeszcze lepsze.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2006-07-17 15:26:39)
Właśnie dzisiaj zaczołem ponownie oglągać Onegai Teacher, i nasuneła mi się myśl, że podabnie jak Air to genialne Anime.
Tyle że OT szcęsliwie się kończy.
Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-07-20 03:06:23)
MMMMMM__________ AIR jak słyszę i widzę ten tytuł to jeszcze mi się łza kręci w oku super dramacik (ciekawe czy będzie kontynuacja?)
Ale ONEGAI TEACHER ma swój specyficzny humorek tak jak TWINS super i jeszcze ta nastrojowa muzyczka no po prostu coś pięknego brak słów
Coś niesamowitego znalazłem filmik z aktorami występującymi w tym Anime.
A oto i on.
Myslę constans że chodzi ci o seiyuu:P
Mizuho i system kontroli statku i kogoś tam, jakiegoś mena.
Ĺťebym jeszcze się nauczył zgrywać te filmiki. Bo w plikach tymczasowych u mnie tego niema. Więc ciekawe gdzie to jest.
Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-07-23 19:01:05)
Rozbawiłeś mnie. Nauczycielka z uczniem? A co powiesz na to, że mój kumpel miał taką akcje? Teraz są małżeństwem i mają razem dziecko. Nadal twierdzisz że to niemożliwe? Jedyne co było by mało prawdopodobne, to to, że ona była kosmitką . Reszta by się zgadzała.
A i ja bym wolał Mizuko - w końcu jest bardziej w moim wieku. Herikawa to tylko jako kochanka
Taki offtop: Mój nauczyciel od geografii miał żone która była jego uczennicą, niestety ok 1,5 roku temu zmrała na raka . Mimo to pozostawiła po sobie bardzo fajne wrażenie, sama zresztą uczyła geografi bardzo dobrze, ale szkoda , że mnie tylko przez pół roku.
A co do OT, niedługo zamierzam przystąpić do oglądania, wię narazie nie wypowiem się na temat tego anime.
[cytuj]Coś niesamowitego znalazłem filmik z aktorami występującymi w tym Anime.
A oto i on. [/quote] Fajne
I powiem że mi się ta japonka co podstawia głos Mizuho bardzo podoba. Ma świetne włosy. Obses na punkcie Mizuho jestem, ale widzę że Pani od głosu nie jest taka złą
Ostatnio edytowany przez No1 (2006-07-23 21:57:42)
To jak już o tym mowa to tu macie:
Shooting Star LIVE (Dla mnie się ta pani średnio podoba.)
Jestem po lekturze tego topiku i po obejrzeniu serii + OVA.
Mam 21 lat i jakoś nie zapłakałem przy tym tytule (offtop. ostatnio zapłakałem oglądając "Czasem słońce, czasem deszcz").
Co do fabuły, to gdyby nie to, że Mizuho była kosmitką to już wogóle żadnego wrażenia by na mnie ta seria nie zrobiła. Dlaczego? Ponieważ, chodziłem do szkoły w której 3 (słownie "trzy") nauczycielki za mężów mają swoich uczniów. Dwie z nich są starsze od mężów.
Oglądałem tą serię pod kątem komedii. Troche się zawiodłem, lecz OVA wszystko wynagradza
Podsumowując to serię trzeba zobaczyć. Wszystko stoi na wysokim poziomie i oprawa muzyczna jest świetna.
Po obejrzeniu Twins'ów będę musiał znów oglądać Teacher'a z poprawką na romans :]
Moja ocena: 10/10 czyli jak każdy
Ta co śpiewa to Kotoko, nie ta co na poprzednim.
A obejrzeć było miło bo piosenka bardzo mi się podoba. Może z wyglądu Kotoko nie jest ładna, za to głos to ma znakomity
O widzę że fan filmów Indyskich. Ja ostatnio o mało się nie poryczałem na "Gdyby jutra nie było" w kinie Muranów. Wszystkie panienki płakały, byłem w szoku. A mój ulubiony bolly to "Mohabbatein"
Ostatnio edytowany przez No1 (2006-07-23 23:20:03)
Ta co śpiewa to Kotoko, nie ta co na poprzednim.
A czy ja napisałem, że to ta co na poprzednim filmiku? Oczywiście, że to nie ta... Kotoko ma faktycznie fajny głos ale jednak nie pasuje mi do jej wyglądu
I dlatego nie ma to jak teledyski z Onegai Ĺwietny głos piosenkarki, bardzo przyjemna animacja no i oczywiście Mizuho.
Ostatnio edytowany przez No1 (2006-07-23 23:19:38)
To jak już o tym mowa to tu macie:
Shooting Star LIVE (Dla mnie się ta pani średnio podoba.)
Oto kolejny przykład piosenkarki którą trzeba słuchać a nie oglądac
W sumie ta to znośna jeszcze jest, ale jak na Vivie leci teledysk Rihanny to mnie krew zalewa przez tą jej urodę :/
Ostatnio edytowany przez Elvis1985 (2006-07-23 23:22:22)
Jestem po lekturze tego topiku i po obejrzeniu serii + OVA.
Mam 21 lat i jakoś nie zapłakałem przy tym tytule (offtop. ostatnio zapłakałem oglądając "Czasem słońce, czasem deszcz").
Co do fabuły, to gdyby nie to, że Mizuho była kosmitką to już wogóle żadnego wrażenia by na mnie ta seria nie zrobiła. Dlaczego? Ponieważ, chodziłem do szkoły w której 3 (słownie "trzy") nauczycielki za mężów mają swoich uczniów. Dwie z nich są starsze od mężów.
Oglądałem tą serię pod kątem komedii. Troche się zawiodłem, lecz OVA wszystko wynagradza
Podsumowując to serię trzeba zobaczyć. Wszystko stoi na wysokim poziomie i oprawa muzyczna jest świetna.
Po obejrzeniu Twins'ów będę musiał znów oglądać Teacher'a z poprawką na romans :]
Moja ocena: 10/10 czyli jak każdy :/
Zawsze mnie smuci, jak ktoś tak bez zachwytu o Mizuho mówi. Może i trzy mawet w twojej szkole, to musi być wyjątkowa szkoła.
Mizuho to wyjątkowa z wyjątkowych nauczycielek.:D:D:D
Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-07-23 23:50:14)
[cytuj]Zawsze mnie smuci, jak ktoś tak bez zachwytu o Mizuho mówi. Może i trzy mawet w twojej szkole, to musi być wyjątkowa szkoła.
Mizuho to wyjątkowa z wyjątkowych nauczycielek.:D:D:D[/quote]
Jaka tam wyjątkowa... To tylko warszawska samochodówka FSO (czyli szkoła męska)
[cytuj]Zawsze mnie smuci, jak ktoś tak bez zachwytu o Mizuho mówi. Może i trzy mawet w twojej szkole, to musi być wyjątkowa szkoła.
Mizuho to wyjątkowa z wyjątkowych nauczycielek.:D:D:D
Jaka tam wyjątkowa... To tylko warszawska samochodówka FSO (czyli szkoła męska)
No tak kobieta w takim miejscu.
Wiesz mysle że taka miłość między uczniem i swoim nauczycielem jest bardzo ekscytująca.
Sam lubiłem pewną nauczycielke.:D:D:D:D:D:D:D:D:DI nadal lubie wspominając:P[wstyd]
Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-07-24 00:01:20)