Nie jesteś zalogowany.
był tam orochimaru? no coś chyba było, ale nie pamiętam. tak akastsuki ma 9 członków.
PS: Orochimaru to facet;)
Mylisz się. Jest to dużo poszlaka do tego aby udowodnić że Yadoime jest ojcem Naruto Poniewarz ostatnimi 3 osobami które miały kontrakt Z Zabami był Jiraya, potem niewiadoma kto ale teraz wiadomo że nazywał się Uzumaki i ostatnia postać czyli Naruto.
Zresztą podczasz pierwszego przywołania Żabiego szefa przez Naruto , wtedy kiedy miał utrzymać się czały dzień na nim to na kończu sam szef powiedział że ostatnim któremu udało utrzymać się na nim był 4th Hokage. Czyli wszystko powinno być już jasne.
Swoją drogą jestem ciekaw czemu Naruto nigdy nie myślał o swoich rodzicach. Naprzykład w momęcie gdzy jak mały to bawił się z Shikamaru i Choujim to gdy rodzice po nich przyszli to Naruto czuł się samotny. Dziwneże w tym momęcie nie zaczął rozmyślać kto jest jego rodzicami.
Ah zapomniałem dodać, w mandze są rzeczy których nie ma w anime
Co do dyskusji czy Yondaime jest ojcem Narutarda (:P) to w pewnym sensie może być prawda, aczkolwiek jak każdy (chyba:P) wie, by powstało dziecko potrzebna jest MAMUSIA i tatuś Czyli pytanie kto jest matką?
no nie mógł jak rozmyślać, bo nie miał jakieś obrazu swoich rodziców, jak ma onich myśleć, skoro ich nie zna i nawet nie wie jak wyglądają. a w mandze był taki motyw, że wyskoczyła jakaś replika 4 hokage (nie wiem dokładnie cóż to było, czy może jakiś duch) i naruto go zczaił i był motyw "Tata....?"
EDIT: Guard żeś mnie wyprzedził:P A mamusia to pewnie ta od Gaary, bo Yondaime pewno szedł na 2 fronty i tak naprawde gaara to brat Naruto xD
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-07-23 23:01:26)
Ah zapomniałem dodać, w mandze są rzeczy których nie ma w anime
Co do dyskusji czy Yondaime jest ojcem Narutarda (:P) to w pewnym sensie może być prawda, aczkolwiek jak każdy (chyba:P) wie, by powstało dziecko potrzebna jest MAMUSIA i tatuś Czyli pytanie kto jest matką?
Wątpię aby to kiedykolwiek wyjaśnili. W takim DB na przykład do końca nie wiemy kim była matka Goku. A także Vegety
EDIT: Guard żeś mnie wyprzedził:P A mamusia to pewnie ta od Gaary, bo Yondaime pewno szedł na 2 fronty i tak naprawde gaara to brat Naruto xD
LOL. Hatake, skąd te perwersje?
Jeśli na kontrakcie z żabim rodem było drugie nazwisko "Uzumaki" to Naruto by się raczej skapnął i odrazu zaczął wrzeszczeć:) Za to w anime(może mandze:P)jak Kakaś gadał z Jirayirą, to któryś z nich powiedział, że Naruto jest dziedzicem 4-ego. Nie wiem jak wy ale ja się w tych "dowodach" gubie:D A kto mamą to nikt nie wyjaśni:P Tak samo jak z rodzicami(i dziećmi 3-go) Konohamaru( który jest przecie wnukiem Sarutobiego)
Ostatnio edytowany przez Tzeentch (2006-07-23 23:11:11)
Jeśli na kontrakcie z żabim rodem było drugie nazwisko "Uzumaki" to Naruto by się raczej skapnął i odrazu zaczął wrzeszczeć:)
Od kiedy to Naruto błyszczy taką inteligencją?
Co do ojca Naruto - wrzuciłem całkiem fajny doujinshi o tym na RS Sciągajcie stąd
EDIT:
Wiem, że trąci troszeczkę Yaoicem ale da się przeżyć
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-07-23 23:24:27)
LOL. Hatake, skąd te perwersje?
a tak napisałem, żeby wyjaśnić jak to naprawdę jest:P
tak na serio, to to że było tam nazwisko Uzumaki, nie znaczy, odrazu, że to ojciec naruto, przecież on w nim zapieczętował tylko Lisa nie? A nie tylko naruto musi mieć tak na nazwisko, pomyśl ile jest osób w polsce z twoim nazwiskiem:D a nie są nawet twoją rodziną. a tak jak Kisiel powiedział. przeca naruto to łoś.
EDIT: widzisz Kisiel? mówiłem, że Czwarty szedł na 2 frotnty:D to małe dziecko to Gaara xD
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-07-23 23:27:16)
no tak ale w anime raczej autor w zamysle ma zeby postacie niespokrewnione mialy inne nazwiska zeby sie nie mylilo wiec cos tu nie gra
Z tym że naruto jest dziedzicem 4th hakoge sprawa jest oczywista.Chodzi o to że Naruto ,,odziedziczył" po czwartym Kjuubiego.
Hatake masz rację, nazwisko może mieć tysiące osób ale zauwarz że to nie prawdziwy świat ale anime i wątpię rzeby dwie osoby występujące w nim nie były spokrewnione mając takie same nazwisko.
Zresztą jak napisałem jak naruto dosiadł pierwszy raz żabiego szefa to ten powiedział że ostatnim który utrzymał się na jego głowie to 4th hokage a naruto był zaraz po nim.
Co do nazwiska może masz rację ale przecierz Yadoime i Naruto są do siebie podobni, co orznacza że raczej są rodziną.
Mam pytanko, bo nie chciałem zaśmieczać komentarzy. Co znaczy Akatsuki?? Bo jak powiedziałem że czerwony księżycz to hatake napisał że Akai Tsuki znaczy czerwony księżycz a o ile dobrze wiem to nie akai tylko aka znaczy czerwony.
Ok małe wytłumaczenie. Wszystkie przymiotniki w japońskim kończą się na "i". Czerwony - akai, wysoki - takai, brzydki - minikui, czarny - kuroi, okropny - hidoi... itp... Tylko że jeśli chcemy opisać rzeczownik przymiotnikiem możemy powiedzieć to tak: czerwony księzyc - akai tsuki, czarny kot - kuroi neko, okropny dzień - hidoi hi... itp...
ALBO połączyć to w jeden rzeczownik, stworzony z tych dwóch wyrazów, wtedy to wywalamy to "i": czerwony księżyc - akatsuki, czarny kot - kuroneko, okropny dzień - hidohi. Ten sposób jest raczej używany do tworzenia róznego rodzaju nazw własnych czy tytułów, więc w życiu codziennym go nie stosujemy, chyba że chcemy czemuś nadać nazwę. A więc nazwa organizacji jest jak najbardziej poprawna i znaczy właśnie Czerwony Księzyc.
Ostatnio edytowany przez Wanderer (2006-07-24 00:38:28)
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
no wiesz, podobny może być, a rodziną być nie musi:) ale wiem wiem to jest anime, i tam jest wszystko możliwe, nawet w moim wcześniejszym poście napisałem, jaki był motyw w mandze.
A to że Yondaime dosiadł żabki a potem Naruto, nie dowodzi, że to rodzina czy coś, bo przecież Jiraiya też go dosiadł, a wcale nie jest jakoś tam spokrewniony z Naruto:)
aha to jest Yondaime, nie Yadoime:D
EDIT: no widzisz Jin jak ci to Wanderer ładnie wytłumaczył, ja ci coś tak mniej więcej chciałem powiedzieć, ale niezbyt wiedziałem jak i nie znam się na tym jeszcze tak dobrze jak Wanderer:) man.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-07-24 00:37:55)
Co do pokrewieństwa Naruto z Yondaime. No wg mnie jest baaaardzo prawdopodobne, że to ojciec i syn. Przemawiają za tym dokładnie dwie rzeczy. Po pierwsze jak spojrzymy jak wyglądał Yondaime to pierwsze co nam przychodzi na myśl to to, że wygląda jak dorosły Naruto. A po drugie to jak myślicie, czy człowiek tak wielki jak Yondaime, który poświęcił życie dla wioski i był jej bohaterem obarczałby jakieś obce dziecko takim ciężarem jak Kyuubi? Dlatego sądzę, że dał go swojemu synowi wierząc, iż ten z ów "dziedzictwem" nauczy się żyć i pokona go w sobie. No i jeszcze po trzecie jest. Naruto potrafi jutsu Czwartego, Rassenagana. Poza tym co chwila pojawiają się nawiązania do niego w stylu, że może nawet prześcignąć samego Czwartego, że zrobił coś pierwszy raz od czasu Czwartego, blablabla...
Ostatnio edytowany przez Wanderer (2006-07-24 01:03:52)
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
a moze to bracia a czwarty dal prezent naruto w postaci potworka w srodku niego poniewaz obiecal rodzica ze bedzie sie nim opikowal a ze umieral to chcial dac naruto chociaz odrobine mocy aby w przyszlosci mogl byc w stanie sam zadbac o siebie
no tak tylko że przez tego Kyuubiego to on cierpial i był samotny przez 12 lat, nikt z jego rodziny i 4 th nie pomyślał o tym? Chyba mieli to w dupie...:D
on nie byl samotny przez to ze ma kuubiego tylko ze nire ma krewnych poza tym on nie cierpial poniewqz byl zakaz mowienia narutoo o tym ze ma go w sobie a poza tym jego koledzy ze szkoly o tym nie wiedzieli tylko najwyzej ich rodzice dziwnie go traktowali
Ostatni filler: 16.08.06/ep. 197 "Konoha 11 all gather!"
Jest to spotkanie wszystkich 11 geninów wioski liścia, więcz można wnioskować że jest to ostatni odcinek zapychaczy. Przynajmniej tak się pisze na niektórych stronkach.
Ale mam nadzieję że okaże się to nieprawdą i zapychacze będą leciały dalej:)
lol a ja mam nadzieje że jak najpredzej ten szit sie skończy. Wogóle powiedział bym wam coś co sie dowiedziałem ale nie chce spoilerować :>