Nie jesteś zalogowany.
Te mundurki będą tylko w gimnazjach i podstawówkach czy też w Liceach i Technikum.
Zapewno wszędzie... albo tylko w szkołach ze sytarszymi:P (Gimnazja, Technika, Liceum)
Hej Virus, te habity to niezły pomysł. Wszycy wyglądaliby, jak żywcem wyciągnięci z Gwiezdnych Wojen To byłby istny "Atak klonów" <lol>
Mojej szkole nie trzeba było Giertycha żeby od przyszłego roku były mundurki. Dyrektor sam sobie to wymyślił i nie pytając o zgodę wprowadził w życie. Na początku byłem przeciwko, ale jak je zobaczyłem to stwierdziłem że jednak fajnie będziemy wyglądali. Mianowicie mundurek składa się ze sztruksowej marynarki, sweterkowatej kamizelki, błękitnej koszuli no i krawata. Dziewczęta podobnie, z tym że mogą mieć dowolne spodnie jak my ale oprócz tego spódniczki takie krótkie Oczywiście były protesty i różne takie ale oficjalnie nikt nie złożył żadnego głosu na "nie". Fakt, mundurek to nie tylko codziennie ten sam stój ale i dodatkowy wydatek (mój będzie kosztował 140 zł) jednak z drugiej strony to idea mundurków nie jest zła, przynajmniej wiadomo kto jest uczniem szkoły no i jakiej szkoły. Zobaczymy czy się sprawdzą, ale to dopiero za miesiąc
A kysz a kysz z mundurkami :>
Zresztą... czym ja się martwię. Jeżeli już by wprowadzili (w co szczerze wątpię znając ogólny stosunek do ww. p. Giertycha ) to:
a) na pewno nie wybiorą takiego mundurka kóry pasowałby WSZYSTKIM bez wyjątku. Więc tak czy inaczej skargi będą, a w takim wypadku zaczną się zastanawiać czy warto sobie tyle zachodu robić z tym wszystkim (mentalność polaków, przynajmniej z moich doświadczeń)
b) Jeżeli młodziez się nie zgodzi i nie bedzie w nich chodzić to przecież nie będą zmuszać chyba do tego siłą.
c) I tak mnie to już nie obejmie
imo nie ma szans na przejscie ..., albo przejdzie ale na jakies pare miechow albo 1 rok szkolny ,nie wiecej
Moim zdaniem to nie jest taki zły pomysł. Może wreszcie ilość ,,księżniczek różu' znacznie by się zmniejszyła... Powinno się to zacząć wprowadzać na początku w najlepszych szkołach i podstawówkach i tak stopniowo powinno to obejmować coraz więcej szkół.
Jeju ja tam bym była za mundurkami ale NIE ZA MINIÓWKAMI ! Faceci to tylko o jednym . Ale z drugiej strony są dziewczyny które nie sa ideałami i kurde jak będzie wyglądać taka mini na niej bo w anime to są tylko PIĘKNE dziewczyny a w real wcale tak nie jest [bzdura][bzdura][bzdura]
Dla mnie mundurek rozwiązuje jedną powarzną sprawe a mianowicie biedoty np: jedna dziewczyna ma co tydz nowe ciuchy a druga może na rok se coś kupi dyskryminacja jest fujj[blee]
W Trójmieście od paru lat są licea, w których obowiązkowo trzeba nosić mudurki (szkoły mundurkowe) - jakoś nikt nie marudzi - im więcej takich szkół tym lepiej:)
Mi się wydaje że będzie przyjemnie tak na ulicy spotkać. Bo szkołe jako taką to mam za sobą, choc więm że to najlepszy z czasów w życiu.
Pomimo tych sprawdzianów i tego całego wycisku. Ponieważ wycisk za wsze będzie, bo takie życie jest.
Jesli chodzi o mini, dziewczyny i tak noszą mini więc dlaczego nie. Mini w mundurku ładnie wygląda. Faceci i tak zawsze będą mysleć opłci przeciwnej.
Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-07-24 21:53:33)
Szansa na wejście mundurków wynosi 1 %.
To zbyt nagła zmiana i szok dla wszystkich uczniów.
Więc to nie przejdzie.
Chociaż ja jestem za tym.
constans73 (dzięki!) podał link w innym temacie a tam widnieje taka fota:
i wyobraźcie sobie to u nas. Nie na każdym to by jednak dobrze wyglądało
Mnie pomysł z mundurkami jest obojętny byle niebyły to jakieś habity z zakonu wzięte
[fuj]Kisiel bez takich. Tosz to trolling w czystej postaci - takie rzeczy wrzucać. Za to to już warn będzie...:P
macie się patrzeć nie na nie ale na mundurki o czym to jest temat w końcu
a najlepsze mundurki moim zdaniem były w anime "Kamikaze Kaitou Jeanne" - kto oglądał to wie i męskie i żeńskie dobrze się prezentowały
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-07-24 22:05:13)
W@ stanach i canadzie w porządnych szkołach też są mundurki. Więc mysle że dla ludu to moze badziej do tego przekonać.
do tego link LINK
Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-07-24 22:09:16)
W@ stanach i canadzie w porządnych szkołach też są mundurki. Więc mysle że dla ludu to moze badziej do tego przekonać.
do tego link LINK
Dokładniej to są mundurki z Canady a takie noszą w szkole średniej;)
Dokładniej to są mundurki z Canady a takie noszą w szkole średniej;)
Poprawiłem się w sprawie strony więc poco pisać. Ale jesli chodzi o mundurki to noszą je w Angli, Canadzie, Stanach i wielu innych krajach.
Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-07-24 22:23:56)
Jeju ja tam bym była za mundurkami ale NIE ZA MINIÓWKAMI ! Faceci to tylko o jednym . Ale z drugiej strony są dziewczyny które nie sa ideałami i kurde jak będzie wyglądać taka mini na niej bo w anime to są tylko PIĘKNE dziewczyny a w real wcale tak nie jest [bzdura][bzdura][bzdura]
Dla mnie mundurek rozwiązuje jedną powarzną sprawe a mianowicie biedoty np: jedna dziewczyna ma co tydz nowe ciuchy a druga może na rok se coś kupi dyskryminacja jest fujj[blee]
Popieram góre
i wyobraźcie sobie to u nas. Nie na każdym to by jednak dobrze wyglądało
Ja bym padł i fakt żeby nosić taka spódniczkę trza mieć ładne nogi(te mają nogi jak zahartowani w boju Szkoci )
na szczescie ja etap edukacji mam za sobą ( chyba, mam nadzieje, na studia nie wracam)...
oczywiscie w pełni popieram pomysł mundurków będą mialy wiele zalet m.in.
1) u ładnych dziewczyn bedzie ca co popatrzec
2) patrząc na "ładne inaczej" szybko pozbedziemy sie czegos co nam siadło na zołądku bez wydawania pieniedzy na fachowe leki
z jednej strony ciekawi mnie jedno bardzo.
Dziewczyny, na imprezy chodzicie w takich strojach, że z całego materiału jaki na sobie macie chusty trójkątnej by nie zrobil jakby zaszła potrzeba (hipotetyczne porównanie), a przeszkadza wam mini w szkole ?? Jakos na dyskach wam nie przeszkadza ze faceci na was patrzą...
Ostatnio edytowany przez Cain (2006-07-24 22:28:28)
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
1) u ładnych dziewczyn bedzie ca co popatrzec
Czyli bardzo rzadko chyba że jesteś ślepy lub masz farta
2) patrząc na "ładne inaczej" szybko pozbedziemy sie czegos co nam siadło na zołądku bez wydawania pieniedzy na fachowe leki
Przez patrzenie na kaszaloty i pasztety w mundurkach co chodzą po mieście będę musiał kupić trumnę lub niezły zestaw trunków
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2006-07-24 22:33:23)