Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
nie widziałem takiego tematu, ba ostatnio sie nie orientowałem , utrata kompa uniemożliwiła mi dokładny przegląd , wiec chciałbym zapytać , a raczej hmm,hmm " pogadać o tym filmie na GG " ; )
a więc niby:
data premiery: 2006-08-18 (Polska) , 2005-09-17 (Świat)
Reżyseria: Ten Shimoyama
Scenariusz: Kenya Hirata, na podstawie historii Futaro Hamady "Koga Ninpo-Cho"
Produkcja: Takeo Hisamatsu
Producent: Nozomu Enoki, Hiroyuki Saito
Zdjęcia: Shinji Chikamori
Montaż: Isao Kawase
Scenografia: Toshihiro Isomi
Muzyka: Taro Iwashiro (Blood and Bones, Another Heaven)
Kostiumy: Akihiro Yamada
Kierownik artystyczny: Toshihiro Isomi (Nobody Knows, Blood and Bones)
Grafika komputerowa i efekty specjalne: Hiroyuki Hayashi (Ghost in the Shell: Innocence, Avalon)
Reżyseria scen akcji: Yuji Shimomura (Princess Blade, Versus)
ponoć masakrycznie zrobiony z tego co czytałem od recenzentów ale czasami przesadzają:
http://www.anime-gate.pl/modules.php?na … age&pid=37
Jak dla mnie film taki sobie. Twórcy troszkę za bardzo chcieli streścić 24 epki Basiliska w 1 godz. i chyba 30 min. lub cos ok. tego. Przez to wydaje się jakby akcja filmu zbyt szybko się rozgrywała. Polecam wszystkim, którym podobało się anime.
BTW Jak dla mnie akcja, w której Gennosuke rozprawia się z ninjami - wypas.
wysłalem Ci PM ^^
Ostatnio edytowany przez Tion (2006-07-25 00:51:22)
Podobno nie jest to live-action ekranizacja Basiliska (którego nie widziałem), tylko film na motywach tej samej książki, co Basilisk. Tak pisał bodajże gracol w wątku o Shinobi (jest już taki, a jakże, wystarczyło wpisać "shinobi" w wyszukiwaniu w tematach). Zostało mi do obejrzenia jakieś pół godziny, ale wrażenie mam takie: za bardzo próbowali zrobić ten film na efektach specjalnych, kostiumie, scenografii, a za mało posłużyli się aktorem. Nie ma tam żadnej zapadającej w pamięć roli, nie ma postaci, która wyznaczałaby na przyszłość standard bossa levelu (a przydałaby się w filmie o takiej tematyce). Najwyraźniej wszyscy chcieli dobrze, tylko wyszło tak sobie, na miękko.
Było już o tym filmie na forum
fakt, gdy wyszukiwalem nie dalem na all tematy tylko na Wszystko i o niczym
moja wina.
coś mało peerow i seedów zna ktoś coś bardziej Trebą ?:>
EOT Pls...
Ostatnio edytowany przez gracol (2006-07-25 17:20:47)
Film ma licencję na Polskę, więc uważam, że powinno się usunąć linki.
Myślenie magiczne.
mnie film sie bardzo podobał. nie ogladalam anime, ale film jest jak dla mnie dobrze zrobiony i smutny generalnie.
... i smutny generalnie.
Tak jak anime
mówiłem EOT
EOT = end of topic
To nie jest OT przecież rozmawiamy o filmie Shinobi. Taki jest temat topica
Strony 1