#1 2006-07-25 11:16:25

n0need
Użytkownik

Co z najładniejszymi fota :)?

Elo, pozwalam sobie założyć taki temat (hyhy), który dotyczy fotek z "Najładniejsze dziewczyny z anime" smile

Chodzi o to, że jest tam taka masa fotek, dużo bardzo ładnych i takich, które chciałby mieć KAŻDY! z nas, ale i są takie, które jednemu nie wpadają w gust, drugie wpadają etc...
Ten temat przeznaczony jest do dyskusji, wyznaczenia osób i jakiś pomysłów co zrobić i jak, żeby jak największa ilość osób była zadowolona i żeby Fotki te co chcemy były na HDD, a potem każdy mógłby je zgrać.

1. Według mnie samemu kopiowanie i wgrywanie fotek/tapet na kompa z tego topicu jest trochę bez sensowne, dlatego trzeba inny pomysł wymyślić. Bezsensowne dlatego, że 1/2 fotek nie jest podpisana i nie wiadomo z jakiego Anime, a ja mam w swoich fotka na HDD taki bałagan że No Comment, bo mam podzielone na Serie i odosobnione (te, które nie wiem skąd są) i na kawaiii etc.... Ogólnie zament, ciężko się z tym uporać szacunek dla tych, którzy dali rade (powiedzcie jak! smile_big). No i właśnie byłby problem.
2. Ja mówię, że gdyby jakieś plany były z chęcią bym jakieś nawet 3h spędzić dziennie jak będę przed kompem żeby coś takiego uczynić bo potem będzie z tego ogromny pożytek. Więc z pewnością będzie kilku wytrwałych, więc jak wymyślimy, to DAMY RADE!!!
3. Trzeba wymyślić sposób w jaki nagrać fotki i jak i kto (czy wybrani, czy autorzy, nie wiem). Jak to znaczy czy w serie, czy alfabetycznie, czy na jakieś grupy tematyczne etc.
4. Proszę abyśmy się nie poddawali, bo ja wolę coś takiego spróbować dokonać niż tak, żebym ja samemu sobie na HDD zgrał i był happy, bo będę myślał potem, że można było inaczej, lepiej dla nas wszystkich.
5. Zobaczymy ile osób będzie się wdawać w dyskusje, ilu chętnych, ile pomysłów i jaka zgoda będzie między nami.
6. Zastrzegam sobie prawo, do częstej nieobecności z powodu niemożności wyznaczenia terminów czasowych kiedy jestem na bank na kompie (w domu), a kiedy mnie nie ma. Tak więc zdarzyć mogą się, że nie będzie mnie 2-3 dni etc. (sami dacie rade, co ja jestem :O, ja tylko temat założyłem :])

Zapraszam do dyskusji i wzięcia udziału w przedsięwzięciu smile_big

#2 2006-07-25 11:26:55

Wanderer
Użytkownik

Odp: Co z najładniejszymi fota :)?

Lol, ja już mam to posegregowane XD To znaczy na pewno nie wszystkie mam obrazki z tego wątku, bo czasami nie nadążałem ze zgrywaniem, a potem już mi się nie chciało do tego wracać, ale ogólnie to mam wszystko w folderach: Hot, Cats, Dangerous (Niebezpieczne panienki) XD, Funny, Hentai, Kawai, Shoujo Ai (i Yuri), Sexy, Tapety, Utsukushii (piękne obrazki smile) i Other. A poza tym mam posegergowane wg anime. XD Wiem, wiem jestem powalony, ze chciało mi się to robić. Anyway, nie wszystko mam posegregowane część wciąż leży w oddzielnym folderze i czeka, a mnie się nie chce jezor

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#3 2006-07-25 11:34:56

No1
Użytkownik

To prawym na katalog z tym wszystkim i powiedz ile ci to zajmuje smile_big

Ja jestem za jakimś megauploadem pliku w postaci .rar

Segregować to nie wiem czy bym dal rady bo wielu anime jeszcze nie oglądałem i nie znam niektórych panienek.

#4 2006-07-25 11:36:20

zergadis0
Użytkownik

Wiesz, co do moich, to nie jestem pewien czy niektóre wogóle pochodzą z jakiejś serii.

#5 2006-07-25 11:48:52

n0need
Użytkownik

No właśnie tutaj zaczynają się schody, które niweczą nasze plany :/
Ja próbowałem posegregować, ale to, że jeszcze jestem taki beginner z podróżą Anime, że szok to nie umiem za bardzo.
I próbowałem (są te foldery nadal nie wiem po co jezor) podzielić na SERIE/Odosobnione -> kawaii 1in1 (jedna paienka na fotke) fajne, jakieś tam etc.. ogólnie nie chce mówić bo się zbłaźnie smile_big Jestem bardzo pedantyczny dlatego taką dużą uwagę na to chcę poświecić, żeby mieć spokój, żeby jakoś to rozwikłać i żebyśmy potem wszyscy uśmiechnięci byli z jaką to łatwością odszukujemy to czego chcemy, wszystko posegregowane etc. smile
Jeżeli teraz miałbym zrobić segregacje trwać będzie dwa dni, a pewno i tak później ją zmienie :/ Więc wole teraz nie segregować i pomyśleć tutaj dyskutując jak to zrobić, raz a dobrze! Tak jak systemy numeryczne, które pozwalają zapisac każdą nową liczbę, chcę coś "takiego" wprowadzić do segregacji fotek, mam nadzieję, że rozumiecie o co "kaman" smile_big

#6 2006-07-25 11:49:43

Wanderer
Użytkownik

Wszystko u mnie zajmuje ok 1,23 GB i jest to ponad 7500 plików.

Ja też nie widziałem wielu anime, a co z tego. Jak nie znam to wrzucam do innego folderu smile

EDIT: Zobaczymy jak się to wszystko rozwinie. I jeśli będzie potrzeba to wrzucę te obrazki na MU smile

Ostatnio edytowany przez Wanderer (2006-07-25 12:01:30)

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#7 2006-07-25 12:13:12

zergadis0
Użytkownik

U mnie jest 2,26 GB i 12533 plików, z tym że jakieś 10000 z nich nie nadaje się na tą stronę. A tak przy okazji, ciekawe jak będą pracować mody jak pliki będą w zipach, a w 200 MB zipie będą jakieś 2 lub 3 za mocne obrazki. Wykasują całego zipa? Moim zdaniem to jednak nie wyjdzie.

#8 2006-07-25 12:13:22

n0need
Użytkownik

U mnie jest 500mb i 2000 plików o wiele mniej :DDD No i 80 folderów :O!
Schody się zaczynają gdy nie wiadomo z jakiego Anime i gdzie dać, wtedy jest kiepsko bo w jednym folderze będzie 500 panienek :O
Tak myślę, że można pomyśleć wspólnie smile_big Jaki będzie najoptymalniejsze rozmieszczenie folderków, żeby się nie pogubić, ja coś zademonstruje i komentarze proszę, rozbudowanie czy cuś smile_big (Ale nie odchodzimy zbytnio od tematu, co robimy z fotkami)
1. Serie (podfoldery jako serie i tam fokty, NIC POZA TYM)
2. Inne (te które nie wiem z jakiego anime)
       1. Najbardziej Naj (Najcudowniejsze kawaii jakie można sobie wyobrazić, czyli te co wpadły w oko)
          -Solo (fotki z jedna dama)
          -Group (2 i wiecej :])
       2. Echii (każdy wie :])
          -Solo
          -Group
       3. Hentai (brak bielizny, sceny sexu etc.)
          -Solo
          -Group       
       4. Kawaii (te co nie sa w Naj Naj smile_big)
          -Solo
          -Group       
       5. Coming soon....
       6....
Problem się zaczyna gdy dochodzą damy ze skrzydłami lub kotki (uszka), bo niektóre takie piękne, że do kawaii na luzie, więc nie wiem czy możnaby było zrobić dla nich folder :O
Pomocy :<
Jeżeli coś takiego zrobimy, będzie lepszy obrys jak zrobić rary :] Jeżeli ustalimy to wszystko. Trochę wytrwałości, poświecenia czasu i potem same zadowolenie smile

#9 2006-07-25 12:30:47

zergadis0
Użytkownik

n0need napisał:

Schody się zaczynają gdy nie wiadomo z jakiego Anime i gdzie dać, wtedy jest kiepsko bo w jednym folderze będzie 500 panienek :O

Luz, u mnie w jednym folderze jest 6686 panienek smile_big. Nie mam w zwyczaju segregować obrazków na serie z których pochodzą (wyjątek tu stanowią artbooki), u mnie dwa podstawowe foldery to: soft (tu są ecchi/soft hentai/soft yuri) i hard (tu są głównie hard yuri - żadne z nich nie nadawałyby się do publikacji tutaj). I jeszcze mam osobne foldery od doujinów (tylko yuri) i artbooków.

#10 2006-07-25 12:37:52

No1
Użytkownik

Soft dacie na linki tutaj, a mocniejsze linki damy na pm lub damy tu link do jakiejs innej stronki ktora nie ma tresci erotczneych , ale na tej sgtronce gdzies tam bedzie link do innej strony ... z tymi zdjeciami smile i tak nie bedzie problemow smile_big

Ostatnio edytowany przez No1 (2006-07-25 12:40:10)

#11 2006-07-25 12:53:32

zergadis0
Użytkownik

No, jeszcze mam trzeci do którego wkładam arty prosto z neta (zapisywanie każedego po kolei w soft się bardzo długo uruchamia ze względu na ilość plików w folderze) a potem kopiuję je do folderu soft. A tak co do tamtego tematu - czy mam dawać same wysokorozdzielczościowe obrazki (tzn. 800X600 i wyżej, tak robiłem do tej pory), czy też mogą być o niższej rozdzielczości? Bo mam całą masę artów o rozdzielczości 640X480.

Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2006-07-25 13:47:12)

#12 2006-07-25 13:51:32

Planeta
Użytkownik

Jak juz ktos wczesniej powiedzial "Idealne wymiary kobiety to 1024x768" :] Ale poniewaz nic nie jest idealne w tym swiecie obrazki o mniejszej rodzielczosci tez moga byc chyba ... ? :>

#13 2006-07-25 15:23:10

n0need
Użytkownik

Planeto: Oczywiście smile
Ale może tak zacziemy dyskusje jak to zrobić? Bo plany, które dajecie są zbyt ogólne.
Takie najbardziej optymalne i sądzę, żę łatwiejsze bo mniej samemu trzeba będzie decydować (potem dopiero gdy ściągniemy *.rar/zip smile) jest opcja, że wybieramy kilka osób i wydzielamy kto od ktorej i do której strony wszystkie fotki "rżnie" do jednego foldera: ANSI1, ANSI2... (zależnie która osoba taki numer folderu ANSIx) i walimy w *.zip/rar po czym na Uploada.
Wtedy ktoś ściąga 8-10 zipów i wypakowuje sobie jak tam chce i sobie rozmieszcza powolutku raz dziennie ileś tam do swoich folderów tak jak tam ma u siebie tematycznie.
Bo jeżeli mielibyśmy seriami tutaj robić zipy czy coś takiego to byłoby ciężko :/ Po pierwsze ja bym za dużo nie pomógł (znam za mało anime), nikt nie zna wszystkich Anime, będzie trwać dłużej i same komplikacje.
Nie można też w stylu: kawaii.zip, echii.zip, hentai.zip, solo.zip bo będą się na siebie nakładać (pokolei: piękne, w stylu echii foty, hentai, pojedyńcza dziewczyna na fotce)
Trza coś pomyśleć :]

Ostatnio edytowany przez n0need (2006-07-25 15:23:42)

#14 2006-07-25 17:21:15

zergadis0
Użytkownik

Nie można zapomnieć że np. niektóre z moich obrazków nie pochodzą z żadenej serii. Poprostu niektóre znalazłem na japońskich stronach rysowników w działach "original" (czyli nie na podstawie jakiejś serii, tylko wymyślone przez rysowników).

Stopka forum

© Animesub.info 2024