Nie jesteś zalogowany.
A ja jestem za wprowadzeniem mundurków. Kiedyś u nas wyszła dyskusja na ten temat na angielskim, w którym podano trafne argumenty. Moim zdaniem dobrze jest, gdy wszyscy mają ten sam strój (mówię o jakimś stylowym mundurku, a nie o peerelowskich fartuchach ). Nie dochodzi wtedy do dyskryminacji wewnątrz społeczności uczniowskiej, a bo ty masz Adidasa, ty Nike (oczywiście z pieniążków rodziców), a ja ubieram się w lumpeksie.
A ja jestem za wprowadzeniem mundurków.(...)Nie dochodzi wtedy do dyskryminacji wewnątrz społeczności uczniowskiej, a bo ty masz Adidasa, ty Nike (oczywiście z pieniążków rodziców), a ja ubieram się w lumpeksie.
Naprawdę w to wierzysz? W wojsku ludzie bywają gnojeni przez ludzi w takich samych mundurach, jakie sami noszą. Teza, że odzianie uczniów w uniformy zapobiegnie ostracyzmowi jest wydłubana z ucha.
Kto cierpi na kompleks hołoty, temu nic nie pomoże niewyróżnianie się strojem.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-07-25 19:05:00)
A ja wiem swoje! moim zdaniem mundurki powinny wejść! Sprzeciwiać będą się ci którzy mają bardzo wybijający się z tłumu styl np: metalowcy ich to z daleka się poznaje przecież po szkole możesz ubrać się jak chcesz
Ja jestem całkowicie ZA Fajnie jakby dziewczyny nosiły takie wdzianka jak moja kochana Alexis Bledel
[URL=http://img93.imageshack.us/my.php?image=gg12rn1.jpg][/URL]
BTW Japonki tylko w anime ładnie wyglądają w mundurach, tak to są brzydkie
Zgadzam się te ciuchy są straszne i jak widać do mundurka trzeba ładnej dziewczynki i ładnego chłopca szkoda, że się nie zaliczam do tych ładnych mam kompleksy [cojest] ???
ACH te kompleksy nie tylko u kobiet. Ja zawsze powtarzałem tak!- Wygląd zależy od tego jak się o siebie dba i nie chodzi tu o solarium, siłownię(chłopacy), jakieś tam cuda, ale dobry ubiór i jakaś fryzura(uczesanie się chociaż), czy dbanie o cerę(pryszcze i te sprawy) to podstawowa sprawa. KAŻDY(89% ludzkości) może świetnie wyglądać.
Wiecie ile daje SAMO(!!!do obu płci!!!) "wyczyszczenie". albo "czyszczenie" cery(czytaj - dbanie o cerę, czyli pozbywanie się i zapobieganie powstawaniu pryszczy)? Od razu człowiek inaczej wygląda.
TO jak wyglądacie zależy JEDYNIE od was samych!!! Nie od "Bozia dała", czy od Pana Boga([roftl]hahaha! Już drugi raz to napisałem na forum[hehe]).
Każdy ma w sobie swoje własne ukryte(bądź też ukryte kompleksami) piękno.
I! dziewczyny... nie patrzcie na chłopaków z takim błagającym wzrokiem, nie cierpię tego.
Miejcie do siebie szacunek. RESPECT YOURSELF![respekt]
I żeby coś napisać bardziej na temat, to i ty Aleksandra z pewnością wyglądałabyś super w TYM
Mistrzu tylko atrakcyjny wygląd tegoż oto mundurka to nie wszystko... tak szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie dziewczyn w tym na codzień w szkole... ( już widze taki spektakl u mojego faceta od historii - on ma wąty nawet o pomalowanie paznokci bezbarwnym lakierem )
U mnie kompleks kompleksa przegania ale nie zamierzam chodzić w niczym takim jak pokazałam wczesniej :>
A ja wiem swoje! moim zdaniem mundurki powinny wejść! Sprzeciwiać będą się ci którzy mają bardzo wybijający się z tłumu styl np: metalowcy ich to z daleka się poznaje przecież po szkole możesz ubrać się jak chcesz
Ja się będę sprzeciwiać :> Założenie mundurka to wyrzeczenie się osobowości i własnego stylu na rzecz powodzi takich samych, szarych tłumów :>
Mistrzu- respect! dobrze powiedziane, ja sie zgadzam, chociaz jakies tam swoje kompleksy kazdy ma, tylko nie nalezy pozwolic zeby to zawazylo na naszym zyciu
co do tych mundurkow i firmowych ciuchow- to nie tak do konca, bo nawet jak sie ktos w lumpeksie ubiera to moze dobrze wygladac: przyklad mojej kolezanki jednej. kasy nie ma, ubiera sie w tych lumpeksach tudziez w sklepach z jakas tansza odzieza i jakos wyglada rewelacyjnie, nawet wlasny styl sobie wyksztalcila
a tak naprawde to i jedno i drugie ma swoje dobre strony i taka dyskusje mozna prowadzic po dzien sadu ostatecznego
[cytuj]~Zabuzasan napisał:
A ktoś sie zastanawiał co bedzie w zime ? No bo jak dziewczyny w mini to chyba troche zmarzną chlopakom to jakies garniturki by dali ...lato... długie spodnie...omg... z resztą ten pomysł nie przejdzie nikt sie na to nie zgodzi i nikt na to kasy raczej nie wyda...[/quote]
W każdej szkole będą obowiązywać 4 mundurki. Jak się zapewne domyślasz, na cztery pory roku. Więc nikt nie zmarznie
NO nie czegoś takiego to bym nigdy nie włożyła
no... ja tez nie...
Kupuje "mundurek", łacznie z panią hie hie hie
buehehe, sprzedają na sztuki?
aby nie było offtopu i czas na moją wypowiedź! (hehe):
w tylko o tym, że mundurek nie wygląda dobrze na każdym... myślicie, że władze Japonii to obchodzi czy jesteś ładny czy nie? To zarazem jest obowiązek i tradycja!
Po mundurkach często też można łatwo określić kto do jakiej szkoły chodzi. Często różnią si szczegółami ale potrafią też i znacznie, np. kolorami jak? ciemo-żółty a czarny na przykład
Albo jeszcze o kompleksach.. brak mi słów. A może nie o dodam coś od siebie.
Japońska mentalność (bo głównie mundurki do nich porównujecie/my) jest inna od naszej i tam doskonale wiecie jak nagość i inne aspekty które u nas są już co najmniej zbereźne - u nich całkiem zwyczajne i normalne. Ludzie nie wstydzą sie swoich ciał i no.. ogólnie! (qrde, to brzmi trochę jak chasło 'dzieci kwiatów' )
Prócz mundórków zauważcie, że musiałyby się także zmienić u nas stroje na W-F. W niejednym anime widzimy na takich zajęciach chłopców w jednakowych strojach. O dziewczynach nie wspomnę bo niektórzy mają kompleks na punkcie takich strojów a już szczególnie szkolnych strojów kąpielowych
EDIT:
łaaaaaaa, lody mi się topią (dziwnie znajoma nazwa lodów - DIUNA )
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-07-26 00:27:38)
Ktoś wcześniej napisał, że Japonki wyglądają super, czy jakoś tak ...tylko w ANIME, a tak to są brzydkie. 8-DCOOO???[bzdura] oh boy, oh boy. Tylko, że dziewczyny w ANIME nie wyglądają jak JAPONKI!!!! GRRRAAAUGHRRR!!!
a w ogole to one prezentuja jakas KONKRETNA narodowosc...? :p
Mi się wydaje że jak już mają jakąś konkretną reprezentować to wybierają same najlepsze cechy jakimi ta narodowość może sie pochwalić (a później oglądaj i kompleksów nie miej - ukłon w Twoją stronę, MistrzuSztuki )
I chciałam zauważyć że wśród japonek także trafiają się piekne dziewczyny... zresztą... wszystkie kobiety są ładne (żeby tylko nikt sobie niczego nie pomyślał... )
A propos, ta ma mundurek jak Kagome w "Inu Yashy" (ujdzie):
[URL=http://img353.imageshack.us/my.php?image=japanese20school20uniformgc1.png][/URL]
Lubie Inuyashe ale na Kagome lepiej wyglądał ten mundyrek i był chyba zielonkawy bardziej