Nie jesteś zalogowany.
Hejka!
Czy sa jakies mangi podobne do Bleacha, naruto, inuyasha, db itd. ktore teraz ciagle powstaja? chodzi mi taki ala tasmociag z klimatem podobnym do tych anime....
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
666 Stana - tworzone podobno przez brata twórcy Naruto, bardzo fajne. Troche nawet jest przetumaczone po polsku przez grupe Kum-chan jak się nie myle.
Hajime no Ippo - Ale nie czytałem.
Full Metall Panic - Ale tak nie dokońca podobne.
Zdecydowanie polecam One Piece, które bije na głowę te mangi co wymieniłeś:)
One piece wlasnie zamierzam sciagac:P 420 chapterow i ciagle powstaja mam nadzieje ze potem nie robi sie nudne....
sa jeszcze jakies serie? bo te wszystkie znam oprocz 666 satan...
666 Satan - Ja polecam. Powiem tak, że jest lepsze od Naruto. Jeśli podoba ci się Naruto to tymbardziej to Ci się spodoba.
One piece - W sumie nie czytałem ale oglądałem anime które jest fajne A na dodatek ta manga jest po polsku w części.
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-07-26 19:33:33)
Gantz, ale dla bardziej doroslego czlowieka, bo naprawde, jak się to czyta to można torsji dostać. Pozatym w chapterze 237 nastąpil dość zabawny zwrot akcji i wychodzi na to, że ta manga tak szybko sie nie skończy.
Jak cos ja polecam jeszcze od siebie 2 mangi autorstwa Oh! Great! Air Gear moze nie ta klima ale manga (jak i anime) sa zaejbi**e i jeszcze Tenjou Tenge manga jest po prostu boska szkoa ze chaptery wychodza tak wolno aniem tez swietne ale skonczylo sie narazie na bodajze 53 chapterze...
Edit: a czytal ktos d.gray-man i death note?
Ostatnio edytowany przez JaDaK (2006-07-26 19:15:30)
D. Gray-man - Hmm mi nie przypadł do gustu, to shounen z super mocami ale wedug mnie koncepcja jest dość gupkowata jak dla mnie. A ten ich wróg to woła o pomste do nieba. Wiem że ma wielu zwoleników ta manga ale ja się do nich niezaliczam.
W sumie możecie jeszcze napisać jakieś fajne mangi typu Shounen bo narazie mam dość Shojo A sam jestem zainteresowany czymś fajnym.
RahXephon - To mi się spodobało ostatnio ale niestety projekt się zatrzymał na 5 chapterze i tyle samo zrobiła polska grupa Może będzie coś więcej.
Co to jest "Oh! Great!" bo niemoge znaleź żadnego info o tym ??
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-07-26 19:42:22)
Oh! Great jest to tworca mangi Tenjou Tenge jak i Air Gear (no i wielu hentajcow) nie pamietam jak sie nazywa ale daje sobie mial Oh! Great! poniewaz tak go nazwali fani:)
Ps.a czytal ktos Death Note?
Berserk:)Ciagle wychodz i jest OSTRY
Ani to podobne do Naruto, ani najdĹuĹźsza z mang. WyszĹo chyba 10 tomĂłw (rĂłwnieĹź w Polsce i to bardzo nieĹşle przetĹumaczonych z japoĹskiego, wersja bodajĹźe Animereactor to w porĂłwnaniu z polskim przekĹadem amatorszczyzna).
Eden - It's an Endless World.
Przeokrutne, ale wciÄ ga. Rysunki tak szczegĂłĹowe, Ĺźe siÄ w pale nie mieĹci. Maniak to rysowaĹ.
Ps.a czytal ktos Death Note?
Ja czytałem, ale zakończenie mi się nie podobało - powinno się skończyć dokładnie odwrotnie
Ani to podobne do Naruto, ani najdłuższa z mang. Wyszło chyba 10 tomów (również w Polsce i to bardzo nieźle przetłumaczonych z japońskiego, wersja bodajże Animereactor to w porównaniu z polskim przekładem amatorszczyzna).
O której mandze mówisz bo nie jestem pewien??
O ktĂłrej mandze mĂłwisz bo nie jestem pewien??
O Edenie. Eden - It's an Endless World. Autor - Hiroki Endo. Pol. wydanie - Egmont.
Ja od siebie dodam jeszcze mangę Samurai Deeper Kyo, na razie w Japonii jest 37 tomów, w tym 12 przetłumaczonych na angielski, a 6 na polski przez grupę Kum-chan. Ponoć bardzo fajna manga, ale ja akurat nie lubię tasiemców... a nie sorry czytam Yakitate Japan (23 tomy, po angielsku 17, a po polsku tylko 3 na stronie Akazukin).
To death Note sie juz zakonczyl? ja myslalem ze dalej sie ciagnie:P
Mam male pytanko patrze na Samurai deeper kyo i [anime] i ma tylko 26 odcinkow. Nie ogladalem anime ale tam jest jakies juz zakonczenie czy skonczyli w danym momencie i moze kiedys.. beda dokanczac?...
Ani to podobne do Naruto, ani najdłuższa z mang. Wyszło chyba 10 tomów (również w Polsce i to bardzo nieźle przetłumaczonych z japońskiego, wersja bodajże Animereactor to w porównaniu z polskim przekładem amatorszczyzna).
Eden - It's an Endless World.
Przeokrutne, ale wciąga. Rysunki tak szczegółowe, że się w pale nie mieści. Maniak to rysował.
Tu się zgodzę z Obiwanshinobi - świetnie się czyta Eden i bez wahania można tę mangę polecić. Chyba jedna z najlepszych cyklicznych serii mangowych wydawanych obecnie na polskim rynku. Kreska super, postaci charakterologicznie nie "dwuwymiarowe" - z pozoru pozytywna postać może być tak okrutna, jak najgorszy bandzior i odwrotnie.
Cieszę się że po wielu miesiącach Egmont wznowił wydawanie tej mangi i ostatnio ukazał się 11 tom.
Bleach, Naruto? Podobny z pewnością jest Vagabond. Manga o samuraju, który chce zostać najsilniejszym na naszym globie. Fabuła jak i w wyżej wymienionych tytułach - widowiskowe cięcie mieczem, rysunki stoją IMHO na wyższym poziomie niż w Naruto - są bardziej realistyczne. Nie chce mi się szukać, ale na razie wyszło chyba 22 tomy, w Polsce 6. Kolejnym taśmociągiem podobnym do tych przez Ciebie wymienionych jest Kenshin - fabuła zbliżona, nastawiona na rozrywkę pod postacią różnej maści pojedynków. Skoro padła i InuYasha to warto wspomnieć i o Ranmie 1/2 tej samej Autorki, IMHO o wiele lepsza niż InuYasha. Inny taśmociąg to rozrywkowy Blade of the Immortal, polski tytuł - Miecz nieśmiertelnego. Kolejny komiks o samurajach, kolejny nastawiony na różnej maści pojedynki i to taka z niego rozrywka.
To przykłady z polskiego rynku wydawniczego. Skanów nie czytam.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Co do Samurai Deeper Kyo to korosu lame wydało już z 9 tomów po polsku Od siebie polecam właśnie SDK, 666 satan (korosu lame wydaje), One Piece (projekt manga), Death Note (projekt manga) i Detective Conan (projekt manga)