Nie jesteś zalogowany.
ostatnio obejzalem ta serie jestem pod duzym wrazeniem spodziewalem sie jakies lipy a tu anime pierwsza klasa wrecz uzalezniajace
i mam pare pytan
1 czy stage 4 to juz koniec serii ( nie ma i nie bedzie wiecej?)
2. czy to jest na podstawie mangi jesli tak to skad mozna sciagnac i czy manga konczy sie w tym samym momencie co anime a moze ciagle wychodzi
3 skad moge sciagnac utwory z end i op ale chodzi mi o teledyski zespolu z tymi utworami
4 czy jest jakies podobne anime do tego chodzi glownie o tresc ( samochody i wscigi ) no i o sam klimat ??
Stage 4 to nie koniec. Będą robić następną. A co do mangi to widziałem kiedyś jakąś strone o initial d i mieli tam kilka tomów na polski przetłumaczone ale nie pamiętam adresu. Ale jeśli znasz angielski to w empiku można kupić pierwsze tomy w granicach 20-30zł
a czy znany jesy w przyblizeniu miesiac lub rok ukazania sie kontynuacji ??
Z tego co wiem anime prawie dogoniło mange więc nie szybko zobaczymy kolejną serie.
dokladnie czytalem ze anime zabardzo dogonilo mange i powstala sytuacja ze nie ma z czego zrobic 5 stage , ponoc bedzie nastepna stade dopiero w 2008
ostatnio obejzalem ta serie jestem pod duzym wrazeniem spodziewalem sie jakies lipy a tu anime pierwsza klasa wrecz uzalezniajace
i mam pare pytan
1 czy stage 4 to juz koniec serii ( nie ma i nie bedzie wiecej?)
2. czy to jest na podstawie mangi jesli tak to skad mozna sciagnac i czy manga konczy sie w tym samym momencie co anime a moze ciagle wychodzi
3 skad moge sciagnac utwory z end i op ale chodzi mi o teledyski zespolu z tymi utworami
4 czy jest jakies podobne anime do tego chodzi glownie o tresc ( samochody i wscigi ) no i o sam klimat ??
1. nie
2. Tutaj są skalacje polskie poszukaj...
3. cała muza opiera sie na "Eurobeat" różnych wykonawców więc najpier radze poszukać OST. (ja mam 1,35 GB OST-a, 24 CD)
23CD + STAGES THEME COLLECTION
Albums List
00. Initial D Theme Collection
01. Initial D Sound Files Vol.1
02. Initial D Sound Files Vol.2
03. Initial D D Selection
04. Initial D D Selection 2
05. Initial D D Selection 3
06. Initial D D Best Selection
07. Initial D D Non-Stop Mega Mix
08. Initial D Super Euro-Best
09. Initial D Second Stage Sound Files
10. Initial D Second Stage D Selection 1
11. Initial D Second Stage D Non-Stop Selection
12. Initial D Extra Stage OST
13. Initial D Battle Stage
14. Initial D The Movie of Super Eurobeat
15. Initial D The Movie OST
16. Initial D Special Stage OST (3CDs)
17. Initial D Vocal Battle
18. Initial D Vocal Battle Second Stage
19. Initial D Vocal Battle Special feat.TAKAHASHI Bros. RED SUNS
20. Initial D Vocal Album (2CDs)
4. Są, ale raczej nie są takie wciągające... chociaż kto wie... ja nie widziałem innych fajnych.
kiedys na polonii albo RTL7 (nie pamietam) leciało takie anime Grand Prix, dało się je obejrzec, ale było o wyścigach czegoś na wzór F1. Natomiast takich anime o ulicznych wyscigach nie spotkałem.
byc moze ex-Driver moze byc dobre, ale nie wiem, nie ogladałem.
Ostatnio edytowany przez Cain (2006-07-29 10:57:13)
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
Ja zobaczyłem dwa odcinki i to tak w środku i rzucił mi się na oczy ten rendering za dużo go (i do tego taki plastikowy)
no ale w drugiej serii rendering jest pierwsza klasa... na poczatku faktycznie troche przeszkadzał, ale kurde... dobre to jest i nie mozna oceniac tylko kryteriami anime... mądre rzeczy w tym gadają
Jest trochę mang o samochodach zobaczcie tutaj: http://www.drivingmanga.tk/
może doczekamy się kiedyś jakiejś ekranizacji...
Ostatnio edytowany przez mruq (2006-08-01 19:43:20)
initial d jest w baaaardzo wypaśne
w każdym razie dla mnie (i nie tylko dla mnie chyba) przeszkadzał brak zniszczeń samochodów
dobra, spoiler
bodajże 4th stage, jak takumi scigał sie z czerwoną mx-5, koles miał dachowanie a zbiła się tylko lampa
to tylko jeden z przykładów
mam nadzieję, że w 5th stage bardziej się postarają pozostaje tylko czekać
KDE4 ssie
initial d jest w baaaardzo wypaśne
w każdym razie dla mnie (i nie tylko dla mnie chyba) przeszkadzał brak zniszczeń samochodów
dobra, spoiler
bodajże 4th stage, jak takumi scigał sie z czerwoną mx-5, koles miał dachowanie a zbiła się tylko lampa
to tylko jeden z przykładów
mam nadzieję, że w 5th stage bardziej się postarają pozostaje tylko czekać
Bo to nie jakieś amerykańskie czy europejskie wozy tylko rasowe Japońce - te auta są jak czołgi:D:D:D:D nie mówiąc już o japońskich drogach, które są poprostu antywypadkowe:D:D nie to co polskie....
Bo to nie jakieś amerykańskie czy europejskie wozy tylko rasowe Japońce - te auta są jak czołgi:D:D:D:D nie mówiąc już o japońskich drogach, które są poprostu antywypadkowe:D:D nie to co polskie....
już wiem, pewnie mają zmienną gestosc dróg czujniki w nawierzchni informują w który, miejscu asfalt ma się zmienic w cos baaardzo miekkiego, takze wiadomo, nic sie nie uczkodzi
KDE4 ssie
Co do ekranizacji to był kręcony film o tym anime (Initial D) z bardzo znanym aktorem: Anthony Wong Chau-Sang (przez cały czas gra w filmach gangsterskich Hong Kongu) - w filmie gra ojca Fujiwary.
Info na imdb.
A co do podobnego anime (o wyścigasz samochodowych) to Ex-Driver był kiedyś - takie futurystyczne wyścigi, gdzie samochody mają mają lepszą przyczepność niż polskie pociągi ; P.
Ostatnio edytowany przez Fantazyn (2007-02-09 18:19:34)
Co do ekranizacji to był kręcony film o tym anime (Initial D) z bardzo znanym aktorem: Anthony Wong Chau-Sang (przez cały czas gra w filmach gangsterskich Hong Kongu) - w filmie gra ojca Fujiwary.
Info na imdb.
eee[mruga]
ale motyw:-D trzeba sciagnać jak się jest w sieci mam nadzieję, że dritfitng jest taki naturalny a nie kumputerowy (jezeli jest ofkoz )
edit.
no chyba że ktoś ma i chciałby się wymienic czy coś
Ostatnio edytowany przez parara (2007-02-09 18:34:14)
KDE4 ssie
Przestrzegam przed oglądaniem tego kiczu (live action).
Ostatnio edytowany przez Cain (2007-02-09 19:06:03)
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
Nasza grupa (Noizy Tribe) wydała hardsub Initial D First Stage. Jak na razie dostępne są dwa pierwsze epizody, kończymy prace nad trzecim odcinkiem. Po więcej informacji zapraszam na naszą stronę (adres w profilu).
Nie chce mi się.:P A jak pomyślę, że zaczną gadać o mechanice, na której w ogóle się nie znam, to zaczyna mi się odechciewać.
ED:
Ha, dobra duszyczka napisała mi pw i będę miał napisy. Ha. xD
Ostatnio edytowany przez dulu (2009-12-07 15:31:49)