#21 2006-08-04 18:45:29

Obiwanshinobi
Użytkownik

Odp: Akcja Obywatel!

Zeus napisał:

jestem za tym, aby zbrodniarzy, szczegolnie okrotnych karac smiercia.

Sęk w tym, że śmierć jest zjawiskiem nieodwracalnym. Jakiś facet, którego za gwałt i mord z lubieżności posadzono w latach '80ych w UK na dożywocie, został uniewinniony i wypuszczony po jakichś 20 latach, bo przypadkiem zachowały się próbki, które pozwoliły wykluczyć jego udział w tej zbrodni - tylko, że kiedy go sądzono, nie wykonywano jeszcze rutynowo badań DNA. Facet za nic przesiedział tyle czasu i tego mu nikt nie wróci, ale gdyby dostał czapę, dopiero byłby wielki ch?j.
W Polsce prasa niedawno pisała o wypuszczeniu faceta, który siedział za gwałt i mord popełniony na dziecku - również dowiedziono ponad wszelką wątpliwość, że to nie on.
Pomyłki się zdarzają i żadne udoskonalenie sądownictwa ani organów śledczych całkowicie temu nie zapobiegnie.
Rozumiesz?

Dżibril napisał:

A teraz będzie dłuuuugo i boleśnie.

Może nie tak od razu boleśnie - wazelina ponoć coraz lepsza.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-08-04 18:51:29)

#22 2006-08-04 18:52:16

opcy
Użytkownik

Obiwanshinobi zgadzam się z toba w 100%, mi po prostu chodziło że w niektórych krajach narzekanie jest zabronione (prawnie), co do ludzi to nie przeczę że najmądrzejsi Polacy nie są, tak przed jak i po szkodzie, ale z drugiej strony każdy kraj ma masę absurdów, czasem gorszych niż te w Polsce, więc nie uważam by Polska była takim złym miejscem do życia. Co nie oznacza że mam spocząć na laurach, wznieść ręce do góry i dziękować za to co nam rządzący łaskawie gotują, nic nie przeszkadza zmieniać mi mojego kraju w kierunku który mi odpowiada.

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#23 2006-08-04 19:15:08

almisael
Użytkownik

Zeus napisał:

Pedofilom trzeba obcinac "narzady zdrodni" a kara śmierci to według mnie dobry pomysł!! Nie znosze ludzi z LPR Ale od zawsze jestem za tym, aby zbrodniarzy, szczegolnie okrotnych karac smiercia. W takich przypadkach jak gwałt na dziecku..."oko za oko , ząb za ząb". Albo zamiast kary śmierci wrzucać ich do cel z "przyjemniaczkami", ktorzy umilili by mu zycie. Bo jeśli ktos zachowuje sie gorzej niz zwierze to trzeba go traktowac jak smiecia i pozbawic go zycia. Lekkie tortury by nie zaszkodziły.

co rozumiesz poprzez pedofilie?
Dziecko od 13 roku życia zgadzające się na akt płuciowy, dziecko 16letnie odbywające akt płuciowy wbrew jej/jego woli? Dziecko poniżej 15 roku zycia odbywające akt płuciowy z osobą pełnoletnią? Dziecko do 13 roku życia odbywające stosunek z osobą w tym samym wieku?

Pewnie powiesz mi, że karę śmierci powinno się stosować tylko na tych najokrutnieszych zbrodniach, gdzie ofiarami na tle seksualnym są dzieci let's say poniżej 13 roku życia...
Tylko, że w takich przypadkach oprawca jest zawsze psychicznie chorym człowiekiem. Chcesz wieszać niedorozwiniętych ludzi? To może odrazu wysadźmy wszystkie szpitale psychiatryczne jak to robiono w III Rzeszy...wkońcu mamy już brunatną władzę to teraz będziemy przejmować brunatne sposoby pozbywania się elementów szkodliwych.

dyskutowanie o karze śmierci jest jak dyskutowanie o kaczyńskich...każdy ma swoje argumenty a Kaczory i tak zawsze będą zakompleksionymi wieśniakami.

p.s
Jesteś katolikiem? Bo jeśli tak to grzeszysz będąc za karą śmierci. ;]

Ostatnio edytowany przez almisael (2006-08-04 19:17:32)

#24 2006-08-04 19:22:52

lb333
Użytkownik

Każdemu jest łatwo mówić o karze śmierci, bo to nie on będzie przeprowadzał egzekucję.

Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-08-04 19:23:04)

#25 2006-08-04 19:26:16

Obiwanshinobi
Użytkownik

almisael napisał:

Kaczory i tak zawsze będą zakompleksionymi wieśniakami.

Bardzo możliwe, ale weź może coś na uspokojenie, bo z ludzi tak podekscytowanych łatwo drze się łacha.
Nawiasem mówiąc, mamy pierwszego w dziejach III RP Prezydenta tejże z wyższym wykształceniem.
To już Wałęsa zauważył, że Kaczyńskim "coś jest", ale może to nic wielkiego, może jakieś kataplazmy, albo pigułki by im pomogły. Skoro już rządzą, należy od nich wymagać trzymania jakiegoś fasonu, a nie tylko ich obsmarowywać. "To nie jest droga wojownika". Innymi słowy - takie jechanie po Kaczyńskich nic Cię nie kosztuje, więc raczej nikomu tym nie zaimponujesz, ani nie przemówisz do rozumu.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-08-04 19:26:43)

#26 2006-08-04 23:24:10

almisael
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:

Nawiasem mówiąc,

ty nie mów nawiasami, tylko dyskutuj do rzeczy o tym o czym jest wątek. smile (widzisz, ja też potrafię wyrywać zdania z kontekstu)

Bo jakbyś nie zauwazył, to mój post nie dotyczył Kaczyńskich. wykorzystałem ich jako przykład tylko, a Ty ześ sklecił z tego całego posta. Normalnie ja bym tak nie potrafił.

Tak więc, zamiast drzeć z ciebie łacha wytłumacze ci o co chodziło mi z tym porównywaniem dyskusji o karze śmierci do dyskusji o kaczyńskich.

ready?

no wieć w słowach...
"dyskutowanie o karze śmierci jest jak dyskutowanie o kaczyńskich...każdy ma swoje argumenty a Kaczory i tak zawsze będą zakompleksionymi wieśniakami."

...chciałem powiedzieć, że kara śmierci jest powszechnie uznanym za przestarzały, niehumanitarny, bezsensowny sposób karania. I nie ma sensu o tym dyskutować bo tak po prostu jest. Tak jak oczywistym jest, że słońce świeci, tak kara śmierci to niepotrzebna głupota.

Tylko prosze, nie rozwodź się nad tym, że słońce świeci, ok??

Ostatnio edytowany przez almisael (2006-08-04 23:25:06)

#27 2006-08-04 23:42:21

Obiwanshinobi
Użytkownik

almisael napisał:

Normalnie ja bym tak nie potrafił.

Ucz się. Nawiasem mówiąc: "nawiasem mówiąc" to nie zdanie. Nie wyrywam niczyich zdań z kontekstu, bo oryginał posta (o ile go nie zmodyfikowano, lub nie usunięto, ale to nie zależy ode mnie) każdy może sobie przeczytać w tym wątku - kontekst jest oczywisty.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-08-04 23:47:48)

#28 2006-08-05 11:22:33

almisael
Użytkownik

i tak o to poraz kolejny rozwodzisz się nie nad tym co trzeba.

jak tak bardzo chcesz się wycofać z dyskusji, to po prostu to napisz; Nie potrafię obalić twoich argumentów, dlatego się wycofuję. Proste?

bo jak narazie to usilnie mi wciskasz; nie potrafię obalić twoich argumentów, dlatego pierdole od rzeczy i rozwodzę się nad tym, że słońce świeci a zdanie to nie zdanie i w ten sposób próbuje cię zdyskredytować.

więcej mnie nie usłyszycie dopóki nie padnie jakiś normalny argument w tej dyskusji bo jak narazie to mamy tu dziecinne wymądrzanie się.

Ostatnio edytowany przez almisael (2006-08-05 11:26:29)

#29 2006-08-05 11:43:31

Obiwanshinobi
Użytkownik

almisael napisał:

i Nie potrafię obalić twoich argumentów, dlatego się wycofuję.

Nie przypominam sobie, abym próbował obalić jakieś Twoje argumenty i nie bardzo wiem, jakie argumenty masz na myśli. Zwróciłem tylko uwagę na Twoją najwyraźniej nadmierną ekscytację (a w takim stanie łatwo się zbłaźnić/wygłupić), oraz na fakt, że wycieranie se gęby braćmi Jarosławami jest mało rzeczowe, za to nic Cię nie kosztuje - stwierdzenie, że (cytuję) "zawsze będą zakompleksionymi wieśniakami" (koniec cytatu) to nie jest żaden argument.

almisael napisał:

więcej mnie nie usłyszycie

I raczej nikt z tęskonoty po Tobie tu nie zapłacze.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-08-05 12:24:10)

#30 2006-08-05 11:49:58

tomxxx
Zbanowany

Jak bym raczej powiedział akcja idiotów.

Bo widzę że ktoś wymyślił kolejny idiotyczny pomysł.

#31 2006-08-05 12:17:05

n0need
Użytkownik

~tom_21 czekałem na twoją reakcję...

chłopaki wy to macie zapał do debilnych dyskusji, które nic w życiu nie wnoszą :< Zazdroszcze! respekt
łatwo sobie uświadomić, że ta dyskusja dalszego sensu nie ma, raczej cieszmy sie kwintesencją tego jakże ciekawego pomyślu.

Tomciu, dlaczego według ciebie to Akcja idiotów? Dlaczego to kolejny idiotyczny pomysł? Ja Ci powiem, że ja wolę każdą akcję, która ośmieszy polityków, niż ich 'wywyższy', bo wtedy sobie za dużo pomyślą i nie wiem co jeszcze...
Akcja - jest ok.
Polewka z PiS i tak trzymać :>

Ja już wam wszystkim powiem, ja już mam dość, mam głęboko w dupie polityków i nasz urząd, co się dzieje. Przeglądne prasę, znajdę ważne informacje dla siebie i to mi wystarczy. Oni niech sobie robią co chcą, młody jeszcze jestem, więc i tak nic nie zdołam, a jakakolwiek prowokacja w ich stronę będzie dla mnie problemem potem... Tak więc MAM TO GŁĘBOKO W DUPIE.

p.s. przepraszam za taki ton, ale lepiej odczuwa się smak istoty sprawy, którą czuję i właśnie wam wykazałem :]

Ostatnio edytowany przez n0need (2006-08-05 12:21:27)

#32 2006-08-05 13:02:28

Kilgur
Użytkownik

Tajkus napisał:

...Widać nie byliście zagranicą i nie wiecie jak tam jest. Narzekać na swój kraj to potraficie ale dostrzec to co jest piękne to już nie! I gdzie tu patriotyzm?? Nikt Was tu nie trzyma, jeszcze płacić pieniądze za upokarzanie własnego kraju.. Idiotyzm!![cenzura]

Za granica jest fajnie, zycie bez zbytniego stresu, zadko musze sie martwic czy mi starczy do pierwszego, poczatki byly nieciekawe jak to zwykle bywa, gdy zmienia sie cos w zyciu dosc drastycznie. Mieszkam w Anglii ponad 2 lata i wyjezdzajac myslalem ze wroce po jakims czasie, niestety krotkie wizyty w Polsce i to co widze w Tv utwierdzaja mnie w przekonaniu ze niema po co wracac. Wiec z mojego wyjazdu zarobkowego zrobila sie emigracja, i wiekszosc polakow ktorych znam raczej wracac niema zamiaru. Polska jest fajna i piekna, ale takimi rzeczami nieda sie utrzymac rodziny, co do patriotyzmu to nic nie powiem bo jeszcze sie ktos obrazi.

Ostatnio edytowany przez Kilgur (2006-08-05 13:05:18)

ara ara...

#33 2006-08-05 13:25:38

Atem
Użytkownik

proponuje inny powód , akcja Mbella "Anime za free" = i już masz po co wracać jezor

#34 2006-08-05 13:50:00

Kilgur
Użytkownik

Atem napisał:

proponuje inny powód , akcja Mbella "Anime za free" = i już masz po co wracać jezor

Przy laczu 10 Mbit jakie posiadam moge sobie sciagnac co chce, a kosztuje mnie ono niecale 40 funtow kolo 250zl miesiacznie, czyli jakies poltora dnia pracy szpan

Ostatnio edytowany przez Kilgur (2006-08-05 13:52:14)

ara ara...

#35 2006-08-05 14:13:14

fef212
Użytkownik

10 mega.... Dobra, wracajac do tematu, to akcje popieram w 100%. Zawsze potrzeba krytykowac rzad jaki by on nie byl. Nalezy uswiadamiac ludziom, ze w panstwie demokratycznym ostatnie slowo zawsze nalezy do spoleczenstwa. Jezeli w jakims kraju nie slychac slow krytyki, to zazwyczaj jest to ustroj totalitarny... Nie podoba mi sie to co widze i bede zrzedzil ile wlezie.

#36 2006-08-05 16:51:00

tomxxx
Zbanowany

Ja stwierdzam ostatnio że tej demokracji jest za dużo.
Demokracja nie ma uprawniać do przezwisk każdego i za wszystko.

Lecz niestety w Polsce jest ogromna banda gówniarzy którzy podniecają się krytykując rząd i przezywając polityków.

Najwyższy czas z tym skończyć i nauczyć tych wyrostków kultury i zachowania.
Jakieś kary by się przydały.
To samo się tyczy dziennikarzy ,że wyśmiewać niektóre rzeczy to im wolno ,ale przezywac polityków to już za wiele.
Mam nadzieję że Super express i inne szmatławce się czegoś nauczą.

#37 2006-08-05 16:57:31

Tion
Użytkownik

NIE WIEM O CZYM JEST WĄTEK TERAZ NIE CHCE MI SIE CZYTAĆ

ale ja jestem za karą śmierci - choć śmierć drugiej osoby nie przywróci już tej pierwszej , to jednak może to byc przestrogą dla innych.
życie jest piękne i imo , Śmierć za Śmierć ....

Ostatnio edytowany przez Tion (2006-08-05 16:58:16)

#38 2006-08-05 17:15:09

white_diem
Użytkownik

Święta prawda jeśli ktoś zaszlachtuje nasze dziecko zaszlachtujmy jego dziecko...... heh kocham sprawiedliwość w wykonaniu Hammurabiego i całej reszty...

Ostatnio edytowany przez white_diem (2006-08-05 17:15:39)

#39 2006-08-05 17:15:30

Wanderer
Użytkownik

tom_21 napisał:

Ja stwierdzam ostatnio że tej demokracji jest za dużo.
Demokracja nie ma uprawniać do przezwisk każdego i za wszystko.

Demokracja to między innymi wolność słowa. Prawo do głoszenia własnych poglądów, nawet jeśli nie są one w tym czaasie popularne.

tom_21 napisał:

Lecz niestety w Polsce jest ogromna banda gówniarzy którzy podniecają się krytykując rząd i przezywając polityków.

Ich prawo.

tom_21 napisał:

Najwyższy czas z tym skończyć i nauczyć tych wyrostków kultury i zachowania.
Jakieś kary by się przydały.
To samo się tyczy dziennikarzy ,że wyśmiewać niektóre rzeczy to im wolno ,ale przezywac polityków to już za wiele.
Mam nadzieję że Super express i inne szmatławce się czegoś nauczą.

Tom i jego druga Białoruś. Jestem przekonany, że nie krzyczałeś tak jeszcze rok temu, gdy SLD było u władzy.

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#40 2006-08-05 17:38:34

tomxxx
Zbanowany

O właśnie i kolejny przykład takiego zachowania to porównywanie Polski do Białorusi albo mówienie innych bzdur o zagrożonej demokracji.

Ja sądzę że do wyborów to raczej będzie spokojnie ,ale fajnie by było jakby po wyborach utemperowało się zarówno niektóre brukowce jak i ludzi nawołujących do krytyki rządu,ministrów itp.

Bo żarty były są i będą ale wiele osób przestaje rozróżniać żarty od zwykłych przekleństw.

I to raczej nie rząd ma się z tym pogodzić ale odwrotnie.

Chociaż zobaczymy jak to będzie.

Ale ci którzy głosowali PIS na pewno nie są za poglądem róbta co chceta.

Stopka forum

© Animesub.info 2024