Nie jesteś zalogowany.
,ale fajnie by było jakby po wyborach utemperowało się zarówno niektóre brukowce jak i ludzi nawołujących do krytyki rządu,ministrów itp.
A te nawołujące tylko do krytyki opozycji?
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Ale ci którzy głosowali PIS na pewno nie są za poglądem róbta co chceta.
Skąd to możesz wiedzieć? To, że ty i tobie podobni głosowali na PIS to nie znaczy, że zrobili to z tego powodu:P
To samo się tyczy dziennikarzy ,że wyśmiewać niektóre rzeczy to im wolno ,ale przezywac polityków to już za wiele.
Mam nadzieję że Super express i inne szmatławce się czegoś nauczą.
Jest coś takiego, co się nazywa "satyra". Może Tobie bracia Jarosławowie, Roman Giertych i Andrzej Lepper imponują inteligencją, ale są tacy, którzy mają ich za kasztanów. Nie trzeba tego wyrażać tak dosadnie, ale we wszystkich krajach, w których istnieje tzw. wolność słowa ukazują się szmatławce i ciągnie się łacha z polityków (nie tylko na łamach szmatławców - satyra bywa znacznie wyższych lotów). Jeśli polityk jest patafianem, to jest szkodliwy i tę prawdę należy głosić.
Znajdą się na tym forum ludzie pamiętający czasy, w których żartowanie sobie z władzy było zabronione i nie sądzę, aby do tamtych czasów tęsknili.
Kasztany to są właśnie ci którzy ich wyśmiewają.
I powtarzam że w ostatnich wyborach nie głosowałem na PIS ale na PO(teraz tego żałuję).
I oni mi wcale żadną inteligencją nie imponują ale napawno są o wiele mądrzejsi od pacanów którzy sobie z nich kpią.
I oni mi wcale żadną inteligencją nie imponują ale napawno są o wiele mądrzejsi od pacanów którzy sobie z nich kpią.
Kpią z nich nie tylko pacany. Pacany, to nie poszły na wybory i teraz nie bardzo wypada im narzekać.
Nie głosowałeś na PIS? O to zwracam honor:)
Co do "wyśmiewania się" z władzy, nawet jakbyśmy tego nie robili - "my" czyli Polacy to robią to światowe media. Wystarczy poszukać po necie i się dowiedzieć jakie artykuły były o naszej władzy, więc dobra satyra nie jest zła. Póki możemy śmiać się z samych siebie to nie doprowadzimy do żadnych konfliktów:D
oraz na fakt, że wycieranie se gęby braćmi Jarosławami jest mało rzeczowe, za to nic Cię nie kosztuje - stwierdzenie, że (cytuję) "zawsze będą zakompleksionymi wieśniakami" (koniec cytatu) to nie jest żaden argument.
nom, to nie był argument. Tobie wydawało się, że jest??
No to po raz trzeci (rozumiem, że możesz mieć problemy ze zrozumieniem ) ci wytłumaczę, że to było porównanie. P o r ó w n a n i e. To znaczy, że użyłem głupoty kaczorów, żeby pokazać jak oczywisty jest bezsens kary śmieci. ALE TY DALEJ WMAWIASZ MI, ŻE OBRAŻANIE KACZORÓW JEST MAŁO KONSTRUKTYWNE...
jak bym tego nie wiedział. :| obraziłem ich bo to lubię i taki miałem zamiar. Żadnej dodatkowej treści to nie miało nieść. To miało być półżartobliwe wskazanie na bezsens dyskusji o karze śmierci. Kumasz??
znowu wyciąłeś najważniejszą częśc zdania cytując mnie. Ty to robisz dla żartów, nabijasz się ze mnie, czy po prostu masz 13 lat?
Nie przypominam sobie, abym próbował obalić jakieś Twoje argumenty
to może zacznij je obalać, zamiast czepiać się trafności moich porównań?
Jak narazie nie odstępujesz inwencją i taktyką rozmowy Tomowi21.
to może zacznij je obalać, zamiast czepiać się trafności moich porównań?
Jak narazie nie odstępujesz inwencją i taktyką rozmowy Tomowi21.
Chyba "nie ustępujesz" (taki związek frazeologiczny, wypada znać).
Mało mnie interesują Twoje argumenty i nie wszcząłem z Tobą żadnej polemiki. Tobie się wydawało, że wszcząłem? Nie cytuję całych postów, tylko fragmenty do których nawiązuję. Nie jest to żadna manipulacja, bo (powtarzam się, ale chyba nie zawadzi) oryginał można sobie w tym wątku przeczytać (o ile nie został wcześniej zmodyfikowany ani usunięty, za co jednak nie ja odpowiadam, bo nie jestem moderatorem).
Czepiał się będę czego mi się zachce.
ale ześ się teraz zbłaźnił panie 13letni specjalisto od języka polskiego.
Ty za to dokopałeś mi porównaniem z Tomem 21 tak, że aż się spłakałem z wściekłości i z żalu.
debilizmy konkretny tu sie narodzil a ja sie dziwilem ze politycy tacy jacys dziwni sa a tu na forum czasami lepsze kasztany sie znajda jak tak to chwile poczytalem to moje oczy zaprotestowaly i wyszly toz to jest kur... mac kkabaret jakis
---------------------------------------
Co do wlasciwego tematu to w suie akcja mi sie podoba nawet zawsze troche weselej jest :d
dokopałeś mi porównaniem z Tomem 21 tak, że aż się spłakałem z wściekłości i z żalu.
w sumie przesadziłem, przepraszam. Już nie będe kopał leżącego
Tom 21 - synonim wszystkiego co najgorsze ?
Smiesza mnie ludzie zakazujacy innym prawa do wyrazania swoich pogladow - lub ci ktorzy wykazuja graniczacy z fanatyzmem poglad jako to polska chrystusem narodow itd itd
oczywiscie miacie prawo do takich sadow - a do dlatego ze mamy ta zginila demokracje.
zreszta jakis admin powinien zamknac ten temat - prowadzi on jedynie do fleama
peace
Tom 21 czyżbyś miał ostatnio urodziny ? Jeśli tak to wszystkiego najlepszego
[cytuj=almisael]P o r ó w n a n i e. To znaczy, że użyłem głupoty kaczorów, żeby pokazać jak oczywisty jest bezsens kary śmieci. ALE TY DALEJ WMAWIASZ MI, ŻE OBRAŻANIE KACZORÓW JEST MAŁO KONSTRUKTYWNE... [/quote]
Niestety muszę zgodzić się z Obiwanshinobim, same obrażanie Prezydenta i Premiera jest mało konstruktywne, kostruktywne byłoby wytykanie konkretynych ich błedów w konkretnych sytuacjach, a potem wyciąganie opowiednich wniosków (np takich aby wiecej na nich nie głosować).
Co do głupoty braci K. to nie jest ona taka oczywista ponieważ z wieloma ich pomysłami trudno się nie zgodzic, gdyby było inaczej to nie głosowało by na nich 40% aktywnych politycznie Polaków.
Na przykład podobało mi się podejście jakie mieli do sądownictwa, liczyłem że mając tylu prawników w parti (i to tzw młodych gniewnych) usprawnia pracę sadów... niestety póki co sądy stały się dla nich jeszcze jednym elementem walki politycznej (sprawa bilbordów - wątpliwemu oskarżeniu nadano tryb pilny)
Co do tego że pan K. jest pierwszym prezydentem z dyplomem wyższej uczelni... może i jest, ale to tylko przykład na to że papier to nie wszystko... swoją drogą jakie dwa języki obce zna nasz prezydent (przyjeło się że absolwent wyższej uczelni powinien po jej ukończeniu znać dwa jezyki w stopniu komunikatywnym), wiemy już że to żadne z języków używanych w Unii, rosyjski podobno też nie...
A tak przy okazji to nie jestem pewien, ale pierwszy prezydent III RP miał najprawdopodobniej dyplom wyższej uczelni (chociaż wojskowej), chodzi tu mianowicie o gen. Jaruzelskiego.
Tom 21 nie umie dyskutować to już wiemy i nie sadże by wymagało to dalszego komentowania, taki ma chłopak styl (zresztą cały czas mam wrażenie że on to robi specjalnie - prowokator jeden )
Jestem za wprowadzeniem kary śmierci, jako środka ostatecznego, w końcu prawo ma odstraszać przed popełnianiem zbrodni. Chociaz o wiele lepiej niż zaostrzanie kar pomogłoby temu celowi zwiększenie skuteczności policji.
Uwazam że kara śmierci nie byłaby stosowana na lewo i prawo, zapewne dostawali by ją jedynie recydywiści i to też jedynie ci szczególnie okrótni, chodzi o samą świadomość że jak zabijesz to sam możesz dostać "czape" jak cię złapią, nie odstarszy wszystkich, ale kilku napewno a to zawsze o kilka ofiar mniej.
Jestem też za budową więźień o zaostrzonym rygorze (takich gdzie byłby obowiazek pracy i to ciężkiej - zdzieranie azbestu, praca w kopalniach, testowanie leków itd)
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-08-05 23:44:27)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
[cytuj=almisael]P o r ó w n a n i e. To znaczy, że użyłem głupoty kaczorów, żeby pokazać jak oczywisty jest bezsens kary śmieci. ALE TY DALEJ WMAWIASZ MI, ŻE OBRAŻANIE KACZORÓW JEST MAŁO KONSTRUKTYWNE...
Niestety muszę zgodzić się z Obiwanshinobim, same obrażanie Prezydenta i Premiera jest mało konstruktywne, kostruktywne byłoby wytykanie konkretynych ich błedów w konkretnych sytuacjach, a potem wyciąganie opowiednich wniosków (np takich aby wiecej na nich nie głosować).
omg, następny 13latek :|
co to, Inwazja?
http://www.szybkieczytanie.com/
(kurs czytania ze zrozumieniem dla panów, zapiszcie się prosze)
[cytuj]omg, następny 13latek :| [/quote]
to prosze wytłumacz mi waszmośc czego nie zrozumiałem w twoim stwierdzeniu? Tym konkretnym o Kaczorach?
Mi się wydawało że stwierdziłeś że bezsens (bezsens = coś pozbawione podstaw logicznych) kary śmierci jest tak oczywisty (oczywisty = pewny, uznany z niedpodważalny fakt) jak głupota (głupota = ) Kaczorów (Kaczor = samiec kaczki, popularne okreslenie na dwie "najwyższe" obecnie osoby w pństwie Polskim.
Popraw mnie jeśli coś żle zrozumiałem.
A ja w odpowiedzi napisałem Ci że owa głupota Kaczorów wcale nie jest taka oczywista, jako ze objawia się jedynie w niektórych sytuacjach, jako że ich działania mimo że chaotyczne przynoszą im wymierne korzyści w postaci zdobycia i utrzymania władzy, mimo że nie mają większości parlamentarnej i na końcu aż 40% aktywnych politycznie Polaków (około) nie uwaza ich za idiotów skoro zdecydowali się powierzyć im najbardziej odpowiedzialne stanowiska w państwie.
Wychodzi na to więc że skoro głupota Kaczyńskich sprawą oczywista nie jest to i bezsens kary smierci do której tą głupotę porównujesz nie jest tak oczywisty jak twierdzisz.
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-08-06 00:04:21)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
opcy napisał:[cytuj=almisael]P o r ó w n a n i e. To znaczy, że użyłem głupoty kaczorów, żeby pokazać jak oczywisty jest bezsens kary śmieci. ALE TY DALEJ WMAWIASZ MI, ŻE OBRAŻANIE KACZORÓW JEST MAŁO KONSTRUKTYWNE...
omg, następny 13latek :|
Że tak spytam... O co Ci chodzi? Opcy jest jedną z niewielu osób wypowiadających się sensownie w tym temacie, popierających swoje poglądy sensownymi argumentami. Nie skupia się na obsmarowywaniu ludzi, tylko wyciąga wnioski.
Jeżeli porównujesz jego wypowiedzi do wypowiedzi 13latka, to widocznie miałeś styczność z bardzo inteligentnymi 13latkami. No chyba, że nie spodobało Ci się to, że poparł Obiwanshinobiego.
A wracając do tematu - cóż, obecna sytuacja polityczna na pewno zmobilizuje ludzi do większej frekwencji podczas kolejnych wyborów.
Kara śmierci - chyba tylko w przypadku seryjnych morderców i gwałcicieli, choć może dożywocie byłoby lepsze, bo byłoby cierpieniem długoterminowym.
Akcja, o którą chodzi w topicu, osobiście mi się podoba. Na pewno jasno wyraża poglądy polityczne Polaków.
I mam więcej niż 13 lat.
@Opcy
myk polega na tym, że ja mówie o karze śmierci a wy o obrażaniu kaczorów. Chcecie mi wmówić, że obrażanie jest mało konstruktywne, kiedy ja to, na niezawiązane buciki, wiem od dawna.
Dla mnie ów (nieszczęsne) porównanie jest odpowiednie. Bo dla mnie kaczory są na swój sposób głupie, i chodzi mi tu bardziej o ich buractwo, sposób sprawowania władzy, nieczystą gre wobec innych, dziwnie zalatujące nazizmem zapędy polityczne i tak dalej i tak dalej...
JA, powtarzam JA, uważam, ze kaczyńscy są w skrócie głupi (patrz rozwinięcie głupoty wyżej) i jest ta ich głupota dla mnie oczywista, tak jak oczywisty jest bezsens kary śmierci. Dlatego też, pozwoliłem sobie na takie porównanie. Tylko ,że nagle pojawił się pan znawca od języka polskiego i wyskakuje z tekstem, że obrażanie nie jest konstruktywne. A czy ja pisałem, że jest?
o tóż ku zaskoczeniu nie pisałem i co usilnie od paru postów próbuje panu znawcy polskiego wytłumaczyć, no i wtedy pojawiasz się ty ze słowami;
Niestety muszę zgodzić się z Obiwanshinobim, same obrażanie Prezydenta i Premiera jest mało konstruktywne.
wy chcecie mnie do nerwicy doprowadzić?
Ostatnio edytowany przez almisael (2006-08-06 00:42:34)
Kazdy moze miec swoje prywatne zdanie, bo jak ktos powie ze uwazna pana K. za idiote to ciezko mi powiedziec czy to jest obrazliwe, bo sam podobnie uwazam. Z drugiej strony jesli czyni to osoba publiczna, ewentualnie gazeta to coz pan K. ma swoich ludzi ktorzy to zalawtwia
Co do głupoty braci K. to nie jest ona taka oczywista ponieważ z wieloma ich pomysłami trudno się nie zgodzic, gdyby było inaczej to nie głosowało by na nich 40% aktywnych politycznie Polaków.
Na przykład podobało mi się podejście jakie mieli do sądownictwa, liczyłem że mając tylu prawników w parti (i to tzw młodych gniewnych) usprawnia pracę sadów... niestety póki co sądy stały się dla nich jeszcze jednym elementem walki politycznej (sprawa bilbordów - wątpliwemu oskarżeniu nadano tryb pilny)
40% aktywnych politycznie Polakow nieoznacza ludzi madrych, pewna czesc zostala omamiona przez kampanie wyborcza, czesc rozczarowana swoimi poprzednimi wyborami myslala ze bedzie lepiej jesli postawia na braci K. zawsze tak jest zadko wygrywa to co jest sluszne Niewiem czy zauwazyles ze bracia K. tylko mowia, sa w tym bardzo dobrzy, a nic nie robia niestety mamy wladze populistyczna, definicja populizmu, kto tego nie widzi coz mozna go nazwac slepcem ja to widze a mieszkam w Angli
Kiedys myslalem ze Walęsa jest bardzo nieodpowienim, zeby nie powiedzec glupim, prezydentem, teraz po zobaczeniu w Tv tego filmiku "ira siad" mysle ze niebyl taki zly, z tego co slyszalem takie rzeczy zdazaja sie bardzo czesto, a coz prezydent jest wizytowka kraju, a ja poprostu widzac takie cos to zaczynam sie wstydzic ze jestem polakiem i mam przezydenta co ukradl ksiezyc
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2006-08-06 01:08:13)
ara ara...
przyjeło się że absolwent wyższej uczelni powinien po jej ukończeniu znać dwa jezyki w stopniu komunikatywnym
Co ty? Chyba u Murzynów. A jeśli tak, należałoby wziąć przykład z Murzynów. Prezydent pewnie włada jakimś obcym językiem, tylko jeszcze nie próbował.
w sumie przesadziłem, przepraszam. Już nie będe kopał leżącego
Nie krępuj się. Jeśli Twoja sprawność fizyczna dorównuje Twej biegłości w konwersacji, to masz muskuły jak bocian pięty.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-08-06 01:10:27)