#1 2006-07-16 17:04:03

MistrzSztuki
Zbanowany

Aria The Natural

"Po ponad 150 latach proces terraformowania Marsa dobiegł końca, choć nie bez pewnych kłopotów: planetę w ponad 90% pokrywa woda. Nic dziwnego, że nosi ona teraz nowe imię: Aqua. Lądy Aquy to ogromny archipelag większych i mniejszych wysp. Budując swoją stolicę mieszkańcy Aquy sięgnęli po dziedzictwo Domu Ludzi (pod tym mianem obecnie znana jest Ziemia). Neo-Wenecja ogromnie przypomina swój ziemski pierwowzór, a każdy, kto odwiedził współczesną Wenecję, bez trudu rozpozna wiele miejsc..."cały opis anime.tanuki.pl

Ze swojej strony mogę powiedzieć, że bardzo mi się to spodobało. Świetnie nadaje się właśnie teraz, na wakacyjną porę. To pierwsze napisy, które(tak sądzę)tak upiększyłem.
Napisy do pierwszego epka zrobiłem pod wersję Hikari no Kiseki, ale radzę ściągnąć RAWA.
Po obejrzeniu, aż nie chce się siedzieć w domu(nie dlatego, że odstrasza;)) tylko zrelaksowanemu iść na dwór.

Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-08-06 11:12:37)

#2 2006-08-05 23:36:16

MistrzSztuki
Zbanowany

Odp: Aria The Natural

Są w ogóle jacyś fani tego ANIME? Albo spytam tak - Robić w ogóle dalej napisy do tej serii?
i czy w ogóle wam się podobają napisy?

Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-08-05 23:36:42)

#3 2006-08-06 00:20:18

KAT
Użytkownik

Brzmi ciekawie, kreska tez wyglada bardzo zachecajaco. Wniosek jest prosty... trzeba bedzie to anime sciagnac. Tak wiec zwracam sie do ciebie z prosba o kontynuowanie tlumaczenia.

#4 2006-08-06 00:27:05

MistrzSztuki
Zbanowany

ANIME narysowane bardzo oryginalnie, piękna seria.
Obejrzałem dopiero dwa epki - te, które przetłumaczyłem i za każdym razem poprawiały mi samopoczucie o 200%
Oglądanie tego, to czysta przyjemność i totalny relaks[yahoo]
...chociaż...epek 02 był najtrudniejszą rzeczą jaką przyszło mi tłumaczyć, stąd takie ociąganie się... teraz troszkę przerwy...ufff!
A cóż mogę jeszcze rzec o tej serii? Wspaniała muzyka i opening - cudowny!!! Na gendou jest cała piosenka. CUDO! RAJ DLA USZU!

Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-08-06 00:39:20)

#5 2006-08-06 01:46:06

constans73
Użytkownik

Ciekawsze od pierwszego sezonu. Prosze napisz porównanie dla tych co odlądali pierwszy.

#6 2006-08-06 04:31:58

Tion
Użytkownik

napisy rob rob , przydadza się napewnio smile , zabiore sie za to Anime ..

#7 2006-08-06 05:19:49

Rekid
Użytkownik

fajny opening :d

SZUKASZ INNYCH SPOSOBÓW ZARABIANIA PIENIĘDZY, ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE !

rekid.gif >>> ANIME I KOMIKSY

#8 2006-08-06 05:43:41

Obiwanshinobi
Użytkownik

MistrzSztuki napisał:

Po ponad 150 latach proces terraformowania Marsa dobiegł końca, choć nie bez pewnych kłopotów: planetę w ponad 90% pokrywa woda. Nic dziwnego, że nosi ona teraz nowe imię: Aqua. Lądy Aquy to ogromny archipelag większych i mniejszych wysp. Budując swoją stolicę mieszkańcy Aquy sięgnęli po dziedzictwo Domu Ludzi (pod tym mianem obecnie znana jest Ziemia). Neo-Wenecja ogromnie przypomina swój ziemski pierwowzór, a każdy, kto odwiedził współczesną Wenecję, bez trudu rozpozna wiele miejsc.cały opis anime.tanuki.pl

Ja w kwestii formalnej. Przydałoby się ująć powyższy cytat w cudzysłów i nie zawadziłoby podać autora, bo np. ja, kiedy przeczytałem Twój post zdziwiłem się, czemu nie założyłeś tego wątku w dziale "Recenzje". Odsyłasz do źródła, więc nie posądzam Cię o zamiar przypisania sobie autorstwa tego tekstu, ale bez cudzysłowu to nie jest dość jasne.
P. S. Skąd właściwie to "The Natural"? Chyba rzeczone anime znane jest szerzej pt. "Aria", bądź "Aria The Animation".

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-08-06 07:21:45)

#9 2006-08-06 08:38:47

bird5
Użytkownik

"Aria the  Natural" jest drugą serią po "Aria the Animation". Podany przez MistrzSztuki link do anime.tanuki.pl dotyczy opisu pierwszej serii , ale pewnie pasuje do drugiej też. Szkoda że nikt nie tłumaczy pierwszej serii. Ale dobrze że chociaż drugą mamy szansę mieć tłumaczenie. MistrzuSztuki powodzenia!

#10 2006-08-06 11:29:01

MistrzSztuki
Zbanowany

Tak wiem, że to opis do pierwszej serii. Druga zaczyna się po prostu tak, że Ai-chan wraca do Manhome(Domu Ludzi, ale nie zmieniłem nazwy, bo to bez sensu) i z Akari piszą do siebie listy. Opening super. ~Arry(kurde nie wiem czy to baba czy chłop) zarzekał się w komentarzu, że będzie to(The Animation) tłumaczył, ale tego nie robi. Fajnie, gdyby ktoś to tłumaczył, bo ja mam Gundam Winga, Innocent Venus, Gundam Seed C.E. 73 Stargazer(do dokończenia - jeszcze 2 epki) no i właśnie Aria The Natural, więc coś jednak trzeba skończyć. Ja tam nie mam nic przeciwko temu, żeby najpierw obejrzeć NATURAL, a potem ANIMATION, bo `1st serii sam nie oglądałem, więc nawet nie mam jak porównać. Napisałem, żebyście nie oceniali epka 02, bo to najcięższe tłumaczenie z jakim przyszło mi się męczyć... więc nie wiem sam jak wyszło, czy w miarę dobrze czy kiepsko... Po prostu dobrze, że już mam ten epek za sobą.

@~Obiwanshinobi(kurde drugi ~Ard) - już jest cudzysłów. CHYBA WIADOMO, SLEPY NIKT NIE JEST, ŻE TO DO PIERWSZEJ SERII - rany, ale nie znalazłem polskiej recenzji do The NATURAL, więc jeśli ktoś to znajdzie, to umieszcze w pierwszym poście. jezor

Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-08-06 11:34:14)

Stopka forum

© Animesub.info 2024