Nie jesteś zalogowany.
Otóż mam zainstalowany K-Lite Mega - wszystko zaznaczone przy instalacji oprócz CoreCodec, którego zainstalowałem OSOBNO nowszą wersję. No i mam problem, że film muli, spowalnia, jakby haczył się.
Miałem wcześniej CCCP i było jeszcze gorzej.
A pytanie mam odnośnie K-Lite - co mam włączyć w ustawieniach(i czego?) co wyłączyć w kodekach i w ogóle? Ma ktoś lub miał wcześniej taki problem?
Z góry dziękuję za pomoc.
ja miałam podobny problem z plikami w h.264 i mi powiedziano, że to wina kompa
pfff!! HA HA! Chyba żartujesz. ja mam problem ze zwykłym avi -- to musi być coś w ustawieniach - to się zdarza czasami - nie wiem czemu. Najbardziej mi muli Inocent Venus - może to wina filmu?
wina kompa, ja tez tak mialam
Ta... za słaby komp... ja w ogóle sobie odpuszczam te w h.264 bo mi wszystkie tak chodzą. Procka trza zmienić.
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Zainstaluj MPlayera, a dokladnie jego port dla windowsa, powinien znacznie plynnej odtwarzac film
ja myśle że to wina kodeków powiinieneś też podać JAKIEGO MASZ KOMPA
Jeśli to programowe, spróbuj przywrócić system do stanu, zanim się tak działo. Jeśli przedtem w ogóle się nie odtwarzało (z braku kodeków), to zrób sobie kontrolny punkt przywracania, w którym wszystko działa jak trza (ew. nic nie działa, bo kodeki są niezainstalowane), przywracaj kompa do tego stanu, instaluj różne pakiety w różnej kolejności, a może metodą prób i błędów osiągniesz upragnioną płynność i bezawaryjność.
Generalnie w tym, co napisałem powyżej chodzi o to, że z reguły przywracanie systemu cofa wszelkie niepożądane zmiany tego rodzaju. To akurat Windows ma dobre.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-08-09 11:51:33)
pozostaje zainstalować MPlayera pod windows tak jak ~Saeroth mowi
tez mialem taki problem, ale sieknąłem tego playera i teraz wszystko dziala igiełka
KDE4 ssie
powiinieneś też podać JAKIEGO MASZ KOMPA
Otóż to. "Nie wstydź się, nikomu nie powiemy", hehe.
pfff!! HA HA! Chyba żartujesz. ja mam problem ze zwykłym avi -- to musi być coś w ustawieniach - to się zdarza czasami - nie wiem czemu. Najbardziej mi muli Inocent Venus - może to wina filmu?
h.264 też jest w avi:P no ale podaj parametry swojego pc, bo niewiem co ci doradzić. a i w jakim kodeku video i audio jest ten plik, rozdziałka, fps itp.
HAHAHA! ~kubik-san ma nowy avatar.
Dzięki kubik, wreszcie jakiś konkretny post. Chyba wypieprze fdd show, bo ti syf i kicha, ale to jeszcze nie rozwiązało problemu.
Mój komp..no co?
1600 Mhz
256 RAM - eee te lepsze
Radeon 9550
głośniki z granitu
Creative Sound Blaster - karta wydźwiękowa
myszka, klawiatura(tylko jedna), modemy(dwa)[baka]
monitor + obraz widoczny w nim
wrota do innego wymiaru
nad biurkiem stary plakat Tomasza Golloba
A Media Player mam i w sumie ow wiele lepiej na nim chodzi, ale moze teraz jestem przewrażliwiony i w sumie nie wiem, czy ciągle nie zacina. Tak w sumie to fdd show to gówno.
Niech ktoś jeszcze powie, że to wina sprzętu to [szalony]będzie źle[cenzura] z nim
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-08-09 14:54:52)
nie powinno ci mulić na takim kompie to napewno wina oprogramowania jeśli wszystko zawiedzie sformatuj partycję systemową
HAHAHA! ~kubik-san ma nowy avatar.
Dzięki kubik, wreszcie jakiś konkretny post. Chyba wypieprze fdd show, bo ti syf i kicha, ale to jeszcze nie rozwiązało problemu.Mój komp..no co?
1600 Mhz
256 RAM - eee te lepsze
Radeon 9550
głośniki z granitu
Creative Sound Blaster - karta wydźwiękowa
myszka, klawiatura(tylko jedna), modemy(dwa)[baka]
monitor + obraz widoczny w nim
wrota do innego wymiaru
nad biurkiem stary plakat Tomasza GollobaA Media Player mam i w sumie ow wiele lepiej na nim chodzi, ale moze teraz jestem przewrażliwiony i w sumie nie wiem, czy ciągle nie zacina. Tak w sumie to fdd show to gówno.
Niech ktoś jeszcze powie, że to wina sprzętu to [szalony]będzie źle[cenzura] z nim
Ech.... Nie Media Player... tylko MPlayer ! www.google.com i poszukaj kompilatu na windowsa...
po co jakieś mplayery ludzie:P niech sie cżłowiek nie męczy. masz SubEdita? dobrze. nie wiem jak masz zainstalowane kodeki, ale wszystko co jest możliwe z kodeków odisntaluj, oraz przeczyść rejestr, reset kompa, i zainstaluj sobie K-Lite Cocec Pack Full 2.72 (chyba, że jest nowsza, to tą nowszą) ściągniesz stąd: Free codecs
Przy instalacji wyłącz ffdshow, a resztę pozaznaczaj, aha i w dekoderze i encoderze mp3 też odchacz. polecam dla kontenerów ustawić Spliter Haali'ego, aha i nie zaznaczaj opcji MP3 CLI and DLL, i zainstaluj. zdaj raport po tym, I powiedz mi w jakim kodeku masz te video i w czym jest audio.
EDIT: a że ja tak się zapytam: nie wiecie od czego może być, taki problem, że są kodeki wszystkie jak najbardziej, a przy odtwarzaniu obraz jest, tylko zasłonięty jakby jakąś czarną makietą?:P bo gdy otworzy się jeszcze napisy i tam gdzie one się pojawiają, czyli dół obrazu, obraz jest wyczyszczony od tego czarnego i widać wtedy obraz xD, po resecie, wszystko wraca do normy, ale po jakimś czasie znów to samo się robi:P od razu mówie, ze to nie mój problem, tylko kogoś innego!
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-08-09 15:27:24)
MEEEEGA EDIT: A JEDNAK BAKA! NIE POMOGĹO! ANI CIUT! KICHA!
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-08-09 18:17:14)
Niestety, to co podałam wyżej, za problem, jednak mój, też mi się takie coś zrobiło O_O
Może ktoś pomóc?
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-08-09 16:01:11)
Podalbys za pomoca Gspot'a albo Graph edit'a przez jakie filtry/kodeki przechodzi ci film. Mozliwe ze za duzo tego po drodze.
Jaka rozdzialka filmu i na jaka jest skalowana podczas odtwarzania.
Na jakim odtwarzaczu i z jakimi ustawieniami przycina.
Jakie aktualnie masz kodeki/filtry zainstalowane??
Ps. Proc 1600Mhz tylko jaki? Duron, Athlon, Celina czy Pentium 4?
po co jakieś mplayery ludzie:P
Po ca to sie nogi no ca }:>, MPlayer jest najbardziej wydajnym odtwarzaczem dzieki ktoremy znikaja problemy z kodekami itp
O jego zaletach nie chce mi sie pisac :>
A mógłby ktoś mi podać link skąd ściągał Mplayera? Nawet nie wiem jaka jest obecnie najnowsza werjsa. Jest do tego normalna instalka? Na oficjalu można było tylko ściągnąć folder :?
No bo pewnie stargales zrodla ;>
http://mplayer.sunset-utopia.homeip.net wersja pod winde z malym gui
LOL
MPlayer jest bardzo dobry, ale określenie, że dzięki niemu znikają problemy z kodekami, topo prostu LOL.
Dekodowanie AVC akurat w MPlayer jest znacznie mniej wydajne niż w CoreAVC. Ponad to ma problemy ze wsparciem ASS (choć już są w tym kierunku dobre przebłyski i mam nadzieję, że będzie tak dalej).
Co do zwalniania, to wiemy jaki masz sprzęt, fajnie. Ale jakie konkretnie pliki ci tak robią? Wrzuć je do GSpota, wykonaj render i zapodaj nam tutaj screeny. Wtedy będziemy mogli lepiej zlokalizować prawdziwą przyczynę.