Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
EDYTOWAĹEM WCZEĹNIEJSZY POST: NIC NIE POMOGĹO... KICHA NA MAKSA. Nie wiem... może zainstaluję osobny kodek do każdego formatu... tiaa. No bo co można jeszcze innego zrobić. Oj! NIE! Nie będę znowu formata robił. FORGET ABOUT IT.
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-08-09 18:18:56)
LOL
MPlayer jest bardzo dobry, ale określenie, że dzięki niemu znikają problemy z kodekami, topo prostu LOL.
Dekodowanie AVC akurat w MPlayer jest znacznie mniej wydajne niż w CoreAVC. Ponad to ma problemy ze wsparciem ASS (choć już są w tym kierunku dobre przebłyski i mam nadzieję, że będzie tak dalej).
A nie ?, dana osoba zainstaluje kodeki okazuje sie ze dziala dzwiek obraz nie, zainstaluje kolejne przestaje dzialac dzwiek jest obraz , odinstaluje wszytskie zainstaluje mega (c)hiper kodek pack jest dzwiek i obraz , ale dziala bardzo powoli obraz skacze, a po chwili system pada i gargamel z klakierem wyskakuje z monitora
A tutaj takiego problemu nie ma, odtwarza wszytskie formaty jakie sa, a ass jest tylko dodadkiem a nie czyms co musi byc :>
A jednak nic nie pomogło... Chyba odinstaluję znowu te zas[cenzura]ne kodeki. Kiedyś miałem tylko Nimo i wszyściuteńko jak szło jak po maśle. Tylko, że ten nie miał chyba kodeków do ogg i kv - taa na pewno, dlatego zainstalowałem CCCP, teraz ten lichy K-Lite.
Chyba odinstaluję wszystko znowu(jak będzie mi się chciało) i zainstaluję tylko kodeki do poszczególnych formatów i tyle. Eeech... Właśnie przez to te codecpacki są takie do bani, bo zawierają tyle niepotrzebnych i zmulających śmieci jak np. fddshow, co wg. mnie jest syfem nad syfy. Walka z h-h-h-hhaczeniem trwa nadal.
Na pewno potrzebuję Xvid, dvix, Ogg vorbis czy coś tam, Matroska coś tam i VobSub coś tam no i te kodeki do mp4, mov, h.264 coś tam i sam nie wiem>>>>>>[cholera]
a ktoś ma pomysł na mój problem napisany powyżej?
Odinstaluj wszystko CCCP Insurgent (czy jak to się tam pisało) i zainstalujalbonajnowszy CCCP, albo odpowiednio wybrany i skonfigurowany KLite. Pisałem już nie raz co wybrać z KLite (zarówno tutaj, jak i na www.infojama.pl). Co prawda wtedy nie było kilku składników, a niektóre były, ale w większości wypadków jest ok.
P.S.
Dużo zależy od konfiguracji playera i dekoderów oraz ewentualnych filtrów
A nie ?, dana osoba zainstaluje kodeki okazuje sie ze dziala dzwiek obraz nie, zainstaluje kolejne przestaje dzialac dzwiek jest obraz , odinstaluje wszytskie zainstaluje mega (c)hiper kodek pack jest dzwiek i obraz , ale dziala bardzo powoli obraz skacze, a po chwili system pada i gargamel z klakierem wyskakuje z monitora
A tutaj takiego problemu nie ma, odtwarza wszytskie formaty jakie sa, a ass jest tylko dodadkiem a nie czyms co musi byc :>
Nie. ASS jest dodatkiem? Tak patrząc można powiedzieć, że AVC i AAC są tylko dodatkami.
Powiedziałbym raczej, że ASS to standard wśród hardsubberów i coraz częściej wśród softsubberów.
MPlayer nie posiada też intuincyjnego interfejsu (nawet GUI) co dla niektórych jest dużą niedogodnością. Dekodowanie AVC w MPlayerze jak już pisałem, nie jest najszybsze.
nie zmienia to fakty, że MPlayer do b. dobry player, ale na pewno nie lek na całe zło z kodekami.
MPlayer nie posiada też intuincyjnego interfejsu (nawet GUI) co dla niektórych jest dużą niedogodnością. Dekodowanie AVC w MPlayerze jak już pisałem, nie jest najszybsze.
Oj wybacz ale GUI posiada
Pod resztą Twojej wypowiedzi się podpisuję.
Usuwanie rejestru to o co chodzi? O foldery, które zostają po odinstalowaniu?
Odinstaluj
Nie. ASS jest dodatkiem? Tak patrząc można powiedzieć, że AVC i AAC są tylko dodatkami.
Powiedziałbym raczej, że ASS to standard wśród hardsubberów i coraz częściej wśród softsubberów.MPlayer nie posiada też intuincyjnego interfejsu (nawet GUI) co dla niektórych jest dużą niedogodnością. Dekodowanie AVC w MPlayerze jak już pisałem, nie jest najszybsze.
nie zmienia to fakty, że MPlayer do b. dobry player, ale na pewno nie lek na całe zło z kodekami.
Ok jestem teraz pisany wiec za wselkieb bledy it sorki
Czlowieku kolorki itp to mnie nie interesuja licza sie same napisy nie efekty, co mi tam po kolorowym opakowaniu skoro w sordku nie ma nic
GUI MPlayer posiada od bardzo dawna jakbys chcial wiedziec , zobacz kiedy zostalo wprowadozne dopiero pozniej sie wypowiadaj, bo np skiny do GUI to tylo tak dla zabawy ?:D
Dekocowanie AVC jest jednym z najsybszych co z caym playerem daje najwyzsza ogolna wydajnosc
/ ide spac rano kacyk
Eh...
To Ciebie kolorki nie interesują, a mnie natomiast bardzo. Cenie sobienapisy, które oprócz dobrej merytoryki mają też dobrą stronę techniczną. Zostając przy prostych napisach, oglądalibysmy do dzisiaj tylko TMP.
Co do GUI to miałem na myśli to co Kubik powiedział. Że MPLayer ma GUI to wiem i wiedziałem już dawno (a jak chłopaki z Core skończą wreszcie prace nad CoreAVC ze wsparciem sprzętowym, to to dopiero będzie burza, do tego trwają też prace nad wsparciemdla MultiThreating, co jeszcze przyspieszy sprawę na prockach wielordzeniowych).
Najwyższą wydajność przy dekodowaniu AVC? To radzę przejrzeć sobie testy. Póki co najszybsze są CoreAVC i dekodowania wspierane sprzętowo (tylko niektóe karty graficzne).
Napisze jeszcze raz, bo mam wrażenie, że tego nie zauwazyłeś. Ja nie piszę, że to jest zły player, bo nie jest. Tak samojak nie jest lekeim na całe zło z kodekami. I na pewno nie ma najszybszego dekodowania AVC.
Ostatnio edytowany przez Suchy (2006-08-09 22:30:47)
Kurde już kiedyś wcześniej instalowałem osobno CoreAVC, ale dziś nie mogę znaleźć tego.
Błagam o jakiś link, czy coś.
Wersja 0.0.0.4 (czyli ostatnia darmowa) została chyba wycofana. Ale poszukaj np na emule.
@ MistrzSztuki odpowiesz na moje pytania?? Bo tak nie bedzie sie dalo zbytnio pomoc.
Co za różnica jakiej firmy procek, ale powiem ci... jest to Duron i jestem z niego dumyn
A wcześniej już pisałem. Najpierw(przed trzema formatami) używałem Nimo najnowszego i super było. Nie obsługiwał formatów ogm i mkv, pewnie mp4 też. No to zainstalowałem K-Lite, nieźle, ale jeszcze nie to(pominąłem dużo kodeków przy instalce), potem CCCP, zaczęło mulić- głównie przy takich momentach jak przesuwa się krajobraz - potem miałem z powrotem K-Lite Mega i odpowiednio zainstalowałem - chyba było lepiej, ale niebardzo ciągle pojawiał się ten sam problem. No to teraz wywaliłem to i usunąłem rejestry tych codec packów - no i instaluję wszystko z osobna no i zaraz wrócę... idę się myć.
Jeszcze raz dzięki ~kubik za link do coreAVC, bo do jutra bym szukał(same tylko odpowiedzi w postaci: zawarte w K-Lite oraz CCCP) No zobaczymy.
jeszcze nigdy nie miałem takich problemów. Sądziłem, że pod tym względem mój komp jest nie do pokonania, a tu tyle śmieci no i masz!
Oh, no! Mój temat jest na ostatnim miejscu na liście - muszę odświeżyć go.
Nie no żart, chciałem powiedzieć, że filmy działają, nawet przed zainstalowaniem wyłączały mi się filmiki,ale to już była masakra.
To właśnie zainstalowałem: oczywiście wszystko darmowe i freeware:D
[URL=http://imageshack.us][/URL]
Pozdro all![respekt]
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-08-10 00:29:15)
Eh...
To Ciebie kolorki nie interesują, a mnie natomiast bardzo. Cenie sobienapisy, które oprócz dobrej merytoryki mają też dobrą stronę techniczną. Zostając przy prostych napisach, oglądalibysmy do dzisiaj tylko TMP.Co do GUI to miałem na myśli to co Kubik powiedział. Że MPLayer ma GUI to wiem i wiedziałem już dawno (a jak chłopaki z Core skończą wreszcie prace nad CoreAVC ze wsparciem sprzętowym, to to dopiero będzie burza, do tego trwają też prace nad wsparciemdla MultiThreating, co jeszcze przyspieszy sprawę na prockach wielordzeniowych).
Najwyższą wydajność przy dekodowaniu AVC? To radzę przejrzeć sobie testy. Póki co najszybsze są CoreAVC i dekodowania wspierane sprzętowo (tylko niektóe karty graficzne).
Napisze jeszcze raz, bo mam wrażenie, że tego nie zauwazyłeś. Ja nie piszę, że to jest zły player, bo nie jest. Tak samojak nie jest lekeim na całe zło z kodekami. I na pewno nie ma najszybszego dekodowania AVC.
Ok wytrzezwialem nawet kaca nie mam :> wieeec ;>
No ok ale kolorki mozna spodkac jedynie w anime, jeszcze nie spodkalem sie z napisami w filmie z kolorkami, wiec jest to
znaczna mniejszosc :> , nie wiem moze gdybym ogladal z kolorami caly czas to przyzwyczailbym sie do nich, jednak tak nie jest i sa dla mnie jedynie dodadkiem ktorego nie mam okazji zobaczyc
Nie najszybsza, napisalem "Dekocowanie AVC jest jednym z najsybszych "
Alez ja nie mowie ze Ty mowisz ze to zly player czy cos , i czy jest lekiem hmm dla mnie mnie ejst nigdy nie musialem bawic sie z kodekami itp ale to nie tylko dzieki mplayerowi :>
No nic miejsza z tym
No bo pewnie stargales zrodla ;>
http://mplayer.sunset-utopia.homeip.net wersja pod winde z malym gui
Co to jest małe gui? co to w ogóle jest gui?
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-08-10 21:45:35)
Co to jest małe gui? co to w ogóle jest gui?
Graphical User Interface - czyli nakładka graficzna na programy typu CLI (Comand Line Interface - programy działające z linii komend).
P.S.
~Saeroth: To forum jest o anime więc chyba logiczne, że mówi się o napisach w kontekście anime, a nie zwykłych filmów. Zwykłe filmy są często mocno w tyle jeśi chodzi o technikalia (rzadko kiedy spotyka się AVC + AAC w MKV, że o napisach ASS nie wspomnę)
a może po prostu masz włączony jakiśkolwiek postprocessing?
ja miałem włączony pod xvidem, to jak włączałem filma
to mi nawet flashget przestawał ściągać takie było obciążenie proca
/XP+1700,640mb/gf2mx400
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna