Nie jesteś zalogowany.
Więc tak
Od razu z miejsca nie wiem jak to profesionalnie nazwać [cholera]ale postaram się ładnie wyjaśnić
Więc jak ściągam jakiś plik z torrenta idzie 30kilo(maks) ale jak wrzucam na server np: megaupload to idzie tylko 7,5 kilo można jakoś powiększyć że szybciej wrzucam na server ??
Założyłem ten temat ponieważ naprawdę nie mam pojęci czy da się to zrobić i często coś wrzucam ale idzie jak krew z nosa [klnie]Jak wrzucam np. 20 mega to idzie to 1h
Więc proszę o pomoc
pozdro
idź do admina twojej sieci i powiedz mu, żeby ci powiększył, a jak masz osiedlówke albo neozdrade, to możesz iść do ich głównej siedziby i powiedzieć, żeby ci powiększyli, chociaż wątpie, żeby to zrobili:P
A tak nawiasem mówiąć, czemu sie wkurzasz, że 7.5 kb? to przecież normalne, w kalbowych że upload 2/3x mniejszy od downloadu:P, ja mam ściąganie 60 kb/s i mam upload 15 kb/s nie narzekam.
Więc tak
Od razu z miejsca nie wiem jak to profesionalnie nazwać [cholera]ale postaram się ładnie wyjaśnićWięc jak ściągam jakiś plik z torrenta idzie 30kilo(maks) ale jak wrzucam na server np: megaupload to idzie tylko 7,5 kilo można jakoś powiększyć że szybciej wrzucam na server ??
Założyłem ten temat ponieważ naprawdę nie mam pojęci czy da się to zrobić i często coś wrzucam ale idzie jak krew z nosa [klnie]Jak wrzucam np. 20 mega to idzie to 1h
Więc proszę o pomoc
pozdro
Pogubiłem się już, to ty na torrencie masz 30kb\s, a na ddl masz 7,5 kb\s przy sciaganiu czy przy wysylaniu. To zasadnicza różnica napisz o co ci chodzi o download czy upload (czyli czy ty pobierasz czy komu udostępniasz).
Podaj też jakie masz łącze i w jakiej firmie (jesli chodzi o Neo to max upload maja 32kb\s - przy 1MB, 2MB i 6MB łączu).
Natomiast jeśli twój upload znacznie przekracza te 7,5Kb\s to spróbuj wrzucić to czy ściągnąć (sam nie wiem co chcesz zrobić) o innej porze dnia (wcześnie rano lub późno wieczorem), zazwyczaj wtedy jest mniejszy ruch.
napisal jak wol ze WRZUCA na serwer czyli upload co do tej neostrady to glupoty gadasz ogolnie jest zasada ze upload jest dwa razy mniejszy niz dowload chyba ze masz lacze odpowiednie bo takie sa dostepne np 128/128 albo cos takiego. Co do uploadu raczej tego nie zwiekszysz chyba ze zwiekszysz ogolnie szybkosc lacza.
~Cieslak: Odpowiedź jest prosta. Masz łącze asynchroniczne . Z tego co piszesz to masz 256/64. I więcej z niego nie wyciśniesz. I z góry przestrzegam: bez spamu!
Ostatnio edytowany przez gracol (2006-08-09 20:07:56)
napisal jak wol ze WRZUCA na serwer czyli upload co do tej neostrady to glupoty gadasz ogolnie jest zasada ze upload jest dwa razy mniejszy niz dowload chyba ze masz lacze odpowiednie bo takie sa dostepne np 128/128 albo cos takiego. Co do uploadu raczej tego nie zwiekszysz chyba ze zwiekszysz ogolnie szybkosc lacza.
Zastanów się co piszesz!! Jakie dwa razy mniejsze!! Ja mam 6MB łącze Neo i 256kb\s upload. Wytłumacz mi czy to jest dwa razy mniejsze niż upload. Chyba musisz nauczyć się liczyć
Może i napisał, że wrzuca, ale co to ma wtedy wspólnego z "Więc jak ściągam jakiś plik z torrenta idzie 30kilo(maks)...". Co ma download z torrenta wspolnego z wrzucaniem plików czyli uploadem na ddl ??
~Gracol nie koniecznie musi miec takie łącze, ale kombinujesz nieźle Ja bez przekierowanych portów z mojej 6MB nie wiciskam więcej niż 50kb\s (zalezy jeszcze od seedujacych), a upload ostatnio miałem 12kb/s na rapidshare jak umieszczałem Shin Hokuto no Ken. Tak więc upload niewykorzystany w całości. Wieczorem było już lepiej.
Tak na dobrą sprawę ~Cieslak niech określi to swoje łącze, a wtedy od razu będzie można obliczyć max downl.\upl. ;P
dziekuje za cała pomoc panowie arigato
wiec upload jest 3x razy mniejszy niz download jaka
~Gracol nie koniecznie musi miec takie łącze, ale kombinujesz nieźle Ja bez przekierowanych portów z mojej 6MB nie wiciskam więcej niż 50kb\s (zalezy jeszcze od seedujacych), a upload ostatnio miałem 12kb/s na rapidshare jak umieszczałem Shin Hokuto no Ken. Tak więc upload niewykorzystany w całości. Wieczorem było już lepiej.
Pisałem tutaj oczywiście o czystej sytuacji, w której nie ma blokowanych portów, kient jest dobrze skonfigurowany, nie jest w jakimś osiedlowym lanie, gdzie za router robi komp sąsiada. Tak. Niekoniecznie musi mieć takie łącze, ale stawiam na to, że ma.