Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Bardzo prosze kogoś kto się na tym zna,mianowicie chodzi o to że zakupiłem sobie kolejny komputer i chciałbym go podłączyć do tego pierwszego kompa gdzie mam neta mam w obu kompach karte sieciową i połączoną już kablem krosowym prosze pomóżcie najlepiej bybyło na gg ponieważ można byłoby jakoś jaśneij krok po kroku, dlatego jeszcze raz POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Potrzebujesz albo 2 karty sieciowej w 1 kompie, albo huba/switcha. Jesli chodzi o udostepnianie neta przez 2 komputer, to lepiej pogadac z adminem sieci. U mnie jest tak, ze place 1 abonament nie wazne ile komputerow jest podlaczonych. Wtedy warto zaopatrzec sie w Switch i miec bezposrednio neta do obu kompow. Jesli masz Neo/Chello to wystarczy skonfigurowac modem/router (ja nie mam ani 1 ani 2, wiec nie powiem ci jak).
PS: Polecam nastepnym razem tworzac temat, zrobic to tak, aby mozna bylo sie zgrubsza domyslec o co chodzi. Aha, i rob wiecej znakow interpunkcyjnych, bo momentami ciezko zrozumiec.
Ostatnio edytowany przez Planeta (2006-08-11 20:08:41)
robilem to juz na zajeciach wiec napisz do mnie na gg 3713281 z checia pomoge
Ostatnio edytowany przez necner (2006-08-11 20:20:21)
dziekóweczka:D
Ja mały problem !!! ma dwa kompy podłąńczone ruterem !! i tak się składa że mój ojciec to fan metalu i zawsze zarzuca po 20 plików w emulu i sobie ssa ! niestety odbija sie to na moim transferze mamy 512kb łacze a ja przez niego nie moge nic sciagnąć, mozecie mi poradzić co mam zrobić! jest mozliwość żeby mu zmniejszyć transfer a sobie zwiększyć a nie ze on sciaga całym transferem a ja musze pocieszyć sie resztkami!!??
Proponuje poszperac po jakis forach i serwisach komputerowych za programem do regulowania przepustowosci lacza. Powinno gdzies byc cos takiego. Lub poprostu zmienic ustawienia w Emulu :] Tam przeciez sa ustawienia limitu transferu
~Hyuga: Rozwiązanie to Shaper.
Ewentualnie NetLimiter
Strony 1