Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Chodzi o to, ze mam problem. Mam nagrywarke DVD LG taka stacjonarna umieszczona jak to sie mowi "pod telewizorem". Czy ktos wie jak otworzyc nagrana tam plyte na PCie? Odrazu mowie, ze taka plyte komputer rozpoznaje jako niezapisana, mimo iz w nagrywarce moge normalnie odwtarzac z niej.
PS: Nie do konca bylem pewien czy pisac tu czy w "Sprawy Techniczne", ale skoro to nie dotyczy tworzenia napisow stwierdzilem, ze tu bedzie lepiej.
Hmmm. Zdawalo mi sie, ze dosc jasno napisalem. Chodzi o to, ze chcialbym wypalona plyte w TakieJ nagrywarce odtworzyc w TakeJ nagrywarce. A jesli chodzi o sam problem to zdaje sie, ze ta 1 wypala w takim formacie, ktorego system nie widzi. Moze jest jakis program czy sposob, aby to otworzyc. Szukalem juz po forach i serwisach, ale nie znalazlem
po pierwsze nie zamknales dvd, zapewne.
po drugie www.divx.pl/forum/odtwarzacze lg - znajdziesz, a twoj problem tam jest.
trzeba zamknąć płyte
jest w opcjach
Szukam na tym forum divixa i szukam, ale tego co potrzebuje jakos nie widze... Co do dzialu technicznego to chyba nie mam wyjscia. Pytanie brzmi: Czemu na to wczesniej nie wpadlem ? oO
[cytuj]trzeba zamknąć płyte
jest w opcjach[/quote]Ide poszukac tych opcji
Ostatnio edytowany przez Planeta (2006-08-12 21:15:12)
Czy ktos wie jak otworzyc nagrana tam plyte na PCie? Odrazu mowie, ze taka plyte komputer rozpoznaje jako niezapisana, mimo iz w nagrywarce moge normalnie odwtarzac z niej.
Najwyraźniej masz pecha i twój napęd DVD w PC nie widzi sesji. Z napędami DVD tak bywa - u mnie dość stary combo na DVD wypalanych wielosesyjnie często widzi np. tylko pierwszą sesję, albo nie widzi nic. Ot - niedoskonałość technologii DVD, która chyba zestarzeje się i odejdzie do lamusa, nim się ją tak zdąży dopracować, jak wcześniej dopracowano CD. Spróbuj tę płytę odczytać w innych napędach - jeśli któryś ją zobaczy, to jest tak, jak mówię.
Tzn. nie sądzę, żeby to miało coś wspólnego z systemem plików, albo czymś podobnym.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-08-12 21:25:37)
Dzieki!!! Sir Mavins i Lankin ! Faktycznie bylo schowane w opcjach finalizuj... i teraz smiga Jeszcze raz dzieki za pomoc. (Wyszlo na to, ze jestem fujara, bo sam tego nie znalalem, ale trudno ;P)
Czyli wystarczyło zamknąć sesję?
P. S. To i dobrze.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-08-12 21:47:30)
Tak ...
Użytkownik komputera ma z tym problem zawsze.
Kto by przypuszczał że po nagraniu płytki trzeba ją jeszcze "oswoić"
Za pierwszym razem chciałem płytke razem z nagrywarką wywalić przez okno
Przypomniałem sobie wtedy ile kosztowała i spasowałem. Chwyciłem się za manual.
Strony 1