Nie jesteś zalogowany.
Od wczoraj cos mi sie schrzanilo z kompem :/ Doslownie SAMO. Wylaczylem go normalnie, po paru h wlaczylem i sie zaczelo. A co? Jak wlacze komputer to po paru minutach wyskakuje mi taki oto blad:
[URL=http://imageshack.us][/URL]
I po paru minutach przestaje dzialac mi net :/ Nie wysylam ani nie odbieram zadnych pakietow :/ Nie moge nawet polaczyc ponownie neta, tylko musze zrestartowac kompa. Sprawdzalem juz kompa antywirem (MKS-ONLINE) oraz SpyRemoverem i nic nie pomoglo :/ Macie jakies pomysly skad to sie moglo wziac i jak to rozwiazac? Bo juz mi chodzi po glowie format :\ Mam XP + SP2 + Autopatcher z Marca
Ostatnio edytowany przez KAT (2006-08-13 11:47:20)
ja bym zrobił format
Od razu format Ja swojego XP nie formatowałem od prawie 2 lat
Masz może punkt przywracania systemu?
Imperare sibi maximum est imperium
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-08-13 12:26:50)
Hmmm niby ta opcje mam wlaczona ale nigdy nie przywracalem OS... zaraz poszukam jak to sie robi xD
Heh wczoraj kumpel pod wieczor (kolo 21) mial tan sam problem. Neostrada mu padała co 5 min. Tylko ze kumpel nielubi sie bawic antywirusami to odrazu formata zrobil.
Kat, zapytaj na forum KS Ekspert albo dobreprogramy.pl
Ostatnio edytowany przez pa3cja (2006-08-13 12:33:07)
Linki do ktorych mnie odsylacie juz widzialem i nie pomagaja :/
Oto komunikat bledu (ze tez go nie podalem):
[URL=http://imageshack.us][/URL]
Jak widac cos tam brzeczy o svchost (u mnie zajmuje on 14kb) natomiast na plycie z windowsem ten pliczek wazy mi 7kb. Probowalem je podmienic ale nici z tego gdyz windows zaraz nadpisywal mi ten 7kb na 14kb :/ Nadal mam ten glupi blad i ledwo ci tego posta zdazam napisac :\
A ja pacji nie popieram bo poprostu nie zdaze
Ostatnio edytowany przez KAT (2006-08-13 12:58:42)
w "oknie DOSowym" wpisz: "sfc /scannow" i módl się żeby pomogło Płytka z windą będzie chyba potrzebna.
EDIT:
Ewentualnie wyślij raport o błędach do M$ albo zgłoś się do ich pomocy technicznej
Ostatnio edytowany przez Piter666 (2006-08-13 13:11:29)
Dla tych ktorym przytrafi sie rowniez taka sytuacja, oto rozwiazanie:
http://support.microsoft.com/?kbid=894391
Odpowiednia latka i juz po sprawie Bynajmniej tak mi sie narazie wydaje, ze dziala xD
Coz, latka jednak nie dziala Ide smigac formata
dzisiaj mi wyskoczyło to samo okno co tobie. Puzniej okazało sie dzienki nortonowi ze został usunienty plik systemowy. A wienc powiem to samo co inni format bo na pewno prucz tego mudiasło ci jeszcze cos pasc
Najprawdopodobniej masz jakieś wirusy i skanowanie online nic nie wykryje. Możliwe, że nawet rootkit/y które są niewidoczne nawet w menadżerze zadań. Najprościej będzie, jeśli zrobisz format. Na przyszłość zrób sobie obraz partycji z systemem np. programem ghost. Wtedy formaty nie będą ci potrzebne.
Zrobilem format, a raczej przywrocenie systemu z ghosta... i co? Nadal to samo Nie wiem co robic :( Zaraz zapodam suicide :P
KAT, miałem identycznie. U mnie wystarczyło zrobić porządek na hdd, później jeszcze użyłem opcji "sprawdzenie błedów".
I już mi nie wyskakiwał ten błąd.
Przeciez robilem format... a co do hdd to porzadek mam I o jakie sprawdzanie bledow ci chodzi??
EDIT: Wlaczylem firewall w windowsie i narazie smiga... ale co to za cholerstwo? : Czy wlaczony FW nie bedzie przeszkadzal w graniu po sieci? Albo w sciaganiu na p2p?
Ostatnio edytowany przez KAT (2006-08-13 17:59:37)
EDIT: Wlaczylem firewall w windowsie i narazie smiga...
Ostatnio przez gg był rozsyłany link do strony która infekowała kompa. IE + systemowy firewall. Ten FW nawet nie mógł zablokować połączenia programó któe sciagały następne wirusy
Hehe, nie nie to nie to Ty mowisz o tym: http://hacking.pl/6151
A mnie nadal drazni swiadomosc ze musze miec wlaczonego tego FW zeby nie miec tego bledu ((( i co tu zrobic...
Ostatnio edytowany przez KAT (2006-08-13 20:05:46)
Eeee zostawic firewalla wlaczonego? Imo wylaczanie firewalla to baaardzo glupi pomysl. Zreszta wczym mialby on niby przeszkadzac? Sam decydujez ktore uslugi i na ktorych portach maja dostep do internetu a ktore takowego nie posiadaja. Mowie o jakims ludzkim firewallu np zone alarm bo ten windowsowy to .
Przez cale zycie doskonale obchodzilem sie bez FW... szkoda mi "mocy" na kolejny programik. I tak moja maszyna juz ledwo co pociaga nowsze programy.