Nie jesteś zalogowany.
Hej Jestem jeszcze dość słabo obeznana z anime, do tej pory widziałam tylko DB i to co leciało kiedyś na RTL7/TVN7 i Chrno Crusade. Więc czy moglibyście polecić mi anime które: nie ma tragicznego/smutnego/dziwnego zakończenia ( po Chrno Crusade mam takich zakończeń dość :/)nikt z głownych bochaterów nie ginie na końcu a najlepiej wogole ogólnie nie jest za bardzo smutne, najlepiej w klimatach fantasy(ale niekoniecznie).
Uff mam trochę duże wymagania
Niestety twoje wymagania są także bardzo "spoilerowe". Bo ja osobiście nie chciałbym oglądać jakiegoś anime z góry wiedząc, że ma szczęśliwe zakończenie.
Dążę do tego, że ktoś przypadkiem wchodząc w ten temat może dowiedzieć się rzeczy, których nie chciałby wiedzieć.
Ostatnio edytowany przez pawel198804 (2006-08-15 13:21:12)
napisze krótko jest takich anime od h..........bardzo dużo najlepiej to ci polecam zacząć oglądać Naruto i Bleacha.....w tych anime masz wszystko czego dusza zapragnie humor, romans, ZARÄBISTE walki, fantasy i dużo więcej anime te cały czas wychodza więc niewiedomo jaki koniec jest polecam zacznij oglądać te dwie seryjki
Ostatnio edytowany przez cRPG (2006-08-15 13:24:38)
wybieraj na anidb bez podkategorii 'drama' a z 'comedy' i 'fantasy'
Naruto nie ma jeszcze zakończenia, więc nijak nie pasuje (a poszczególne wątki nieraz kończą się tam tragicznie).
Nie będzie wielkim spoilerem, jeśli zdradzę, że niektóre filmy Miyazakiego kończą się dobrze (nie napisałem które, więc nikt nie powinien mieć pretensji). Co się tyczy recenzji - przyjęło się, że recenzent nie zdradza zakończenia.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-08-15 13:44:06)
Dzięki za pomoc aha pawel198804 mi nie chodzi o to żeby wiedzieć dokładnie jakie zakończenie ma dane anime. Chodzi mi o anime ktore nie są tak "tragiczne" jak Chrno Crusade(bo dla mnie to anime jest bardzo tragiczne).
No to może weś sie za trinity blood, zakończenie jest ale niepowiem jakie.
elfen lied ^^
elfen lied ^^
~cieślak ty sobie żarty stroisz z ~Rosette??
Efen Lied tu nie pasuje;)
Ja od siebie dorzuce Onegai Teacher, Onegai Twins, Midori no Hibii School Rumble. Ale to jest zaledwie cząstka z tego co bym chciał polecić.
Sorki ~pawel198804 ale ja ich nie rozumieć[wstyd]
Ostatnio edytowany przez nuito (2006-08-15 16:14:32)
Dzięki za pomoc aha pawel198804 mi nie chodzi o to żeby wiedzieć dokładnie jakie zakończenie ma dane anime. Chodzi mi o anime ktore nie są tak "tragiczne" jak Chrno Crusade(bo dla mnie to anime jest bardzo tragiczne).
A no to po takim sprostowaniu mogę polecić wcześniej wymieniony Trinity Blood.
cieslak napisał:elfen lied ^^
~cieślak ty sobie żarty stroisz z ~Rosette??
EL tu nie pasuje;)
Właśnie po to zostały użyte znaczniki "^^"
Ostatnio edytowany przez pawel198804 (2006-08-15 16:14:35)
Mahou Sensei Negima
Appleseed (2004)
School Rumble wcale nie ma takiego szczęśliwego zakończenia . Zabawne jest ale szczęśliwe raczej nie.
Jezeli chodzi o jakies miłe ciepłe anime, polece Tsubasa Chronicle. Anime sie naprawe miło i przyjemnie oglada
Ostatnio edytowany przez Viader (2006-08-15 16:45:51)
black cat jest spoko;p
Polecam Sailor Moon.
Tam jest szczęśliwe zakończenie.
Polecam Escaflowne i Escaflowne: Movie, naprawdę piękne anime z piękną muzyką. JEst trochę tragizmu, ale wszystko kończy się dobrze i szczęśliwie. Jestem przekonany, że nieraz się wzruszysz No i jest w klimatach fantasy
Ostatnio edytowany przez Wanderer (2006-08-15 17:24:15)
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Wszystki czesci Slayers
Jak pragniesz zawsze szczęśliwych zakończeń to przerzuć się na kreskówki Disney'a. Właśnie ta nieprzewidywalność w ANIME jest najcudowniejsza i pobudza wyobraźnię, bo trzeba dodać, że obok szczęśliwych i nieszczęśliwych zakończeń, są jeszcze takie seriale, gdzie nawet na końcu nie znajduje się rozwiązania. Sam byłem zaskoczony zakończeniem Aishiteruze Baby. Sądziłem, że pójdzie w kierunku amerykańskiej modły, a tu taki FINAŁ. Cudeńko. Mam nadzieję, że aktualnie tłumaczony serial Poor Sisters, też mnie zaskoczy, by nie powiedzieć... zaszokuje
Ostatnio edytowany przez fillip75 (2006-08-15 18:26:21)
Neon Genesis Evangelion