Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
http://pl.wikibooks.org/wiki/Japo%C5%84ski <=== o to adres stronki ktory w padl mi odrazu do monitora i mam pytanie do tych ktorzy cos umieja czyli tych co sie ucza japonskiego albo uczyli hehe. Moze ktos mi powiedziec czy z tej stronki da sie czegos nauczyc czy nie ma tam nawet 5 % tego co powinno byc a i odrazu niech ktos napisze jak zrobic zebym niemial samych znakow zapytania jezeli chodzi o znaki w japonskim i nie chodzi tu o wtyczke do firefoxa (uzywam go) bo zainstalowalem i dalej znaki zapytania wiec mysle ze jakis patch by sie przydal do samego windowsa jak ktos sie zna i moze pomoc to pleas a przy okazji moze sam ktos sprobuje heh
Po 1 zainstaluj sobie czcionki wschodnio azjatyckie:P 270MB w windosie XP chyba ;]
Po 2 o samym kursie nie moge za duzo powiedziec, zatrzymalem sie na hiraganie na sylabach ha hi fu he ho ...
Do nauki samego alfabetu polecam (tutaj tylko odswierzam link, ktory gdzies juz byl na forum) ta stronke. Ja robilem tak, ze zapoznawalem sie na w/w kursie wikipedi ze znaczkami, a potem cwiczylem na tej stronce co podalem.
Do nauki samego alfabetu polecam (tutaj tylko odswierzam link, ktory gdzies juz byl na forum)
Katakana i hiragana NIE są alfabetami, tylko sylabariuszami, zbiór ideogramów kanji tym bardziej nie jest alfabetem.
Alfabet - to coś takiego, jak cyrylica, albo alfabet łaciński (znaki alfabetu przeważnie odpowiadają poszczególnym zgłoskom, a NIE sylabom).
A ten znowu to samo ... DOBRA! przyznaje! Zrobilem blad! Sorry! Przepraszam!
Zadowolony?
PS: Kiedys oszaleje przez Ciebie...
to sie nazywa milosc hhee ale dzieki za podpowiedz hehe
Obiwanshinobi na wojennej sciezce xD
"Barbarzyńska nimfa w piekle dinozaurów"
Planeta a jak kożystać z tego (link co dałeś) ?? bo niekapuje skapne jak się naucze znaków ?
acha i z tej stronki co zapodał kafej666 warto się uczyć ?
Ostatnio edytowany przez Arunis (2006-08-19 01:32:53)
tak pierw musisz sie tych znaczkow nauczyc mysle ze z tej stronki co podalem w temacie
No dokladnie. Jesli nie masz najmniejszego pojecia o tych znakach to bedzie ci ciezko cokolwiek sie nauczyc odrazu z tej stronki co podalem.
hehe bedzie ciezko dobre przecierz to niemozliwe hehe
Strony 1