Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Właśnie oglądam sobie serię TV Rurouni Kenshin (doszedłem do odc. 35) i jestem pod sporym wrażeniem. OAV było rewelacyjne, seria TV na początku była dobra ale bez rewelacji ale teraz od kiedy pojawił się Saito jest rewelacja (zwłaszcza ta muzyka). Polecam wszystkim serię TV i OAV (które jest preludium do serii) Rurouni Kenshin.
Mam tylko takie pytania do bardziej zorientowanych. Na początku była manga, a potem cała anime??? Bo 1. tom mangi zaczyna się tak jak pierwszy odc. serii TV. Wiem że potem są wspomnienia i dowiadujemy się tego co jest w serii OAV (niestety nie mogłem doczytać bo Egmont schrzaniło sprawę i wydało tylko 6 tomów mangi). Czy najpierw zrobiono serię OAV na podstawie tych wspomnień, a potem serię TV, czy na odwrót, bo tego nie jestem powien???
Tu se przeczytaj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kenshin
Po polsku tutaj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rur%C5%8Dni_Kenshin
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-08-19 23:45:52)
movie jest takie sobie, ova cudowne a TV jest uber tylko do momentu jsk pokona tego idiote no wiecie tego złego nie pamiętam jego imienia :)tego z poparzonym ciałem reszta odcinków to jak zapychacze w naruto
Manga jest fajna, tzn. te sześć tomów, które wydano w Polsce. Egmont nie musiał niczego "schrzanić" - wystarczyło, że seria słabo się sprzedawała, żeby nie wydawać jej dalej (nie twierdzę, że tak było, ale pragnę zauważyć, że MOGŁO tak być). Rozmaici mądrale sami powinni spróbować wydawania i dystrybucji ulubionych mang w takim kraju, jak Polska.
Natomiast przed anime mnie ostrzegano. Podobno - kicha.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-08-20 01:49:23)
Samurai X: Trust and Betrayal - Ja po tym OAVie Kenshina byłem w szoku, że też udało im się coś tak wspaniałego nakręcić. Tak piekna historia że omal się prawie popłakałem na końcu
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-08-20 07:33:39)
nie no trzeba przyznaÄ, Ĺźe OAV'ka wymiata XD
a przed seriÄ
tv to i mnie ostrzegano, Ĺźe taka sobie, kicha, lipa i ogolnie strasznie sie ciagnie
w koĹcu kazdu lubi co inszego, co nie
a zresztÄ
serii tv to mi sie nie chce sciagac, bo dĹugaa jakas taka.. no i jezeli dowiadujÄ siÄ, Ĺźe zapychajÄ
jak w naruto to dziÄkujÄ postojÄ
KDE4 ssie
O ile dobrze zrozumiałem, są dwie OAVki: prolog serii TV (4 "akty") i epilog tejże (2 odcinki). Czy macie na myśli wszystko razem?
Strony 1