Nie jesteś zalogowany.
witam serdecznie, jestem nowy - to moj 1wszy post na forum.
to tytułem wstępu...
mam malą proźbę o polecenie mi dobrego anime, cos w stylu:
Aishiteru Ze Baby
Suzuka
Ichigo 100%
Love Hina
Chobits
w chwili obecnej dzielnie śledze losy Syaorana (Tsubasa Chronicle) ale to troche za mało
wiec chcialbym poprosic o cos w miare w tym stylu.
przewaznie anime sciagam z torrentow (stąd) - mozliwe, ze komus sie przyda
pozdrawiam!
Elfen Lied, idealnie pasuje do tego stylu co szukasz.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2006-08-20 21:13:06)
Raczej SunaBouzu.
Ai Yori Aoshi i Ai Yori Aoshi Enishi, Marmalade Boy, Peach Girl, Ultra Maniac, do tego polecam jeszcze Omishi Magical Theater- Risky Safety, co prawda zupełnie inna konwencja, ale też zabawne
w chwili obecnej dzielnie śledze losy Syaorana (Tsubasa Chronicle) ale to troche za mało
![]()
wiec chcialbym poprosic o cos w miare w tym stylu.
pozdrawiam!
wiem ze sie wtryniam bez pozwolenia, ale tak mnie naszlo zeby napisac, ze Syaoran nigdy nie pobije Kiry :D Bo Kira potrafi wiecej niz Jezus i do tego jest niesmiertelny
oho dzieki za szybkie odpowiedzi, powoli szukam poleconych przez was rzeczy.
a powiedzcie mi jeszcze skad bierzecie anime i w jakim formacie o ile łaska zdradzic
Wszystko w avi, tylko Marmalade-ogm. W sumie to co za różnica, jaki format, grunt, że jest, że da się sciągnąć, oraz, że dorba jakość. Nie ma co wybrzydzać. Od siebie powiem ci jeszcze tyle: Risky Safety nie znajdziesz w innym formacie. Może uda ci się resztę...miłego szukania.
a ja Ci polecę, bo prawdopodbnie nie znasz (sądząc po ptyaniach) stronę www.animeDB.net
Tam możesz wyszukać anime podobne do wybranego (similar), możesz wgt gatunków (genre), a także wg tytułów (wpisujesz w szukajkę). Masz tam informacje jakie grupy wydały anime, w jakich językach i jakiej jakości. Do tego jak sie zarejestrujesz i zalogujesz to masz tam też linki edk (eMule), ale bardziej polecam Torrenta.
A ja bAArt polecam Ah! My Goddess
Możne powiedzieć, że jest podobne do Chobits (najbliżej z wymienionych w 1 poście).
Na animesuki nie znajdziesz torrentów, ale na stronie AnimeYuki są.
Tamten tyltul Elfen Lied, to sobie troszke zazartowalem. Bardzo dobre anime, to Onegai Teacher.
SunaBouzu też podałem dla jaj, ale jak najbardziej polecam (2 pierwsze odcinki debilne, ale to dla niepoznaki).
Bardzo fajnym "anime środka" jest Eureka seveN. Rozpisałbym się o tym, ale tu:
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/693/rec/702
jest recenzja.
Onegai Teacher i DearS ci polecam. A torenty biore z tych serwisów!
Bitenova
AnimeYume
mininova
isoHunt
a recenzje z tego serwisu
Tanuki
Ostatnio edytowany przez Zwierz (2006-08-20 22:19:30)
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz
~Obiwanshinobi, tobie płacą za promowanie eureki czy jak? Wszędzie ją polecasz
Coś sie chłopak ostatnio rozbestwił . Ale przynajmniej sie wesoło zrobiło
.
Green green, onegai twins, onegai teacher, to heart, to heart remember - i coś innego ( i chyba moje ulubione anime ) "BECK"
Ostatnio edytowany przez Prince_Vegeta (2006-08-20 22:59:12)
Oczami Fana Blog ;]
wedlug tych tytulow co wymieniles zdecydowanie Shuffle! chodz bardzo ambitne nie jest to jednak ciekawe i wciagjace anime
Mahou Sensei Negima (autora Love Hiny), Midori no Hibi i Maburaho.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2006-08-20 22:56:47)
mi nie placa ale tez polecam
Nie, ale ją tłumaczę i uważam za wyjątkowo dobre anime. Zasługujące na większą popularność.
Zresztą, ostatnimi czasy zrobił się wokół Eureki niejaki szumek, więc wychodzi na moje. "Trzeba siać!", jak to powiedział o. Tadeusz Rydzyk.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-08-20 23:36:04)
Właśnie, jak ja bym tłumaczył jakieś anime, to bym siłą zmuszał, żebyście oglądali. ^,...,^
Ja też polecam eureka seven, tylko trosze trudno ściągnąć.