#1 2005-03-05 17:23:37

pawel_cd
Użytkownik

CinemaPlayer i mkv/ogm z wieloma sciezkami audio

CinemaPlayer i mkv/ogm z wieloma sciezkami audio
oryginalnie dalem tego posta na forum cinemki ale tuttaj tez moze sie komus przyda w koncu anime to mkv/ogm']

Moze pisze do samego siebie i nikomu sie to nie przyda ale uparlem sie zeby pod cinemka moc ogladac pliki ogm mkv z wieloma sciezkami audio
Problem ten dotyczy glownie plikow z anime bo tam powyzsze formaty sa najczesciej spotykane

MKV

kazdy kto probowal odpalic mkv pod cinemka wie ze w trakcie ogladania filmu szly rownoczesnie dwie sciezki audio
rozwiazaniem naszego problemu jest program Morgan Stream Switcher
jest on dostepny tu http://www.morgan-multimedia.com/mmswitch/index.htm wchodzi on ten w sklad Matroska_Pack_Full_v1.0.3.exe (w tym przypadku trzeba bo sobie zafajkowac) jest tu jako MMSwitch v.0.99
oka instalujemy powyzsze kodeki i juz mamu mkv z jedna sciezka audio zmiany sciezek audio dokonujemy przez czynnosc: prawy przycisk myszki na ekranie filmu/wybieramy Używane filtry/wybieramy Morgan Stream Switcher/ i tutaj opcja Switch! zmieniamy sciezki audio

OGM

uzywam kodeka(filtru): OggDS0996.exe
tu jest problemik taki ze jak odpalamy film w ogm to ikonka w ogm kolo zegarka w pasku systemowym jest raz aktywna raz nie cholera wie dlaczego ale co robimy:
odpalamy film w ogm/prawy przycisk myszki na ekranie/wybieramy Używane filtry/wybieramy ogg Splitter/ i zafajkowujemy opcje Always enable all streams
pozniej metoda prawy przycisk myszki na ekranie filmu/wybieramy Używane filtry/wybieramy Morgan Stream Switcher/ i tutaj opcja Switch! zmieniamy sciezki audio

powyzszy sposob dziala u mnie i u moich kumpli czyli chyba jest skuteczny:)

zeby uzyskac efekty mozliwe ze trzeba robic reset cinemki ale dziala i to jest super bo w koncu moge olac bsplayera do ogladania plikow mkv/ogm i wszystko ogladac pod cinemka;]

#2 2005-03-05 18:11:53

Suchy
Użytkownik

Odp: CinemaPlayer i mkv/ogm z wieloma sciezkami audio

Ten "sposób" to była pierwotna metoda obsługi DualAudio, dopiero po niej pojawiły się playery, któe obsługę kilku strumieni audio i tektowych mają wbudowaną. Metoda skuteczna, aczkolwiek niewygodna i mogąca powodować problemy (MMSwitch często się wykrzacza).
Ale miło że się podzieliłeś informacją smile

#3 2005-03-05 18:20:46

pawel_cd
Użytkownik

hehhe wiem ze to juz bylo ale poniewaz "wojuje" z tworca CinemaPlayer o obsluge dual audio to musialem sobie jakos radzic skopiowalem posta tutaj bo nie kazdy uzywa google a na pewno wielu meczy sie z mkv;] a morgan u mnie chodzi stabilniutko

#4 2005-04-30 17:07:26

Kilgur
Użytkownik

umnie dziala w 50% mam jedna sciezke ale nie moge wybrac drugiej bo cisze slysze smile

ara ara...

#5 2005-05-02 10:28:43

grabarz
Użytkownik

ja mam problem, mam Berserki w ogm i CinemaPlayer wogle mi ich nie chce otworzyc. wiesza sie po prostu...

#6 2005-06-14 10:45:14

pawel_cd
Użytkownik

berserka z axp wlasnie w tej chwili ogladam na cinemce

do kilgura: ogladam na cinemce od kilku miesiecy mkv i ogm nigdy sie nie zawiesilo zawsze jest oki wszystko skonfigurowane w taki sposob jaki podalem wiec jestem pewny w 100% ze jest oki;]

acha mmswitch nie wykrzaczyl mi sie nigdy:) dlatego twierdze ze cinema to najlepszy player (nie edytor napisow) na rynku; ogolnie mowiac przy pomocy vobsuba usprawnilem technike zmiany audio i takie mpclassic i bsplayery niech sie schowaja:) a subedit player to sie do robienia napisow nadaje:)

#7 2005-06-14 16:14:33

Yang
Użytkownik

A teraz wyjaśnij mi łaskawie czemu to biedny i zapracowany mod musiał za ciebie pobawić się w edycję postów? zly

#8 2005-06-14 16:23:03

pawel_cd
Użytkownik

hihih poniewaz takze biedny i zapracowany uzytkownik szybciej pisze niz czyta:) ale uzytkownik odczuwa smutek ze zmusil do pracy biednego moda i obiecuje poprawe i rozwage

#9 2005-06-14 16:24:05

Yang
Użytkownik

Ale jest też taka piękna opcja "Edytuj" Dzięki niej naprawde możesz uniknąć nieprzyjemności jezor

Stopka forum

© Animesub.info 2024