Nie jesteś zalogowany.
Wielkie dzięki:) A jeszcze mam pytanie do tego czy można to gdzieś zobaczyć[baka] Chodzi o to czy oni to gdzieś piszą albo gdzieś na kompie się pojawia czy mam się tak jak głupi domyślać, bo jak tak to dla tp[ostrzezenie]
taki program NetMeter jest świetny do tego celu,
tylko go wyguglać, używam od roku i jestem zadowolony.
przy okazji: zlicza on nawet transfer z kompa, któremu
udostępniam neta po LANie, bezbłędny jest on
A jescze mam pytanie czy jakis wirus np. trojan mógł spowodować takie cośże sie prędkość tak zmniejszyła??
a taki mały offtop. jak się nie ma neo to są takie programiki na kompa co mierzą ile się sciągło np. w nocy?
można też ciagnąć na koszt tepsy wpisyjąc rejestracja@itd hasło takie same wtedy też działa net:)
a co do ego wyłaczania kompa to chodzi o modem nie używam zadnych programów mam ten tylko do sagema od tepsy tam możesz w zaawansowanych opcjach żeby się podłaczało zaraz po zgubieniu sygnału dlatego jak resetuja po 24 godzinach podłacza sie zaraz po rozłaczeniu
Ty masz przez ruter wiec modem chodzi na okrągło i ci nie zlicza transferu
musisz kompa wyłaczyć wtedy i modem wyłaczasz dopuki modem chodzi nie mogą ci zmniejszyć limitu
Dokladnie, po 24h nastepuje AUTOMATYCZNE ROZLACZENIE w celu zmieny IP i pewnie nabicia limitu. I nie da sie tego wylaczyc
Hatake: Po co ja daje linki? Wejdz na turbokrecika!
ah bo ja myślałem że to linki tylko do neostrady
a taki mały offtop. jak się nie ma neo to są takie programiki na kompa co mierzą ile się sciągło np. w nocy?
NetMeter jak pisałem kawałek wyżej...
wybiera się w nim interfejs sieciowy, więc można
nim mierzyć nawet transfer po LANie
ja używam go do radiówki
Patrzcie tutaj
Patrzcie tutaj
Kolejna ściema[ukryty]
Yhym moze sa poradniki robiace z neo lacza nadswietlne }:>
Limity sa naliczane po stronie tpsa, o ludziach uzywajacyh nu limiterow i innych nie bede sie wypowiadal...
Limity - aby ludzie nie dzielili lacza
Dynamiczne IP - Aby nie stawiali serwerow, jednak to da sie bardzo latwo obejsc
Hm, też mam zakichaną neostradę, bo nie było innej możliwości, i do tego zaledwie 256 za które muszę płacić 72 zł. Umowa ma trwać jeszcze z rok, ale chyba sobie ją obejdę i założę 512 i będe płącił tylko 28zł przez pierwszy rok. Wystarczy bowiem dokonać przepisania telefonu na inną osobę, zameldowaną w tym samym domu (opłata 10zł) i nie ponosisz kary za zerwanie umowy. Poprostu mają taką lukę w przepisach. Zauważyłem, że neostrada naprawe nie liczy nieraz tego co ściagam. Po prostu jakby tego nie widziała, do tegowcale nie mam tak, że np. po tygodniu jednak mi to doliczają. Gdzieś musi istnieć jakaś luka.
Ja mysle, ze to fake Najprostrzy sposob to taki, ze poporstu kolujemy sobie od kogos kto ma neo dane do jego konta. I za jego zgoda, kiedy mu odpowiada laczymy sie na jego konto, wtedy scagane dane naliczane sa na jego konto a nie na nasze. Innego sposobu raczej nie ma. Problem? Trzeba miec fajnego znajomka ktory nic nie sciaga i malo siedzi na necie i w dodatku udostepnim nam swoj login i haslo. Sposob jest legalny, gdyz przeciez TPSA i tak ma za to zaplacone, a pozatmy zawsze mozemy powiedziec ze to wlasciciel konta logowal sie na naszym kompie, zeby nie zzerac nam transferu hehe
Ten sposób z AutoConecctem działa chociaż nie do konca tzn. Naliczają ci dużo mniej. Ja w zeszłym miesiącusciągnołem 11gb a naliczyli mi 6,5
Jakby dzialal to by w ogole nie naliczalo. A to ze nalicza tak czy siak to juz wina tpsa ze licznik im dziala czesto tak jakby chcial a nie mogl
Jakby dzialal to by w ogole nie naliczalo. A to ze nalicza tak czy siak to juz wina tpsa ze licznik im dziala czesto tak jakby chcial a nie mogl
Też możliwe:D
Neostrada sama w sobie to jest syf a ja sobie nie moge wyobrazić jak bym mógł korzystać z neta z takimi limitami, tragedia. Wspułczuje wszystkim którzy muszą być skazani na łaske tpsa i innych temu podobnych łonczy.
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-08-26 16:13:09)
Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Ja nie miałem wyboru. Taki net albo żaden, bo w mojej miejscowości nie było innej możliwosci.
Ech..... czlowieku..to nie modem zlicza ilosc danych...
Zatoichi napisał:Ech..... czlowieku..to nie modem zlicza ilosc danych...
Dane są zliczane po rozłączeniu. A jak wiadomo neostrata rozłancza sie co 24h, a resetowanie modemu ma niby zapobiec rozłączeniu