Nie jesteś zalogowany.
Chmmmm niby o tym nie wolno pisać ale POTZREBA MI SPRAWNEGO KOMPA DO OGLADANIA ANIME!!!!!(chyba dobre uzasadnienie)
Mam otóż ujowy problem otóż niewiadomo czemu mój komputer przerywa to znaczy słucham muzy czasami tnie mniej lub bardziej , podczas grania i różnych rzeczy tak samo.
Nie mam virósow(a przynajmniej nie wykrywa) naprawiłem wszystkie problemy z rejestru(sam i z pomocą programów) nie miałem przedtem żadnych takich problemów..zauważyłem że wykorzystanie procka skacze(czasami z 8% do 100% i różnie) robiłem wszystko nawet przywracanie systemu (z pewnych przyczyn nie mogę walnąć na nowo sytemu).....nie wiem co robić jestem bez radny i trące chęć walki czy ktoś miał podobnie i wie co zrobić......
Ard (i jego podobni) daruj sobie głupie lub mądre uwagi na temat że nie na temat i nie o anime itp.
Próbowałeś naprawiać system z płytki instalacyjnej WinXP? Mnie to kilka razy dupe uratowało. Ale trzeba to zrobić w dość specyficzny sposób. Jak nie będziesz wiedział jak to zrobić to wal na PRV.
mój kompek to
AMD Sempron 2800 +
512 pamięci
główna płyta gigabyta
GeForce 6200 256mb
dysk 160 giga
jeden napęd CD i jedna nagrywarka DVD( wszystko z LG)
system operacyjny Windows XP - Professional (5.1.2600) SP2
monitor Philipsa
zasilacz 300V
mam więcej pisać czy wystarczy bo więcej z pamięci nie wycisnę.
Opis problemu>
GÓWNO SIE TNIE A NIE POWIENNO, ) virusów zero problemów według niektórych programów .....cos tez obciąża procek ale nie wiem co (tajemna siła a co).
Idź na forum o komputerach, daj tam takiego posta to dopiero zobaczysz jak Cię zjedzą...
dlatego tam nie pisałem
wiesz takie różne trzeszczenia wynikają często z niezgodności sterowników itp. mi np. trzeszczało jak wgrałem nowszego windows media playera tj. powyzej 7.0 czy nawet samo 7.0 już nawet nie pamietam i tak więc pokombinuj troche ze sterownikami
Proponuję żebyś udał się z tym problemem na forum P2P & Wyszukiwarki. I nie mówię tego ze złośliwości, czy dlatego, że czuję powołanie, aby oczyścić forum z tematów niezwiązanych z M&A (jak ARD:)), ale tam ci po prostu pomogą.
acha ARD juz pisałem do modków(moja pomyłka jestem senny )
ARD dochodzi trzydziestki to mu bije albo ma ciote (jak nie patrzeć to tłumaczy zły humor)
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2006-08-27 23:39:34)
Niektórych wirusów nie wykryje ci żaden antywirus.Istnieją takie programy ja rootkity który maskują szkodliwe procesy oraz wirusy.Dlatego stosuje się takie programy jak Hijackthis , silent runners lub gmer. Powinieneś zarejestrować się na jakimś forum antyvirusovym i tam będzie opisane co musisz zrobić(wkleić logi).
Np na tym
Jeśli logi będziesz miał w porządku wtedy jedna z możliwych przyczyn ci odpadnie.
Ostatnio edytowany przez Citizen (2006-08-27 23:46:57)
sprawdź w mendzer urządzeń czy pokazuje ci że nie masz zainstalowanego kontrolera video. Jesli tak przeinstaluj sterowniki od karty muzycznej, graficznej i płyty głownej. Albo wyczys rejestr systemowy jakims programem. A jak nie kup nowy komputer
sprawdź w mendzer urządzeń czy pokazuje ci że nie masz zainstalowanego kontrolera video. Jesli tak przeinstaluj sterowniki od karty muzycznej, graficznej i płyty głownej. Albo wyczys rejestr systemowy jakims programem. A jak nie kup nowy komputer
W najgorszym wypadku zostaje Ci reinstalka całego systemu.
Możliwe też jest że zainstalowałes jakis program (i wraz znim coś - niekoniecznie wirus) któy powoduje że Ci cały komp niesprawnie chodzi. Miałem tak kiedys że przez jeden program ( juznei pamieam dokłądnie jaki, muaisałem reinstalke systemu robic, bo komp non stop sie wywalał, wieszał itp. Spróbuj przeanalizować od kiedy Ci sie tak dzije, i co w tym czasie instalowałes.
- Zgrzyt siedzisz tu już pół godziny i nadal nic nie wiesz. W tym czasie już bym kończył instalować system...
- Jeśli liczysz na flama, to musisz poczekać w kolejce.
Nie każdy może sobie o tak zrobic reinstaleke systemu ( u mnie reinstalka i przywrócenie wszsytkich programów to jest jakieś 4-5h roboty. A nie kazdy sobie moze pozwolic na costakiego.
A tak wogóle to po co takie teksty dajesz. Nie podoba ci sie to nie pisz i zgłos temat Moderatorom, albo spróbuj mu jakoś pomóc. Sam w ten sposób tylko spamujesz.
90% zasilacz poprostu jest za slaby, jesli to zasilacz noname, ktory ma 300W ale na tabliczce znamionowej w rzeczywistosci jak 250W ma to swietnie, to istnieje powazne ryzyko uszkodzenia komputera. poprostu zasilacz zaczyna sie "wymiekac". Proponuje pozyczyc zasilacz i sprawdzic jesli pomoze to musisz kupic jakis wmiare pozadny zasilacz 350W lub mocniejszy jesli masz zamiar kupic jakas lepsza karte graficzna. Ceny sa rozne ale juz za 90 zl mozna wmiare pozadna 350 kupic.
btw. Ludzie kupuja te obudowy ze smiesznymi zasilaczami, a pozniej dziwne rzeczy sie dzieja zasilacz jest najwazniejsza czescia komputera, oczym wie moze z 20% majacych komputery
ara ara...
Ard załozyłem temat by jutro po pracy zrobić to i owo z tą sprawą , a osobiście czekam ...ale na flambĂŠ z koniaczkem
Mr_Gregor z ostatnich istalowanych rzeczy był C&C Red Alert 2 może to ?
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2006-08-28 00:03:56)
Jak by zailacz był zasłaby to by już dawno wybuch według mnie. Problem jest z systemem. Moja rada daj mu paracetamol i przykryj go kołdro by sie wypocił
Jak by zailacz był zasłaby to by już dawno wybuch według mnie. Problem jest z systemem. Moja rada daj mu paracetamol i przykryj go kołdro by sie wypocił
:-DHahaha:-D
Mówię ci Zgrzyt, idź na forum, o którym pisałem wyżej, bo widzisz jakie tu rady dostajesz.:-D
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-08-28 00:02:58)
Jak by zailacz byĹ zasĹaby to by juĹź dawno wybuch wedĹug mnie. Problem jest z systemem. Moja rada daj mu paracetamol i przykryj go koĹdro by sie wypociĹ
LOL Ten tekst to sie nadaje na BASH'a
Ja sobie nie wyobraĹźam reinstalki swojego systemu :/ JakieĹ 10h w plecy Ĺźeby wszystko poustawiaÄ.
Ja mojego kompa postraszyła młotkiem i działał
Mr_Gregor z ostatnich istalowanych rzeczy był C&C Red Alert 2 może to ?
Zależy czy Ci komputer świrował zaraz jak to zainstalowałeś czy wcześniej.
Pozatym tak jak piszą wcześniej, to mozę być wina zasilacza.
Lecz wpierw spróbuj rady Ard'a:
Odłącz przewód od netu, wyłącz firewalla i antywira i sprawdz czy wszystko działa.
tez mam tak czasem takie cos ze komp mi wolno dziala i mp3 i wogole wszystko sie powoli wczyutują, a czasem wszystko działa bez zarzutu tak jak powinno działać na dobrym sprzęcie..
Jakie tryby pracy napędów?
Czy jest jakiś AV, jeśli tak to jaki?
Jak wygląda sprawa w Menadzerze zadań (podejrzane procesy, duże zużycie zasobów itd)?
Co pokazują logi z Podglądu zdarzeń?
itd..
Ma to samo Zgrzyt, na forum kompowym polecono, mi odpalic duza aplikacje, przy czym wył antywir, firewalla , neta, spr rejestr, wymienic sterowniki na nowsze, jesli nie wyda, przeinstalowac system. Nic wiecej sie nie da zrobic.
mój kompek to
AMD Sempron 2800 +
512 pamięci
główna płyta gigabyta
GeForce 6200 256mb
dysk 160 giga
jeden napęd CD i jedna nagrywarka DVD( wszystko z LG)
system operacyjny Windows XP - Professional (5.1.2600) SP2
monitor Philipsa
zasilacz 300V
Jaka to platforma? Podejrzewam, że S754.
Podaj model płyty głównej (potrzebne by dowiedzieć się co tam siedzi za chip odpowiedzialny za dźwięk, chipset)
Jaki producent dysku i interfejs (ATA, SATA)?
Zasiłke masz markową czy jakiś codegen?. Ale raczej z zasiłką jest wporzo. Gdyby nie to miałbyś resety, zwisy kompa (blue screeny). U mnie kumpel Athlona 64 3000+, 1GB Ram, GF 7600GT na 300W jedzie (Fortron) i wporzo chodzi.
Podaj też producenta grafy.
Podaj jaki masz Windows, jakich używasz kodeków, jakich sterowników do grafiki, muzyki. Nie chodzi mi o wersje, ale podaj czy np z płytki zakupionej z kartą graf czy aktualne z netu, czy modyfikowane czy oryginalne itp)