Nie jesteś zalogowany.
Niewiem czy w dobrym miejscu zaĹoĹźyĹem ten temat ale dobra... ĹciÄ gnÄ Ĺem gre na PSX'a dla kumpla, i to co otrzymaĹem to dwa pliki w formatach ".bin" i ".cue". Co mam z nimi zrobiÄ Ĺźeby wszystko poprawnie dziaĹaĹo?
sciagnij daemon'a,
sciagnij daemon'a,
MĂłgĹbyĹ powiedzieÄ coĹ wiÄcej? I co dalej, co to wogĂłle za formaty sÄ , pierwszy raz widze taki szajz i nie mam zielonego pojÄcia co dalej
lukasz to zes pojechal - daemona na psxa hehe
bin i cue to epsxe uruchamia(czyli emulator konsoli) ale oczywiścia można obrazy nagrać na płytę.
To zamiany obrazów na płytę polecam program ultra iso.
Ostatnio edytowany przez tom_21 (2006-08-28 09:50:05)
To są obrazy prawdopodobnie płyty na PSX. Ĺciąg sobie Alkohol 120%. Tam zamontuj w wirtualnym napędzie te pliki które ściągłeś lub nagrywa prosto na płytke z tych obrazów - oczywiiście też przy pomocy Alkohola. Tam jest opcja - nagrywaj z obrazu płyty czy jakoś tak.
Alcohol 120% lub CloneCD i wypalanko na plyte. Prawde mowiac pytanie dosc 'dziecinne', zeby nie ujac inaczej.
Ostatnio edytowany przez luczek (2006-08-28 09:50:48)
bin i cue to epsxe uruchamia(czyli emulator konsoli) ale oczywiścia można obrazy nagrać na płytę.
To zamiany obrazów na płytę polecam program ultra iso.
Nie nie nie, ja to ściągnąłem dla kumpla bo on ma PSX'a ja niechce emulatora na kompa. Czy tym Ultra iso zgram na płytke te obrazy tak że będą w swoim normalnym formacie i wszystko będzie działać czy znowu wyskoczy jakiś dziwny format?
Plik bin jest plikiem obrazu płyty - zazwyczaj jest to wierna kopia, wraz z emulowanymi zabezpieczeniami płyty, wykonywana przez program typu Alcohol, CloneCD czy też temu podobny. Plik cue jest to plik informacyjny, w ktorym zapisane jest info dla programu nagrywającego/emulującego napęd, o tym co znajduje się w bin i w jaki sposób to nagrać. Co z plikami zrobić masz napisane we wcześniejszych postach.
Czy tym Ultra iso zgram na płytke te obrazy tak że będą w swoim normalnym formacie i wszystko będzie działać czy znowu wyskoczy jakiś dziwny format?
Ja właśnie używam ultra iso ale oczywiście jest wiele programów.
Jak ściągniesz ten program otworzysz tym programem obraz to będzie wtedy możliwość nagrania na płytę.
aaa przeczytalem tylko pliki BIN, CUE ;/ hehe plama
najlepiej takie pliki wypalic Alcoholem w profilem "Playstation"
Polecam ten link: http://filext.com/
Imperare sibi maximum est imperium