Nie jesteś zalogowany.
Argh.... Polska sux0rz... Nawet plakatu porządnego kupić nie można... A jak już się zdecydowałem na kupno z zagranicy [konkretnie z Megagear - sklepu Megatokyo], to się okazało że do Polski nie wysyłają.. (dlaczego? poczta kradnie?)
Zna ktoś więc może jakiś sklep z plaktami? Ale nie z takim crapnym crapem a` la DB, Bitch (Bleach?) i Naróto... Najlepiej jakby był to plakat AIR, Shakugan No Shana [tutaj najbardziej liczę] albo Zero No Tsukaima...
Ew. mogę od kogoś odkupić.
Regards,
RiX
było to już na forum
Ale nie z takim crapnym crapem a` la DB, Bitch (Bleach?) i Naróto...
Kill this heretic!!!
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Mi to wygląda na prowokację!
Rixed ty chyba przesadzasz z tymi swoimi poglądami. Ja bardzo lubię Air i Shakugan no Shana ale Bleach no i stare Naruto też ma miejsce w moim sercu tak jak u wiele innych więc nie prowokuj ludzi nawet jeżeli czegoś nie lubisz. Każdy ma swoje zdanie ale jak wiesz fanów tych serii ktorych nie lubisz jest wielu i moze któryś być tak szalony ze cię jakoś namierzyy i pewnego dnia załatwi.
RiXeD napisał:Ale nie z takim crapnym crapem a` la DB, Bitch (Bleach?) i Naróto...
Kill this heretic!!!
NIe denerwuj sie tak , wiesz jak to sie mówi : są gusta i guściki
.
Po co kupować? Radze wziąźć porządną tapetke i iść to wydrukować gdzieś Dimlab czy gdziekolwiek... będziesz miał za mniej niż 20zł i spory... albo do jakiej drukarni obojętne... A jak chesz jaki plakat z konwentu to mam gdzieś pare skanów...
Po pierwsze- offtop. Ban. Mialem na mysli plakaty, nie anime. A nastawienie fanow Bleacha do nie-fanow chyba mowi samo za siebie... Drugi ban. Po prostu wszedzie sprzedaja jakies crapne husteczki (doslownie) z bliczem miast porzadnych plakatow.
Ostatnio edytowany przez RiXeD (2006-09-06 00:35:56)
Nie wiem czy sklep znajdziesz.
Miałem ten sam problem co ty.
Ale znalazłem na allegro fajną aukcje nazywała się plakat ze zdjęcia, albo jakoś tak.
Wystarczy troche inicjatywy. Poszukaj podobnej aukcji na allegro i poszukaj jakiejś pięknej grafiki w dość dużej rozdzielczości (napewno nie 1280x1024 musi być coś znacznie wiekszego jeżeli zależy ci na jakości). Dogadujesz się z kolesiem, o ile dobrze pamiętam to koszty razem z wysyłką to ok. 40zł, a masz to czego zapragniesz.
U mnie już pół roku wisi piękny plakat z Saikano o rozmiarach 100cm na 70cm. Taka wielkość powinna ci wystarczyć, oczywiście są też mniejsze.
Po co kupować? Radze wziąźć porządną tapetke i iść to wydrukować gdzieś Dimlab czy gdziekolwiek... będziesz miał za mniej niż 20zł i spory... albo do jakiej drukarni obojętne... A jak chesz jaki plakat z konwentu to mam gdzieś pare skanów...
A ja chodziłem po drukarniach, fotografaf i agencjach reklamowych i wszędzie albo mówili ze 1 sztuka to im się nie opłaca albo że nie mają takich dużych formatów jak ja chce:P
Ostatnio edytowany przez ralphkun89 (2006-09-06 01:22:30)
Po pierwsze- offtop. Ban. Mialem na mysli plakaty, nie anime. A nastawienie fanow Bleacha do nie-fanow chyba mowi samo za siebie...
Serio wziąłeś moją odpowiedź na poważnie? Gratulacje
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
RiXeD napisał:Po pierwsze- offtop. Ban. Mialem na mysli plakaty, nie anime. A nastawienie fanow Bleacha do nie-fanow chyba mowi samo za siebie...
Serio wziąłeś moją odpowiedź na poważnie? Gratulacje
Nie, pisałem coś bardziej ironicznego, ale jak mówiłem - coś się popieprzyło z moją gadową przeglądarką... I dlatego musiałem zostawić tylko to. Chyba limit znaków wprowadzanych w okienku albo coś...
Ostatnio edytowany przez RiXeD (2006-09-06 15:27:46)
pomysł z wydrukowaniem plakatu jest dobry, ale skąd wziąć skany o tak dobrej jakości? jak wysoka powinna być rozdzielczość by wydrukować plakat 100x70?
pomysł z wydrukowaniem plakatu jest dobry, ale skąd wziąć skany o tak dobrej jakości?
ze skanów artbooków albo samemu skanować
ew. na minitokyo można dużo znaleść, czasami w naprawdę dużych rozdzielczościach ;]
pomysł z wydrukowaniem plakatu jest dobry, ale skąd wziąć skany o tak dobrej jakości? jak wysoka powinna być rozdzielczość by wydrukować plakat 100x70?
Strasznie dużo tego jest na AnimePaper tylko do ściągania ich trzeba być aktywnym na forum. Mam jeszcze kilka na dysku z Green Green, Chrno Crusade, Lain, Saikano i jeszcze jakiś innych. Nie pamiętam dobrze. Jak jest ktoś chętny to moge przesłać. Mój plakat z Saikano jest w 2149x3227 i wyszedł świetnie. Inne są w podobnych rozmiarach. Jak ktoś jest chętny to pisać na gg albo PM moge przesłąć na mail.
A wiecie może gdzie mogę znaleźć zdjęcia z anime o dużej rozdzielczości ? I co ważne żeby były wysokiej jakości. Mowa o rozdzielczości 1750x2500 pikseli około.
Ostatnio edytowany przez mahou33 (2007-06-22 19:55:02)
Ja ostatnio zrobiłam sobie piękny plakat sama. Wzięłam sobie w Gimpie obrobiłam jedną stronę z mangi Hellsing (wyszło miodzio:D), poszłam do drukarni, a oni wydrukowali mi to bez żadnych pikseli, w dużym formacie A2, na sztywnym śliskim papierze i zapłaciłam 6zł!!! A z plakatu jestem bardzo zadowolona. Nie dość, że mam na nim to co chciałam, to jeszcze wiem, że nikt takiego nie ma:P
Po co się męczyć? Mr Muscle Cię wyręczy! [roftl]
EDIT: Mój plakat jest w kolorze, żeby nie było. W drukarniach cyfrowych (a do takiej się udałam) zazwyczaj mają programy graficzne z interpolacją warstw, tak więc mogą zwiększać rozmiar zdjęć bez ich pikselowego oszpecania:)
Serio, polecam[madrala]
Ostatnio edytowany przez Shinma86 (2007-06-22 20:05:31)
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
A wiecie może gdzie mogę znaleźć zdjęcia z anime o dużej rozdzielczości ? I co ważne żeby były wysokiej jakości. Mowa o rozdzielczości 1750x2500 pikseli około.
"Zdjęcia z anime"? Jeśli chodzi o screenshoty, to sam film musi być w takiej rozdziałce, co na razie nie jest standardem. Oczywiście można sobie screen przeskalować do wysokiej rozdzielczości, ale przez to wcale nie będzie wyglądał lepiej.
Zapewne masz na myśli tapety, skany artbooków itd. Odpowiedź brzmi: na eMule'u. Tu, jeśli dobrze pamiętam, podawano różne źródła do tapet w wysokiej rozdziałce.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-06-22 20:09:45)