Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Cholera, a ja chodzę i chodzę, a tego 10-tego nigdzie nie ma, chyba będę musiał online zamówić...;)
EDIT:
Dulu wykazał się niesamowitą orientacją w terenie, jak zawsze zresztą, i to na własnych śmiechach[baka]
Wszedłem do pierwszego lepszego marketu(takiego większego), skręciłem w prawo, a tam duży kiosk, a w nim co? Cała ściana, regał, szafa w gazetach od IDG[kombinuje]
Naturalnie nr: 10 mam już na biurku[los]
BTW: IDG, Freeman, czekam na jeszcze, to się nazywam dobrze wydane 20zł!
Ostatnio edytowany przez dulu (2007-12-08 19:24:25)
Jestem świeżo po obejrzeniu filmu (wczoraj obejrzałem). I muszę powiedzieć, że cały czas jestem pod jego wrażeniem.
Film był świetny. Najlepsze jednak w tym wszystkim, że po obejrzeniu go z rodziną usłyszałem "Masz jeszcze jakiś tytuł anime na oku? Mam trochę zbędnej kasy."
A ja musze stwiwdzić, że tłumaczenie odbiega znacznie od oryginału, widać, że ktoś tłumczył z angielskiego skryptu. Warto jednak poznać rodzimy język anime:P
oglądałem dziś pudełko w sklepie tego wydania i przykuł moją uwage taki napis "napisy/fansuby" więc może ktoś tam zauważy swoje napisy jak kiedyś tą pozycje tłumaczył:)
oglądałem dziś pudełko w sklepie tego wydania i przykuł moją uwage taki napis "napisy/fansuby" więc może ktoś tam zauważy swoje napisy jak kiedyś tą pozycje tłumaczył:)
Hi hi hi, myślę, że dla autora fansubów ich obecność nie jest zaskoczeniem
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
dareios napisał:oglądałem dziś pudełko w sklepie tego wydania i przykuł moją uwage taki napis "napisy/fansuby" więc może ktoś tam zauważy swoje napisy jak kiedyś tą pozycje tłumaczył:)
Chyba na pewno nie jest zaskoczeniem
liia napisał:dareios napisał:oglądałem dziś pudełko w sklepie tego wydania i przykuł moją uwage taki napis "napisy/fansuby" więc może ktoś tam zauważy swoje napisy jak kiedyś tą pozycje tłumaczył:)
O ja ***********!
Dla zainteresowanych - "Perfect Blue" jest od ręki dostępny tutaj:
http://allegro.pl/item371541445_perfect … lych_.html
Ostatnio edytowany przez tystnaden (2008-05-26 03:57:49)
A wie może ktoś czy IDG szykuje coś nowego z anime?
bodzio napisał:liia napisał:Hi hi hi, myślę, że dla autora fansubów ich obecność nie jest zaskoczeniem
O ja ***********!
Taa Udaje, że nie wiedział, ale... Twoje napiski były lepsze od tych drugich Ale fakt faktem widać, że nie z japońskiego.
A wie może ktoś czy IDG szykuje coś nowego z anime?
Szykuje W stosownym czasie na pewno poinformuję
Szkoda, że IDG ogranicza się do tytułów bardzo łatwo dostępnych w Europie. Dla kolekcjonerów to może gratka, a i miło zobaczyć fansuby na oryginalnym wydaniu anime.
Mam nadzieję, że to o czym wpomina Freeman powyżej to jakiś powiew świerzości. Marne szanse ale mogę mieć cichą nadzieję.
Szkoda, że IDG ogranicza się do tytułów bardzo łatwo dostępnych w Europie. Dla kolekcjonerów to może gratka, a i miło zobaczyć fansuby na oryginalnym wydaniu anime.
Mam nadzieję, że to o czym wpomina Freeman powyżej to jakiś powiew świerzości. Marne szanse ale mogę mieć cichą nadzieję.
Wyjątki się zdarzają i jeszcze się zdarzą Ale nie zapominajmy też, że anime jest generalnie dość popularne (w Europie) i w zasadzie wszystkie dobre tytuły są "łatwo dostępne"
marzenia napisał:Szkoda, że IDG ogranicza się do tytułów bardzo łatwo dostępnych w Europie. Dla kolekcjonerów to może gratka, a i miło zobaczyć fansuby na oryginalnym wydaniu anime.
Mam nadzieję, że to o czym wpomina Freeman powyżej to jakiś powiew świerzości. Marne szanse ale mogę mieć cichą nadzieję.Wyjątki się zdarzają i jeszcze się zdarzą Ale nie zapominajmy też, że anime jest generalnie dość popularne (w Europie) i w zasadzie wszystkie dobre tytuły są "łatwo dostępne"
A Kuro??
Ciekawa rzecz. Ze Zlecencjonowanych Anime znikną Gits 2 i Virus. Pomyśleć, że Freeman twierdził jeszcze 5 miesięcy temu, iż zostaną one wydane. Chyba słusznie wątpiłem.
IDG ma obecnie prawa do Millennium Actress. Ciekawe jak długo?
Ostatnio edytowany przez duch_84 (2008-05-26 16:13:31)
marzenia napisał:Szkoda, że IDG ogranicza się do tytułów bardzo łatwo dostępnych w Europie. Dla kolekcjonerów to może gratka, a i miło zobaczyć fansuby na oryginalnym wydaniu anime.
Mam nadzieję, że to o czym wpomina Freeman powyżej to jakiś powiew świerzości. Marne szanse ale mogę mieć cichą nadzieję.Wyjątki się zdarzają i jeszcze się zdarzą Ale nie zapominajmy też, że anime jest generalnie dość popularne (w Europie) i w zasadzie wszystkie dobre tytuły są "łatwo dostępne"
Chodzi mi w zasadzie coś mniej oklepanego niz GitS, Akira, Appleseed. W wydawanych anime panuje tendencja s-f, postnuklearnej zaglady swiata tudziez anime ze stajni Ghibli i Miyaza-sama (uwaga generalizuje). Oby ktos kiedys wpadl na genialny pomysl wydania wznowionego NGE .
Freeman napisał:marzenia napisał:Szkoda, że IDG ogranicza się do tytułów bardzo łatwo dostępnych w Europie. Dla kolekcjonerów to może gratka, a i miło zobaczyć fansuby na oryginalnym wydaniu anime.
Chodzi mi w zasadzie coś mniej oklepanego niz GitS, Akira, Appleseed. W wydawanych anime panuje tendencja s-f, postnuklearnej zaglady swiata tudziez anime ze stajni Ghibli i Miyaza-sama (uwaga generalizuje). Oby ktos kiedys wpadl na genialny pomysl wydania wznowionego NGE .
Bo przecież NGE wcale nie jest oklepane i nie podchodzi pod s-f ;) A serio, jeśli IDG zakłada taki pułap cenowy, z jakim mieliśmy do tej pory do czynienia, to raczej nie zobaczysz tego na dvd od nich. I polecam zapoznać się z Perfect Blue, powinno spełnić twoje oczekiwania w tym zakresie.
A ja sobie czekam na Millennium Actress.
Ostatnio edytowany przez liia (2008-05-26 16:14:00)
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
A Kuro??
Wyjątki się zdarzają i jeszcze się zdarzą
Ciekawa rzecz. Ze Zlecencjonowanych Anime znikną Gits 2 i Virus. Pomyśleć, że Freeman twierdził jeszcze 5 miesięcy temu, iż zostaną one wydane. Chyba słusznie wątpiłem.
To w ogóle były dodane do zlicencjonowanych? Nawet nie zauważyłem szczerze mówiąc, w każdym razie - bez mojego udziału. A wątpić nikt ci nie broni
IDG ma obecnie prawa do Millennium Actress. Ciekawe jak długo?
Na wystarczająco długo. Dodam też, że o ile się orientuję ma prawa jeszcze do paru innych tytułów. Jeden nawet kiedyś "zapowiedziałem", ale nikt się chyba nie zorientował
Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-05-26 16:32:55)
Odświeżę ci pamięć paroma linkami.
http://anime.com.pl/Fansuberskie_tlumac … ,2010.html
[url=http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=37765]http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=37765]
[url=http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=20979]http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=20979]
No niestety Gits 2 były tam. Gdyby było inaczej posty i nius straciły by sens, od razu byś to powiedział w tamtym temacie, a np Frozen by za mną nie dyskutował.
Najlepiej zapytać Beavis'a co tam się w ogóle stało (chociaż sądzę, że ty masz interesującą mnie informację[ej]).
Ostatnio edytowany przez duch_84 (2008-05-27 15:33:51)
...
Troszeczku nie bardzo wiem, o co ci chodzi z tym wszystkim. Ja po prostu nie zaglądałem do "zlicencjonowanych" za tymi tytułami, info podaję zawsze, gdy informacja jest pewna i wiadomo co, gdzie i kiedy. Zapowiedziane tytuły będą (niezapowiedziane pewnie też..), ale ponieważ ustalanie terminarza nie należy do mnie, to nie mogę powiedzieć, kiedy. Stay tuned
Marzy mi się wydanie NGE w podobnej wersji jak GITS
Może ktoś na polskim rynku skusi się kiedyś na wydanie tego arcydzieła
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna