#41 2007-12-08 18:18:59

dulu
Moderator

Odp: "PERFECT BLUE" od IDG

Cholera, a ja chodzę i chodzę, a tego 10-tego nigdzie nie ma, chyba będę musiał online zamówić...;)

EDIT:

Dulu wykazał się niesamowitą orientacją w terenie, jak zawsze zresztą, i to na własnych śmiechach[baka]
Wszedłem do pierwszego lepszego marketu(takiego większego), skręciłem w prawo, a tam duży kiosk, a w nim co? Cała ściana, regał, szafa w gazetach od IDG[kombinuje]
Naturalnie nr: 10 mam już na biurku[los]

BTW: IDG, Freeman, czekam na jeszcze, to się nazywam dobrze wydane 20zł!

Ostatnio edytowany przez dulu (2007-12-08 19:24:25)

#42 2007-12-08 20:43:09

Barti
Użytkownik

Jestem świeżo po obejrzeniu filmu (wczoraj obejrzałem). I muszę powiedzieć, że cały czas jestem pod jego wrażeniem.
Film był świetny. Najlepsze jednak w tym wszystkim, że po obejrzeniu go z rodziną usłyszałem "Masz jeszcze jakiś tytuł anime na oku? Mam trochę zbędnej kasy."

#43 2007-12-08 22:41:44

Logan
Użytkownik

A ja musze stwiwdzić, że tłumaczenie odbiega znacznie od oryginału, widać, że ktoś tłumczył z angielskiego skryptu. Warto jednak poznać rodzimy język anime:P

#44 2007-12-09 20:16:10

dareios
Użytkownik

oglądałem dziś pudełko w sklepie tego wydania i przykuł moją uwage taki napis "napisy/fansuby" smile więc może ktoś tam zauważy swoje napisy jak kiedyś tą pozycje tłumaczył:)

#45 2007-12-09 20:29:35

liia
Użytkownik

dareios napisał:

oglądałem dziś pudełko w sklepie tego wydania i przykuł moją uwage taki napis "napisy/fansuby" smile więc może ktoś tam zauważy swoje napisy jak kiedyś tą pozycje tłumaczył:)

Hi hi hi, myślę, że dla autora fansubów ich obecność nie jest zaskoczeniem hehe

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)

#46 2007-12-09 22:18:59

bodzio
Użytkownik

liia napisał:
dareios napisał:

Chyba na pewno nie jest zaskoczeniem oczkod

wladza1.png

#47 2007-12-09 22:26:08

Freeman
Użytkownik

bodzio napisał:
liia napisał:
dareios napisał:

O ja ***********! oczkod

#48 2008-05-26 03:57:06

tystnaden
Użytkownik

Dla zainteresowanych - "Perfect Blue" jest od ręki dostępny tutaj:

http://allegro.pl/item371541445_perfect … lych_.html

Ostatnio edytowany przez tystnaden (2008-05-26 03:57:49)

#49 2008-05-26 09:56:37

Endru
Użytkownik

A wie może ktoś czy IDG szykuje coś nowego z anime?

#50 2008-05-26 10:26:58

nerontj
Użytkownik

Freeman napisał:
bodzio napisał:
liia napisał:

O ja ***********! oczkod

Taa jezor Udaje, że nie wiedział, ale... jezor Twoje napiski były lepsze od tych drugich jezor Ale fakt faktem widać, że nie z japońskiego.

Z6Umo

#51 2008-05-26 10:34:49

Freeman
Użytkownik

Endru napisał:

A wie może ktoś czy IDG szykuje coś nowego z anime?

Szykuje smile W stosownym czasie na pewno poinformuję smile

#52 2008-05-26 10:57:42

marzenia
Użytkownik

Szkoda, że IDG ogranicza się do tytułów bardzo łatwo dostępnych w Europie. Dla kolekcjonerów to może gratka, a i miło zobaczyć fansuby na oryginalnym wydaniu anime.
Mam nadzieję, że to o czym wpomina Freeman powyżej to jakiś powiew świerzości. Marne szanse ale mogę mieć cichą nadzieję.

#53 2008-05-26 13:48:13

Freeman
Użytkownik

marzenia napisał:

Szkoda, że IDG ogranicza się do tytułów bardzo łatwo dostępnych w Europie. Dla kolekcjonerów to może gratka, a i miło zobaczyć fansuby na oryginalnym wydaniu anime.
Mam nadzieję, że to o czym wpomina Freeman powyżej to jakiś powiew świerzości. Marne szanse ale mogę mieć cichą nadzieję.

Wyjątki się zdarzają i jeszcze się zdarzą smile Ale nie zapominajmy też, że anime jest generalnie dość popularne (w Europie) i w zasadzie wszystkie dobre tytuły są "łatwo dostępne" smile

#54 2008-05-26 15:15:00

duch_84
Użytkownik

Freeman napisał:
marzenia napisał:

Wyjątki się zdarzają i jeszcze się zdarzą smile Ale nie zapominajmy też, że anime jest generalnie dość popularne (w Europie) i w zasadzie wszystkie dobre tytuły są "łatwo dostępne" smile

A Kuro??

Ciekawa rzecz. Ze Zlecencjonowanych Anime znikną Gits 2 i Virus. Pomyśleć, że Freeman twierdził jeszcze 5 miesięcy temu, iż zostaną one wydane. Chyba słusznie wątpiłem.

IDG ma obecnie prawa do Millennium Actress. Ciekawe jak długo?

Ostatnio edytowany przez duch_84 (2008-05-26 16:13:31)

#55 2008-05-26 15:39:08

marzenia
Użytkownik

Freeman napisał:
marzenia napisał:

Chodzi mi w zasadzie coś mniej oklepanego niz GitS, Akira, Appleseed. W wydawanych anime panuje tendencja s-f, postnuklearnej zaglady swiata tudziez anime ze stajni Ghibli i Miyaza-sama (uwaga generalizuje). Oby ktos kiedys wpadl na genialny pomysl wydania wznowionego NGE brakslow.

#56 2008-05-26 16:13:07

liia
Użytkownik

marzenia napisał:
Freeman napisał:
marzenia napisał:

Chodzi mi w zasadzie coś mniej oklepanego niz GitS, Akira, Appleseed. W wydawanych anime panuje tendencja s-f, postnuklearnej zaglady swiata tudziez anime ze stajni Ghibli i Miyaza-sama (uwaga generalizuje). Oby ktos kiedys wpadl na genialny pomysl wydania wznowionego NGE brakslow.

Bo przecież NGE wcale nie jest oklepane i nie podchodzi pod s-f jezor;) A serio, jeśli IDG zakłada taki pułap cenowy, z jakim mieliśmy do tej pory do czynienia, to raczej nie zobaczysz tego na dvd od nich. I polecam zapoznać się z Perfect Blue, powinno spełnić twoje oczekiwania w tym zakresie.
A ja sobie czekam na Millennium Actress.

Ostatnio edytowany przez liia (2008-05-26 16:14:00)

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)

#57 2008-05-26 16:32:03

Freeman
Użytkownik

duch_84 napisał:

A Kuro??

Freeman napisał:

Wyjątki się zdarzają i jeszcze się zdarzą smile

duch_84 napisał:

Ciekawa rzecz. Ze Zlecencjonowanych Anime znikną Gits 2 i Virus. Pomyśleć, że Freeman twierdził jeszcze 5 miesięcy temu, iż zostaną one wydane. Chyba słusznie wątpiłem.

To w ogóle były dodane do zlicencjonowanych? Nawet nie zauważyłem szczerze mówiąc, w każdym razie - bez mojego udziału. A wątpić nikt ci nie broni smile_big

duch_84 napisał:

IDG ma obecnie prawa do Millennium Actress. Ciekawe jak długo?

Na wystarczająco długo. Dodam też, że o ile się orientuję ma prawa jeszcze do paru innych tytułów. Jeden nawet kiedyś "zapowiedziałem", ale nikt się chyba nie zorientował oczkod

Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-05-26 16:32:55)

#58 2008-05-27 15:25:04

duch_84
Użytkownik

Odświeżę ci pamięć paroma linkami.
http://anime.com.pl/Fansuberskie_tlumac … ,2010.html
[url=http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=37765]http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=37765]
[url=http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=20979]http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=20979]

No niestety Gits 2 były tam. Gdyby było inaczej posty i nius straciły by sens, od razu byś to powiedział w tamtym temacie, a np Frozen by za mną nie dyskutował.

Najlepiej zapytać Beavis'a co tam się w ogóle stało (chociaż sądzę, że ty masz interesującą mnie informację[ej]).

Ostatnio edytowany przez duch_84 (2008-05-27 15:33:51)

#59 2008-05-27 15:41:09

Freeman
Użytkownik

duch_84 napisał:

...

Troszeczku nie bardzo wiem, o co ci chodzi z tym wszystkim. Ja po prostu nie zaglądałem do "zlicencjonowanych" za tymi tytułami, info podaję zawsze, gdy informacja jest pewna i wiadomo co, gdzie i kiedy. Zapowiedziane tytuły będą (niezapowiedziane pewnie też..), ale ponieważ ustalanie terminarza nie należy do mnie, to nie mogę powiedzieć, kiedy. Stay tuned smile

#60 2008-05-28 11:53:15

Endru
Użytkownik

Marzy mi się wydanie NGE w podobnej wersji jak GITS jezor
Może ktoś na polskim rynku skusi się kiedyś na wydanie tego arcydzieła smile

Stopka forum

© Animesub.info 2024