#1 2008-04-30 15:12:41

Krzyżu
Użytkownik

Blassreiter

7559.jpg
Tytuł: Blassreiter; ブラスレイター
Data premiery: 06.04.2008
Gatunek: sf, nadprzyrodzone, akcja
Produkcja: GONZO

Trochę o fabule.
  Akcja "Blassreitera" dzieje się w Niemczech. W owym kraju działa specjalna organizacja o nazwie "XAT"(oryginalna nazwa, co nie?), która zajmuję się tropieniem oraz zwalczaniem przerażających stworów, Amalgamatów. Stwory te powstają na skutek transformacji trupa w demona, poczym nabywają zdolność do przyswajania(dosłownie) metalowych przedmiotów. Czego chcą, po co to robią-nie wiemy. Do fabuły zostaje "doklejony" motyw wyścigów motocyklowych. Z którymi mamy do czynienia już na samym początku. Nic więcej na temat fabuły nie da się powiedzieć, ponieważ tylko tyle dowiadujemy się z pierwszych dwóch odcinków.

Kreska.
  Hm, jest zjadliwa. Aczkolwiek, tutaj zmartwię nie jednego fana anime. Akcja, wyścigi motocyklowe, walka-są renderowane komputerowo. Niestety, poziom tego renderingu pozostawia wieleeee do życzenia. I jestem pewien, że spora rzesza oglądających porzuci tą produkcje ze względu na w/w render.

Muzyka.
  Za wiele nie da się tutaj napisać. Jest, i tyle. Op i End może być.

Postacie.
  Bezbarwne, bezbarwne i jeszcze raz bezbarwne. Kompletnie nie przekonywują do siebie. Brak cech charakterystycznych. Żadnych celów, dążeń, itp. Moim skromnym zdaniem to największy minus zaraz po zastosowaniu komputerów w anime. Można powiedzieć, że postacie są, bo muszą być.

Ostatnie słowo.
  Nie tego oczekiwałem. Miałem nadzieję na ciekawe anime z dobrą akcją. Anime, które będę oglądał z zaciekawieniem. Tymczasem obejrzałem dwa odcinki bezpłciowego i bardzo niemrawego animca. Jednym słowiem-GONZO nie popisało się. Producenci dali plamę. A mają w swoim dorobku tytuły, które podobały mi się. Wg mnie "Blassreiter" zginie w gąszczu innych, o wiele lepszych anime.

Skriny z wersji [aniserv].
9036aa5e8b6bf8b7m.png856374ec847788d0m.pngebbdfcf3f6a59988m.png32b28af416c37f01m.png7569702facde7d52m.png

Ostatnio edytowany przez Krzyżu (2008-04-30 15:13:25)

lastfmbuttonbykiokuh.png

#2 2008-04-30 17:06:17

Sen
Użytkownik

Odp: Blassreiter

ta paniusia to troche jak bym widział d gray man'a ^^ fabuła ogólnikowo podobna do tego anime czyli nic nowego. Dodatkowo akcja niemcy (nie lubie tego kraju ^--^) ale zobaczy sie po pierwszych dwoch odcinkach ...

Your Sin is my Sin because of Destiny to the Last Judgement.
Raison D'etre

Stopka forum

© Animesub.info 2024