Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam
Mam pytanie mam teledysk i chciałbym dodac do niego napisy tzn. tekst piosenki jak to mam zrobic , rozumiem ze musze miec jakis program, moze ktos sie zna na tym tutaj ??
I potrafił by mi pomoc
Ty chyba zawady szukasz?
Patrzyłeś w google.pl
JAK DODAĆ NAPISY DO FILMU?
Możesz spróbować programem Adobe Premier Pro (dopiero co zacząłem się nim bawić, ale jest chyba taka możliwość. Nie mam pewności). Metodę jaką przetestowałem to: Gdy klip był już gotowy i zostało tylko dodanie napisów to przekonwertowałem go do mkv, zrobiłem napisy za w ASS za pomocą Aegisub i za pomocą mkvtoolmix wrzuciłem je go kontenera i działały.
Witam
Mam pytanie mam teledysk i chciałbym dodac do niego napisy tzn. tekst piosenki jak to mam zrobic , rozumiem ze musze miec jakis program, moze ktos sie zna na tym tutaj ??
I potrafił by mi pomoc
Możesz do tego użyć zwykłego virtualdub'a z TextSubem(vsfilter, lub jak kto woli vobsub) a napisy przygotowaćw Aegisubie - to naprawde proste, chodź przygotowanie zaawansowanej animacji z początku może okazać się dość trudne - to fajny, prosty efekt zrobić jest łatwo
Wszystko zależy od tego jakie te napisy mają być i co chcesz do tego klipu dać, oraz, i to chyba najważniejsze, czy przypadkiem nie szukasz programu, który zrobi wszystko za ciebie
Strony 1