#1 2009-02-06 05:20:55

Rafaga
Użytkownik
Skąd: /m/
Dołączył: 2006-12-22

Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

Mam serię która, chyba w standardzie, jest "zgnieciona" do 16:9. Kiedy probuje przystosować obraz do ekranu 4:3, nic się nie dzieje. Przy rozciąganiu ręcznym jest to samo, siatka normalnie się rozciąga, ale sam obraz pozostaje bez zmian. Czy to jest jakiś błąd programu, kodeków, czy jeszcze czegoś innego ???

PS. W AllPlayerze bez problemów mam 4:3.


War-yun.png

Offline

#2 2009-02-06 07:33:12

luki349
Użytkownik
Skąd: Poznań
Dołączył: 2006-11-18

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

szczerze to ja nie wiem, czy SE ma takie opcje do zmieniania obrazu... pobaw się "rozciągnij obraz w poziomie/pionie" - takie suwaczki małe, które się pojawiają na fullscreenie jak myszką ruszysz jezor

Offline

#3 2009-02-06 10:37:32

raziel4ever
Użytkownik
Dołączył: 2004-12-05

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

luki349 ty chyba nie zrozumiales jego postu przeciez napisal ze przy recznym ma to samo smile

ze swojej strony tez moge podtwierdzic iz wystepuje owe zjawisko

Offline

#4 2009-02-06 12:38:18

meg78
Użytkownik
Dołączył: 2006-02-25

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

Owszem Sub-Edit ma coś takiego. Poszukaj w zakładce Widok a później Transformacje.
U mnie wszystko działa. Też czasem używam tego.

Offline

#5 2009-02-06 13:03:24

tornadoretkinia
Użytkownik
Skąd: Łódź
Dołączył: 2007-12-07

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

Tylko niektóre da się zmienić w SE za pomocą ustawień 16:9 czy 4:3 i raczej nie da się tego zrobić w SE. Można jednak powiększyć obraz za pomocą zoom (ten suwak z lupą), ale wtedy obetnie ci obraz.


-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-

crwr1.jpg

dobre, lepsze, radzieckie!

Offline

#6 2009-02-06 13:33:16

s0n1c
Użytkownik
Skąd: Tokyo-3
Dołączył: 2005-09-24

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

Jakie masz kodeki?


KiXBu

Offline

#7 2009-02-06 13:54:31

meg78
Użytkownik
Dołączył: 2006-02-25

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

Ja mam realtek na rm  i inne ,ffdshow ale głównie używam ACE Mega Codec Pack.

Offline

#8 2009-02-06 14:08:06

szymon_j
Użytkownik
Skąd: Bydgoszcz
Dołączył: 2006-01-03

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

Z tego co zauważyłem to tylko DivXy da się rozciągać Xvidy już nie.

Offline

#9 2009-02-06 14:46:26

meg78
Użytkownik
Dołączył: 2006-02-25

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

Próbowałeś avi i inne fomaty?

Offline

#10 2009-02-07 02:05:56

Rafaga
Użytkownik
Skąd: /m/
Dołączył: 2006-12-22

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

meg78 napisał:

Owszem Sub-Edit ma coś takiego. Poszukaj w zakładce Widok a później Transformacje.
U mnie wszystko działa. Też czasem używam tego.

Nie działa.

s0n1c napisał:

Jakie masz kodeki?

K-Lite.

meg78 napisał:

Próbowałeś avi i inne fomaty?

Avi, mkv, ogm, nigdzie nie da rady.


War-yun.png

Offline

#11 2009-02-07 12:36:37

meg78
Użytkownik
Dołączył: 2006-02-25

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

Przedtem ci działało czy nie?

Offline

#12 2009-02-07 12:41:35

Envie
Użytkownik
Skąd: Częstochowa
Dołączył: 2008-12-21

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

Żeby rozciągać wszystkie obrazy Sub-Editem, to trzeba mieć podpasowane pod niego kodeki.

Ostatnio edytowany przez Envie (2009-02-07 12:54:59)

Offline

#13 2009-02-07 12:46:37

meg78
Użytkownik
Dołączył: 2006-02-25

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

Ja od dawna używamtego playera i wszystko mi działa. Może zmień na nowszą wersję.

Offline

#14 2009-02-07 12:48:57

meg78
Użytkownik
Dołączył: 2006-02-25

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

Ja od dawna używam tego playera i wszystko mi działa. Może zmień na nowszą wersję.
sorry za off top

Ostatnio edytowany przez meg78 (2009-02-07 12:58:18)

Offline

#15 2009-02-07 16:45:06

miaski
Użytkownik
Skąd: skarland
Dołączył: 2007-02-08

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

Też się podłączam. Czy ktoś mógł by podać nazwy z kodekami oraz ich wersje w takim składzie by dało by rade dopasowywać obraz według swojego uznania.


miaski1.gif

Offline

#16 2009-02-07 17:02:59

Sir_Ace
Użytkownik
Dołączył: 2006-11-18

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

(-Lite i (u mnie) działa.

Offline

#17 2009-02-07 18:52:57

miaski
Użytkownik
Skąd: skarland
Dołączył: 2007-02-08

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

Sir_Ace DZIAŁA ci rozciąganie w mkv, avi, rmvb, ogm i mp4 ??


miaski1.gif

Offline

#18 2009-02-07 19:48:40

lb333
Użytkownik
Dołączył: 2006-01-30

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

Jeśli działa zoom, to może zamiast rozciągać - zwężyć i powiększyć zoomem?

Offline

#19 2015-01-11 13:46:32

Quithe
Użytkownik
Skąd: Bytom / Warszawa (głównie)
Dołączył: 2005-03-28

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

Wykopki!!!

Zmieniłem kompa i monitor, więc musiałem przejść z Win 7. SE działa normalnie, ale mam problem z jakością obrazu na monitorze fullhd. Podczas automatycznego rozciągania obraz nie wygląda za ciekawie, widać kratki na krawędziach, np. twarzy. Odpalanie przez starter .exe niestety nie poprawia jakości, chociaż na lapie, gdzie ekran ma 720p różnica jest wyraźnie zauważalna. Macie jakiś pomysł, co ustawić w kodekach czy samym SE?

Kodeki są z CCCP, widzę że na LAV się przenieśli na dobre. W MPC ten problem nie występuje, seriale w mp4 wyglądają dobrze na rozciągnięciu.


myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

Offline

#20 2015-01-11 14:01:41

bodzio
Użytkownik
Skąd: Szczecin
Dołączył: 2006-05-18

Odp: Rozciąganie obrazu w Sub-Edit.

Quithe napisał:

Wykopki!!!

Zmieniłem kompa i monitor, więc musiałem przejść z Win 7. SE działa normalnie, ale mam problem z jakością obrazu na monitorze fullhd. Podczas automatycznego rozciągania obraz nie wygląda za ciekawie, widać kratki na krawędziach, np. twarzy. Odpalanie przez starter .exe niestety nie poprawia jakości, chociaż na lapie, gdzie ekran ma 720p różnica jest wyraźnie zauważalna. Macie jakiś pomysł, co ustawić w kodekach czy samym SE?

Kodeki są z CCCP, widzę że na LAV się przenieśli na dobre. W MPC ten problem nie występuje, seriale w mp4 wyglądają dobrze na rozciągnięciu.

Grzebałeś w opcjach wygląd i pełny ekran? Masz tam np. ustawiaj wielkość okna programu na 100% wielkości filmu; zmiana wielkości rozdzielczości w trybie pełnoekranowym (zakładka pełny ekran).


wladza1.png

Offline

Stopka forum

© Animesub.info 2019