Nie jesteś zalogowany.
Mam serię która, chyba w standardzie, jest "zgnieciona" do 16:9. Kiedy probuje przystosować obraz do ekranu 4:3, nic się nie dzieje. Przy rozciąganiu ręcznym jest to samo, siatka normalnie się rozciąga, ale sam obraz pozostaje bez zmian. Czy to jest jakiś błąd programu, kodeków, czy jeszcze czegoś innego ???
PS. W AllPlayerze bez problemów mam 4:3.
szczerze to ja nie wiem, czy SE ma takie opcje do zmieniania obrazu... pobaw się "rozciągnij obraz w poziomie/pionie" - takie suwaczki małe, które się pojawiają na fullscreenie jak myszką ruszysz
luki349 ty chyba nie zrozumiales jego postu przeciez napisal ze przy recznym ma to samo
ze swojej strony tez moge podtwierdzic iz wystepuje owe zjawisko
Owszem Sub-Edit ma coś takiego. Poszukaj w zakładce Widok a później Transformacje.
U mnie wszystko działa. Też czasem używam tego.
Ja mam realtek na rm i inne ,ffdshow ale głównie używam ACE Mega Codec Pack.
Z tego co zauważyłem to tylko DivXy da się rozciągać Xvidy już nie.
Próbowałeś avi i inne fomaty?
Owszem Sub-Edit ma coś takiego. Poszukaj w zakładce Widok a później Transformacje.
U mnie wszystko działa. Też czasem używam tego.
Nie działa.
Jakie masz kodeki?
K-Lite.
Próbowałeś avi i inne fomaty?
Avi, mkv, ogm, nigdzie nie da rady.
Przedtem ci działało czy nie?
Żeby rozciągać wszystkie obrazy Sub-Editem, to trzeba mieć podpasowane pod niego kodeki.
Ostatnio edytowany przez Envie (2009-02-07 12:54:59)
Ja od dawna używamtego playera i wszystko mi działa. Może zmień na nowszą wersję.
Ja od dawna używam tego playera i wszystko mi działa. Może zmień na nowszą wersję.
sorry za off top
Ostatnio edytowany przez meg78 (2009-02-07 12:58:18)
(-Lite i (u mnie) działa.
Jeśli działa zoom, to może zamiast rozciągać - zwężyć i powiększyć zoomem?
Wykopki!!!
Zmieniłem kompa i monitor, więc musiałem przejść z Win 7. SE działa normalnie, ale mam problem z jakością obrazu na monitorze fullhd. Podczas automatycznego rozciągania obraz nie wygląda za ciekawie, widać kratki na krawędziach, np. twarzy. Odpalanie przez starter .exe niestety nie poprawia jakości, chociaż na lapie, gdzie ekran ma 720p różnica jest wyraźnie zauważalna. Macie jakiś pomysł, co ustawić w kodekach czy samym SE?
Kodeki są z CCCP, widzę że na LAV się przenieśli na dobre. W MPC ten problem nie występuje, seriale w mp4 wyglądają dobrze na rozciągnięciu.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Wykopki!!!
Zmieniłem kompa i monitor, więc musiałem przejść z Win 7. SE działa normalnie, ale mam problem z jakością obrazu na monitorze fullhd. Podczas automatycznego rozciągania obraz nie wygląda za ciekawie, widać kratki na krawędziach, np. twarzy. Odpalanie przez starter .exe niestety nie poprawia jakości, chociaż na lapie, gdzie ekran ma 720p różnica jest wyraźnie zauważalna. Macie jakiś pomysł, co ustawić w kodekach czy samym SE?
Kodeki są z CCCP, widzę że na LAV się przenieśli na dobre. W MPC ten problem nie występuje, seriale w mp4 wyglądają dobrze na rozciągnięciu.
Grzebałeś w opcjach wygląd i pełny ekran? Masz tam np. ustawiaj wielkość okna programu na 100% wielkości filmu; zmiana wielkości rozdzielczości w trybie pełnoekranowym (zakładka pełny ekran).