Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Tytuł: ef - a tale of memories.
Alternatywny tytuł: ef - opowieść o wspomnieniach.
Gatunek: Romas, Dramat, Seinen, Szkolne życie
Rok: 2007
Liczba odcinków: 12 + prolog
Opis:
Jest to rozbudowana fabularnie opowieść o kilku mlodych osobach, które muszą przezwyciężyć otaczające ich trudności, odnaleźć własne drogi i sens życia. Anime warte uwagi, mimo iż oryginalnie bazowało na grze dla dorosłych. Pisać o tytm tytule mógłbym bardzo dużo (w sumie w sieci gdzieś krąży moja recenzja), ale ograniczę się tylko do paru słów. Po porostu dobre anime z ciekawymi bohaterami i piękną kreską.
Lider projektu: koni
Tłumaczenie: koni
Korekta: Ichii, macbel, KiRA
Typesetting: koni, macbel
Timing: Mendoi-Conclave, koni
Efekty: koni, macbel
Logo: Mexis (ep1). koni (ep2)
Karaoke: Mexis (ep1), macbel (ep2)
Kodowanie: KiRA
Quality Control: koni, DARK_SAN (ep1)
Prolog kodował kappuchu - czyli jakiś rok temu ;]
Dane techniczne:
Tekst: Soft, Efekty: Hard
Video: MPEG4 (H264), 23.976 fps
Audio: AAC, 128 kpbs, stereo
Rozdziałaka: 1280x720
Waga: ~375 MB
Download Ep 01 + prolog:
fansubs.pl
Download Ep 02
fansubs.pl
A teraz sprostowanie dla całej kochającej wiary :]
1. Tak, to jest już moje 3 albo 4 podejście do tego tytułu. Rereredycja na materiale BD.
2. Czemu SAS, a nie NnH-SAS lub samo NnH? Ponieważ doszło do zbyt wielu zmian, nikt z obecnych uczestników tego projektu nie jest na stałe w NnH. Poza tym ja tak mówię ;P
3. Czemu tłumaczenie jest "średnie"? Ponieważ mimo wielu zmian są to nadal moje pierwsze oficjalne napisy.
4. Co się zmieniło względem wydania DVD? Zmienił się trochę typesetting - została w sumie główna czcionka. Doszła autokorekta v3. Zmieniło się karaoke.
5. Prawdopodobnie będą następne odcinki
Ostatnio edytowany przez koni (2010-02-23 14:11:11)
Anime makes you stupid
Fatal error accured. What is 'kpbs'?
I czy te gradienty są tak zrąbane, jak zostało to ukazane na 2 screenie? I why 3 jest w jpg?
2. Czemu SAS, a nie NnH-SAS lub samo NnH? Ponieważ doszło do zbyt wielu zmian, nikt z obecnych uczestników tego projektu nie jest na stałe w NnH. Poza tym ja tak mówię ;P
Zresztą to był mój pomysł, aby wydać to pod szyldem sasu, podobnie jak z reedycją.
I czemu to już zostało wydane? oO Ponoć miałęm jeszcze raz kodować, bo było coś zwalone o_O .
I czy te gradienty są tak zrąbane, jak zostało to ukazane na 2 screenie?
Pewno przez gradfundb. Jeszcze sprawdzę, czy w rawie wszystko było ok (bo one też perfekcyjne nie były).
Pewno przez gradfundb.
Eee? Pan chyba nie wie, do czego służy ten filtr.
Jeszcze sprawdzę, czy w rawie wszystko było ok (bo one też perfekcyjne nie były).
To rawy muszą być perfekcyjne?
Eee? Pan chyba nie wie, do czego służy ten filtr.
Wiem. Ale zauważyłem, że mi rozpierdziela obraz w niektórych materiałach (np. w Genjim).
To rawy muszą być perfekcyjne?
Jak koduje jakiś ep, to raw zajmuje ok. 900 ~ 1.3GB i obraz jest jak żyleta. Drugą sprawą jest to czy osoba robiąca rawa nie spieprzyła filtrowania. Widziałem kilka miejsc w tym rawie, które mi się nie podobały. Zresztą, ujowy ze mnie koder, a nie profesjonalista.
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2010-01-30 04:42:44)
Fatal error accured. What is 'kpbs'?
I czy te gradienty są tak zrąbane, jak zostało to ukazane na 2 screenie? I why 3 jest w jpg?
- czemu jpg? Bo robiłem screena innym programem ;]
- kpbs - kto pali bodziowe suby / konserwatywna partia boskich suberów / lub też kpbs
Ostatnio edytowany przez koni (2010-01-30 13:55:14)
Anime makes you stupid
Nie!
Anime makes you stupid
kbps - kb per second - cięzko sie domyslic? oO
Edit: właśnie zauważylem ze są 2 literki poprzestawiane. Ślepy jestem już, te literki sa za male >.>
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2010-01-30 15:12:45)
Nie!
Tupnęło dziecko nóżką.
Dobra, robaczki.:-D Wróćcie do komentowania(proszę?:)).
EDIT BY Q
Spokojnie możesz nakazywać, bo słusznie nakazujesz
Ostatnio edytowany przez Quithe (2010-01-30 17:47:44)
Strony 1