Nie jesteś zalogowany.
Witam,
firma Cenega zaproponowała nam egzemplarz gry Final Fantasy XIII (na platformę Xbox 360 lub PS3), który zostanie wysłany do osoby, która wygra zorganizowany przez nas konkurs związany z ww. grą
A zatem redakcja animesub.info ogłasza konkurs na pracę graficzną związaną z grą Final Fantasy XIII. Może to być komiks, zdjęcie, rysunek, cosplay etc.
Prace proszę wysyłać na adres kane_w[małpka]tlen.pl w temacie wpisując "Konkurs ANSI". Aha, w treści maila proszę jeszcze podać swój nick na ANSI
Zasady konkursu (mogą ulec zmianie):
- konkurs trwa do 7 marca 2010
- wynik zostanie ogłoszony najpóźniej 14 marca 2010
- każdy uczestnik może wysłać tylko jedną pracę
- w mailu musi zostać podany nick z ANSI, pracę trzeba wysłać ze skrzynki użytej do rejestracji w naszym serwisie
- głównym kryterium oceny pracy będzie pomysł/"fajność"/miodność - aby nie faworyzować osób, które na co dzień pracują przy grafice
- nagrodzona praca (i te najciekawsze) zostaną opublikowane na forum
- osoba biorąca udział w konkursie musi potwierdzić (w e-mailu), że jest autorem pracy
- zwycięską pracę w drodze głosowania wytypuje redakcja.
PS. Przy tworzeniu komiksu, można oczywiście wykorzystać screeny z trailera czy grafiki znalezione w sieci (w komiksie ocenia się dobór obrazków i treść).
Jakieś pytania? Uwagi?
Ostatnio edytowany przez Quithe (2010-02-18 15:32:20)
Imperare sibi maximum est imperium
Jak "duża" może być taka praca? Np: w przypadku komiksu- max 1 kartka A4, czy więcej?
A ile jesteś w stanie wyrobić do 7.03? Ograniczenia nie ma, pamiętać tylko należy, że będziemy oglądać to na monitorach, więc głównie na nich musi się dobrze prezentować. Przykładowo: dokładny fanart w mniejszej skali (A5) zrobi większe wrażenie niż byle co wielkości plakatu (zdjęcie na ścianie pewnie, żeby pokazać wielkość xD). Podobnie z komiksem: 25 stron może wypaść gorzej niż strip na 4 kadry. Dobrze przemyślcie pomysł po prostu
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Praca graficzna? Można by było na coś oryginalniejszego wpaść ... Tak wiem zrzędzę, ale nie mam talentu grafika a chciałbym to wygrać i z góry jestem skazany na porażkę ... eh why so brutal? idę w takim razie ukraść to na torrentach
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Praca graficzna? Można by było na coś oryginalniejszego wpaść ... Tak wiem zrzędzę, ale nie mam talentu grafika a chciałbym to wygrać i z góry jestem skazany na porażkę ...
Zawsze możesz zrobić fotkę, albo komiks - dorysować dymki do gotowych grafik chyba każdy potrafi
DiamondBack napisał:Praca graficzna? Można by było na coś oryginalniejszego wpaść ... Tak wiem zrzędzę, ale nie mam talentu grafika a chciałbym to wygrać i z góry jestem skazany na porażkę ...
Zawsze możesz zrobić fotkę, albo komiks - dorysować dymki do gotowych grafik chyba każdy potrafi
Nie sadze by cos takiego wygralo z wlasnorecznie robiona praca
Zwłaszcza, że prace będą oceniane tylko przez ciebie + ew. lilith. Prace powinny być wrzucane tutaj i oceniane przez ogół. Skończy się na tym, że jakaś nudnawa praca wygra, bo było za małe zainteresowanie (jak to było z poprzednim konkursem x lat temu) : P
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Teoretycznie wszyscy z redakcji będą oceniać, jak na razie wypina się tylko Dulu przez lenistwo Co wygra, nie dowiecie się, póki nie napłyną prace i wyniki nie zostaną ogłoszone, więc zamiast jęczeć, weźcie się do pracy
Oddawanie wyboru pracy użytkownikom jest średnim pomysłem, za dużo koneksji mają niektórzy My będziemy obiektywni xD
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Qcuś, ciii, nie przy ludziach, bo co sobie o mnie pomyślą.:P
A przy konkursie nie pomagałem, bo sam chciałem wziąć w nim udział.
Co do dawaniu prac ocenie userom - również uważam, że to chybiony pomysł, a powód jest nazbyt oczywisty.
edit:
Nie, nie wezmę udziału w konkursie.:P Na początku mnie on naprawdę zainteresował, ale jakoś nie mam do tego siły. Bez obaw.:-D
Ostatnio edytowany przez dulu (2010-02-18 18:23:16)
Nie sadze by cos takiego wygralo z wlasnorecznie robiona praca
Myślę, że to zależy tylko od poziomu prac tych prac i pomysłu osoby tworzącej komiks
BTW, wczoraj przyszła pierwszą praca konkursowa
Ciekawy konkurs i chyba mam pomysł na komiks ale odpowiedz mi proszę na jedno pytanie:
Dlaczego to musiało być akurat ANSI?......skojarzenia....mielę.....kodowanie tekstu?.....wtf?
...Dlaczego to musiało być akurat ANSI?......skojarzenia....mielę.....kodowanie tekstu?.....wtf?
Nie wiem
Napisał do mnie przedstawiciel Cenegi i złożył propozycję. A że Final Fantasy jako-tako pasuje do profilu ANSI i jeden z naszych użytkowników dostanie grę wartą niemałe pieniądze - to czemu nie? Na taką reklamę możemy się chyba zgodzić
Kolaż także jest praca graficzną - taka podpowiedź dla leniwych;] Nawet mi świta jeden dobry pomysł, ale nie wezmę udziału, nie chcę sobie ewentualnie psuć "życia rodzinnego" (daj facetowi FF, a już go w realu nie uświadczysz).
Ja mam w zasadzie oczywiste pytanie, ale kto nie próbuje ten nie zdobywa.
Jeżeli zrobiłbym piosenkę nie przejdzie ? ;P
Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę! || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||
Z tego, co jest napisane, jasno wynika, że musi być to praca graficzna. ;p
Ja mam w zasadzie oczywiste pytanie, ale kto nie próbuje ten nie zdobywa.
Jeżeli zrobiłbym piosenkę nie przejdzie ? ;P
JW. Możesz tę piosenkę wykorzystać w np. "patyczkowym" komiksie albo dodając odpowiednią grafikę, grafiki A jakbyś pomyślał, wpadłbyś na prezentację .ppt xD
mm... dzięki xP , najwyżej zrobię do niej teledysk, przejdzie nie ? ^^'
O ile się wyrobie i mi się uda.
edit: a właśnie, będziecie pewnie patrzeć tutaj na grafikę a nie na muzykę, to w zasadzie sensu za bardzo nie ma XD
@dół:
czyli z hiphopu nici XDD
Ostatnio edytowany przez Boomerek (2010-02-27 23:10:29)
Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę! || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||
Liczy się całość Osobiście będę tępił prace niepoprawne językowo
Dopiero się zarejestrowałem więc przede wszystkim witam wszystkich Muszę przyznać, że konkurs mnie zainteresował, więc może zrobię jakąś pracę, chociaż z góry wiem, że to nie będzie jakieś arcydzieło Tym bardziej, że termin się zbliża wielkimi krokami, a egzamin w piątek (u mnie sesja dalej trwa niestety). Mam nadzieję, że prac będzie jak najwięcej, żeby jury miało z czego wybierać, a sam z chęcią obejrzę kilka ciekawych prac, które będą mam nadzieję pokazane po zakończeniu konkursu. Życzę wszystkim powodzenia