#1 2010-05-17 22:19:20

Zarathustra
Użytkownik

Dante's Inferno An Animated Epic

Obejrzałem sobie ten zbiór sześciu animacji (zabieg niczym w Animatrix, Batman: Gotham Knight, lub Halo Legends) łączących się jednak w jedną spójną całość. Zdecydowanie najlepiej wypada tu animacja od Manglobe, gdyby całość była na takim poziomie byłoby grubo. Mimo tego każda część historii ma w miarę płynną animację, nawet ta początkowa amerykańska nie wywołuje wymiotów. Całkiem nieźle wypadają sekwencje od Lee Seung-Gyu, gdzie postacie są stylizowane na bohaterów z amerykańskich komiksów.

Kompilacja do wybitnych nie należy, chociaż dialogi są miejscami całkiem fajne (wersja angielska). Jako, że powstało to głównie z zamiarem promowania gry co krok jest jakaś sieczka z dużą ilością krwi i gore (ucięte kończyny, flaki na wierzchu). Jeśli ktoś to lubi raczej się nie zawiedzie po seansie.
Zmieniające się z każdym następnym kręgiem scenerie również są miłe dla oka, od czasu do czasu oprócz darcia ryja przez Dantego słychać też jakąś muzykę (pewnie z gry).

Całość trwa około 80 minut i jakoś ich nie żałuję specjalnie, więc ujdzie w tłoku.

"The Arrival", "Entry into Hell" - (Film Roman), reżyseria Victor Cook.                 "Limbo" - (Manglobe), reżyseria Shuko Murase.
21809582.jpg 88731333.jpg

"Lust", "Gluttony", "Greed", "Anger" - (Dong Woo), reżyseria Jong-Sik Nam         "City of Dis", "Rings of Heretics", "Violence" - (JM Animation), reżyseria Lee Seung-Gyu
49648168.jpg 40441402.jpg

"Circle of Fraud" - (JM Animation), reżyseria Kim Sangjin                                  "Treachery" - (Production I.G.), reżyseria Yasuomi Umetsu
87831005.jpg 42575163.jpg

#2 2010-05-17 23:14:35

_KiRA
Użytkownik

Odp: Dante's Inferno An Animated Epic

Muszę powiedzieć że film całkiem całkiem. Ba, wciągnął mnie na tyle, że postanowiłem kupić (w następnym tygodniu po seansie) jego książkową wersję. Myślę nad zrobieniem tłumaczenia w oparciu o literaturę, choć czasu mało na to, może kiedyś. A i seria nie ma licencji w polsce (jak w przypadku Dead Space). Mogli trochę ujednolicić postacie, bo raz Dante wygląda jak neandertalczyk (długie metalowe kudły) a raz jak protagonista Gladiatora. No ale ogólnie fajne to to.

Stopka forum

© Animesub.info 2024