Nie jesteś zalogowany.
Jestem ciekawa co do opinii użytkowników ansi na ten temat
Coś mi mówi, że padnie na Madokę... Chociaż mam nadzieję, że Madokafags nie będą się tu za bardzo burzyć na inne opinie
Ale to tylko ja. To YuruYuri muszę jeszcze obejrzeć, i Fate/Zero
Dałabym ankietę, ale nie wiem, czy wszystkie anime, na które ludzie chcieliby głosować bym zdołała wymienić.
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2011-12-24 23:31:00)
Nie widziałem nic z tej listy. To źle? Wróć, ja chyba widziałem tylko ze 3-4 serie w tym roku 0_o
Is this worthless anmiu is really that great to watch?
Zapomniałam dopisać, że ludzi, którzy nie oglądają nowych anime proszę o wstrzymanie się od komentarza... xDD
Gotta say that if you watched Utena and enjoyed it (a jak nie widziałeś, to się wypchaj XD), then that worthless animu called Mawaru Penguindrum IS that great to watch.
Reszta to tam... Myślę, że np. Hourou Musuko z uwagi na tematykę i ładne do niej podejście jest niezłą pozycją dla każdego. Ale dla ludzi, którzy wszystko, co nowe automatycznie uznają za gówno, idk, idk.
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2011-12-24 22:40:09)
Z tego roku podobały mi się:
Hana-Saku Iroha - świetna grafika, bardzo dobra muzyka, fabuła miejscami nie zachwyca, jednak jest ponad przeciętną.
Hoshi o Ou Kodomo - całość ogólnie bardzo mi się podobała. Wciągające
Ikoku Meiro no Croisee The Animation - takie słodkie i przyjemne (i ogólnie uwielbiam anime, których akcja toczy się w europie)
Yuru Yuri - zabawne, czekam na kolejny sezon.
Usagi Drop - spokojne, przyjemnie się oglądało, słyszałem, że w drugim sezonie mają byś jakieś wzloty i upadki, czekam.
Fate/Zero - ogólnie zdecydowanie lepsze niż FSN, choć czekam aż w końcu kogoś zabiją.
Kimi to Boku. - o dziwo spodobało mi się, sam nie wiem czemu, opening jest fajny (lubię go sobie śpiewać) i przyjemna atmosfera.
Jak bym miał z tego wybierać to takie top 3:
Usagi Drop
Fate/Zero
Hana-Saku Iroha
Jednak sporo również nie widziałem i czeka w kolejce. Nie wiem czemu teki zachwyt wokół Madoki. Będę musiał widocznie sam się przekonać.
Zapomniałam dopisać, że ludzi, którzy nie oglądają nowych anime proszę o wstrzymanie się od komentarza... xDD
Gotta say that if you watched Utena and enjoyed it (a jak nie widziałeś, to się wypchaj XD), then that worthless animu called Mawaru Penguindrum IS that great to watch.
To nie wiem, co będzie lepsze... siano czy trociny.
W każdym razie, jak tak sobie myślę, to bym nawet Irohę podciągnął do w miarę zjadliwych tytułów roku 2011, chociaż końcówka może nieco psuć cały obraz.
Usagi Drop i ewentualnie Black Lagoon Roberta's blood trail, jeśliby pominąć fakt, że emitowali tego animca na przełomie 2010/2011.
A tak to ani Madoka, ani Iroha, ani tym bardziej Gosick, Blood-c czy Ao no exorcist. A nic więcej z nowości w tym roku nie widziałam.
Więc zdecydowanie Usagi drop.
Ty dulowaty userze!
Qashqai napisał:Zapomniałam dopisać, że ludzi, którzy nie oglądają nowych anime proszę o wstrzymanie się od komentarza... xDD
Gotta say that if you watched Utena and enjoyed it (a jak nie widziałeś, to się wypchaj XD), then that worthless animu called Mawaru Penguindrum IS that great to watch.To nie wiem, co będzie lepsze... siano czy trociny.
W każdym razie, jak tak sobie myślę, to bym nawet Irohę podciągnął do w miarę zjadliwych tytułów roku 2011, chociaż końcówka może nieco psuć cały obraz.
Nie wiem, co masz na myśli... Nie podobała ci się Utena? 2deep4u? MPD ma łatwiejszą w odbiorze symbolikę i jest odrobinę mniej surrealistyczne, więc tym bardziej polecam...
Iroha była pretty mediocre, imo.
Nie wiem, co masz na myśli... Nie podobała ci się Utena? 2deep4u?
(a jak nie widziałeś, to się wypchaj XD)
Nie widziałem.
Qashqai napisał:Nie wiem, co masz na myśli... Nie podobała ci się Utena? 2deep4u?
Qashqai napisał:(a jak nie widziałeś, to się wypchaj XD)
Nie widziałem.
KURDE. xD czyli siano i trociny były a propos wypychania się, a nie a propos animców. xD
Utena jest chyba dość znanym tytułem z lat '90, więc powinieneś obejrzeć! Według mnie to powinien być taki klasyk jak Eva, ale widać...
2deep4'em.
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2011-12-24 23:09:13)
Hm, najlepsze były chyba: Steins;Gate, AnoHana i Usagi drop (ale nie widziałem jeszcze Madoki i Fate/Zero, więc może się to zmienić). Pingwiny miałyby murowane pierwsze miejsce, gdyby nie nużące początkowe odcinki (prawie to dropnąłem), bo gdzieś od 8 epa wciągnęło mnie na maksa
Iroha? Taka sobie.
No to może ja też się wypowiem.
Widziałem w tym roku zbyt dużo serii, żeby wybrać 5 najlepszych, więc dam 10. Nawiasem mówiąc, ja też nie widziałem żadnej serii z listy podanej przez Qashqai.
No dobra, to mój ranking na ten rok:
1.Shakugan no Shana III FINAL / C³ - Nie mogłem się zdecydować, które jest lepsze, więc obie serie wylądowały na 1 miejscu.
2.Nurarihyon no Mago: Sennen Makyou - Pierwszy sezon był niezły, ale drugi przewyższa go pod każdym względem
3.Itsuka Tenma no Kuro Usagi / Guilty Crown - Zupełnie różne serie, ale obie na swój sposób świetne.
4.R-15 - Mocne ecchi + kupa śmiechu, czyli to, co lubię najbardziej
5.Baka to Test to Shoukanjuu Ni! / Kami Nomi zo Shiru Sekai II - Świetne kontynuacje dwóch naprawdę dobrych serii, utrzymujące ich poziom, a nawet lepsze.
6.Fate/Zero - Fate/Stay Night była moim zdaniem serią co najwyżej średnią, ale Zero mnie wciągnęło. Z niecierpliwością będę wyczekiwać wiosennej kontynuacji.
7.Hidan no Aria - Już sam fakt, że główną bohaterką jest loli-tsundere z głosem Rie Kugimiyi wystarcza, żeby to anime trafiło do rocznego TOP10. W dodatku sama seria też była niezła.
8.Yuru Yuri - Anime w sam raz do odstresowania się, parę razy omal nie udusiłem się ze śmiechu.
9.Ao no Exorcist - Ciekawa historia, niezła akcja. Wrażenie zepsuła trochę końcówka serii (od 20 odcinka)
10.IS: Infinite Stratos - Haremówka z walkami mechów w tle. Niby nic oryginalnego, ale przyjemnie się oglądało
Hmm... to w sumie 13 serii, ale co tam.
Niektórzy mogą się czepiać, że Shakugan no Shana jeszcze się nie kończy, ale to genialna kontynuacja świetnej serii, w dodatku pierwsze 2 sezony były jednymi z pierwszych anime, jakie w ogóle obejrzałem, dlatego mam pewien sentyment do tej serii.
Mam też dziwne uczucie, że podświadomie zawyżyłem oceny serii, które tłumaczyłem... Ech, nieważne...
Byłbym zapomniał: Na wyróżnienie zasługuje także Beelzebub, który świetnie łączy w sobie genialny humor i całkiem niezłą akcję. Już po paru odcinkach stał się jedną z moich ulubionych serii, w dodatku jest coraz lepiej.
Ale się rozpisałem Sorki za taki długi post.
Ostatnio edytowany przez OromisMasta (2011-12-24 23:13:10)
Filmy jakie zwykle wyszły w 2010, ale można je było obejrzeć dopiero w 2011, plus OAVki wychodzące:
REDLINE
Gundam Unicorn vol.3 & 4
Trigun: Badlands Rumble
Pożyczalska Arietka
Macross Frontier: The Wings of Goodbye
Serie TV:
Hyouge Mono
Nichijou
Penguindrum
Kaiji 2
Usagi Drop
Wyróżnienie dla speciala z Lupinem III. Nie był jakiś czadowy, ale dobrze się go oglądało.
Filmy jakie zwykle wyszły w 2010, ale można je było obejrzeć dopiero w 2011, plus OAVki wychodzące:
REDLINE
Gundam Unicorn vol.3 & 4
Trigun: Badlands Rumble
Pożyczalska Arietka
Macross Frontier: The Wings of Goodbye
Ja bardziej robiłam temat z myślą o seriach TV, ale gotta say że się zgadzam z twoją opinią, tyle że Unicorna nadal nie widziałam
BTW, jak tak pomyślę, to jeszcze Chihayafuru mogłoby się załapać do moich tegorocznych faworytów. Świetne shoujo. Ale jeszcze nieukończone, kto wie, co z tego wyjdzie
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2011-12-24 23:24:53)
Pożyczalska Arietka
Karigurashi no Arrietty
Bo jeszcze ktoś zacznie szukać po tej nazwie, a to było takie moje lekkie nawiązanie, nie oficjalny PL tytuł.
no to ja dam dziewiątkę:
1.Madoka
2.Steins;Gate
3.Ano hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai
4.Mirai Nikki
5.Hourou Musuko
6.Boku wa Tomodachi ga Sukunai
7.Kore wa Zombie desu ka?
8.Hanasaku Iroha
9.Mashiroiro Symphony
Ostatnio edytowany przez zerono (2011-12-24 23:28:40)