Nie jesteś zalogowany.
Trochę późno ale ogłaszam swoje zainteresowanie do waszego wydania tego filmu. Już firma swoje lata ma to i dobre imię posiada, stałych klientów nie brak. Wiadomo że stały partner=większe bezpieczeństwo hehe . Jeśli można, prosiłbym o rzut monetą
Link został wysłany osobom, które wpisaliśmy na listę. W temacie komentujemy samo wydanie, żadnych pytań o listę i link!
http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=258531 - Tu są zapisy
W końcu znalazłem czas na obejrzenie geassów. Oba wydania najwyższych lotów, mucha nie siada. Wielkie dzięki.
A co do samej bajki, to fakt, drugi lepszy, ale nawet on jakiś wybitny nie był. Właściwie powrót starych bohaterów i sama końcówka (z Narodowym na czele ) uratowały film i zaciekawiły na kolejne dwa. A robokonia mogli sobie darować, kompletnie mi tu nie pasował.
A mnie się robokoń podobał ;-;
Na pewno lepszy niż roboty z pelerynkami.
Ty dulowaty userze!
W końcu obejrzałem 2 filmy z waszymi subami. Generalnie nie ma się do czego zbytnio przeczepić, ale ja lubię, więc jedziemy. Od razu napisze, że to moje widzimisię i nie wszyscy mogą preferować takie rzeczy. Moim zdaniem 720p by w zupełności wystarczyło. Dawanie większej rozdziałki zwykle skutkuje tylko zwiększaniem wagi pliku, a 3/4 oglądaczy nie będzie widzieć różnicy. W subach mi trochę brakowało kursyw oraz zapis "Strefa 11" mi osobiście nie leży - wolę rzymskie cyfry w takich przypadkach. Ktoś może się jeszcze przyczepić do braku tłumaczenia piosenki końcowej, ale na tym mi specjalnie nie zależy. Jeszcze była jakaś literówka w okolicach połowy, ale zapomniałem sobie screen zrobić (teraz mi się nie chce szukać). Generalnie jest super - to tam moje drobne sugestie na przyszłość
Co do filmów (skoro już tu wszyscy opinie na ich temat wypisują) to mi się bardziej podobała część pierwsza. W kontynuacji uświadczyłem zbyt dużej ilości fantazyjnych walk i tak samo wybujałych mechów (z robokoniem na czele). Początkowe fragmenty wydawały się dobre, ale walki (jak to w CG w sumie) są wybujałe i strasznie chaotyczne. Na plus dla tego OAV, że nie jest to typowe odcinanie kuponów. Coś tam wymyślają i nawet można się zaciekawić.
A ja specjalnie wywalałam kursywy, gdzie się tylko dało, bo Crane się uparł na taką czcionkę, przy której kursywa wyglądała koszmarnie.
A co do Strefy XI... Nie, rzymskimi z kolei mi nie leży.
Ty dulowaty userze!
A ja specjalnie wywalałam kursywy, gdzie się tylko dało, bo Crane się uparł na taką czcionkę, przy której kursywa wyglądała koszmarnie.
Zawsze masz \fax-0.2
Słońce, nic mi to nie mówi
Ty dulowaty userze!
Post pod postem, w dodatku offtop, ale cóż mam począć.
Wysłałam aktualny link i klucz.
Sprawdźcie spam, zwłaszcza jeśli macie skrzynkę na gmailu, o2, wp.pl. Te serwisy wybitnie mnie nie lubią.
Tyle.
OD RAZU PROSZĘ I INFORMUJĘ, ŻEBY NIE KONTYNUOWAĆ TUTAJ TEMATU LISTY, REKLAMACJE ZGŁASZAĆ NA PW, NAJLEPIEJ DO CRANE'A, JA JUŻ UMYWAM RĘCE.
Dziękuję za uwagę, koniec offtopu.
Ty dulowaty userze!
Mój gmail Cię lubi i wszystko doszło. Właśnie się ściąga.
"Late jest nasz"
Mi na gmailu wrzuciło do spamu. Wielkie dzięki za wykonaną prace w ich tworzeniu i za udostępnienie mi ich
Napisy dobre tylko czcionka za dużo z 55 na 40 zmieniłem i było dla mnie w sam raz.
A sam film fajny był ale brakuje mi tych całych taktyk i tego kombinowania z CG, a z tym centaurem to przesada.
Mam nadzieje że następne części również będziecie tłumaczyć i umożliwicie mi ich obejrzenie
Przyznam szczerze, że jakość tego wydania mocno mnie zaskoczyła, pierwszy raz zostałem zmuszony, by obejrzeć anime na telewizorze, wydanie perfekcyjne.
Dla mnie czcionka w sam raz, przy pewnej odległości od telewizora było idealnie.
Mam nadzieję, że równie mocno zostanę zaskoczony 3 odcinkiem, o ile dostanę się na listę.
Mam nadzieję, że równie mocno zostanę zaskoczony 3 odcinkiem, o ile dostanę się na listę.
Jak już wspominałem, lista będzie ta sama, skoro już na niej jesteś, to możesz z niej jedynie wylecieć.
W końcu znalazłem trochę czasu i mogłem sobie to obejrzeć na spokojnie.
Jestem pozytywnie zaskoczony. Z początku myślałem że Akito będzie takie robione na siłę, żeby tylko było w nazwie Code Geass, ale teraz świeżo po seansie nie mogę się doczekać kolejnego odcinka, szczególnie z powodu ostatniej minuty.
Co do strony technicznej to wszystko OK, liczę że również odcinek 3 będzie mi dane zobaczyć w waszymi subami
Mniej więcej w 40:30 (mniej więcej, bo nie mam pliku z napisami, a z jakiegoś powodu nie chce się poprawnie wymuksować) jest literówka, w zdaniu "Nie może pani zginąć, zanim nie wykorzystany wszystkich dronów".
Ogólnie przekład jest świetny, tylko gorzej z filmem, nie spodziewałem się, że na Code Geass można się aż tak wynudzić.